Här sitter vi och åker flådig merca! Den k...

2011-09-30_18_28 (MMS)

Här sitter vi och åker flådig merca! Den känns som en balsal inne, sjukt stor. Stoooor skillnad mot min lilla sketna Volvo s40. Ses i Västerås! :)


Gått lite långt va?


Haha!


...


Fy satan va skönt att det är fredag. Fast jag tycker nog ändå att det känns som en torsdag vilket gör det extra värt att det faktiskt är fredag.

Ska hämta ut mitt paket från Nelly idag. Har beställt en höst/vinterjacka från Elvine så nu ska jag bara övertyga plånboken om att den faktiskt ska behållas. Tror nog att det kan gå vägen för jag har mina knep.

Helgen ska spenderas (typ som vanligt) i Västerås. Killen har match så då får vi äran att slippa åka i min gamla bil, utan vi ska hyra bil och köra upp. Najs! Då kanske det tom händer något när man trampar på gasen.

Dagens halvsomriga klädsel!

Kom igen fredag, blow me away!


Kvällen

Efter en arbetsam dag snörde jag på mig gympaskorna och tog en promenad runt strömmen.

Kvällen var ljummen. Kändes nästan som utomlands när jag gick hemåt i skymningen. Häftig känsla!

Det är mycket vackert kring strömmen, dock gör inte den här bilden verkligheten rättvisa. Det var några kärlekspar som satt och mös på en bänk och tittade ut över vattnet. Såg riktigt romantiskt ut. Själv gick jag runt med Sommarpratarna i öronen. Idag lyssnade jag på Bengt Palmers. Ett mycket intressant ämne. Jag förstod först inte vart det skulle leda men tillslut klarnade det lite - musikindustrins utveckling från helt manuellt till i princip helt digitalt.


Grekiskt tips

Eftersom jag jobbar med mat och livsmedel så kan jag ju inte låta bli att tipsa om en av våra nya hemsidor för ett grekiskt varumärke. Om man har varit i Grekland så kan man nog känna igen det här. Gaea som det heter är ett av de större varumärkena inom olivoljor, oliver och tapenader i Grekland, dock inte så stort i Sverige än. Men det hoppas vi på att det kommer. 

Produkterna är huuur goda som helst! Superhög kvalitet!

Klicka på bilden så kommer du till hemsidan. Det finns en del recept, speciellt en kladdkaka gjord på olja istället för smör. Mums!

Absolut bästa produkten enligt mig är Kalamataoliverna i Snackpack.

Dobro vecer!

(Skippar bild i det här inlägget, orkar inte fixa)

Just ja, kursen var det jag skulle skriva om. Den var riktigt kul. Läraren var lite flummig men väldigt pedagogisk och uppmärksam. Hon tycker verkligen om att undervisa. Väldigt inspirerande för att lära sig mer om språket. Det jag tyckte var mest intressant, förutom språket då, var de små anekdoterna och faktan om Kroatien/Bosnien/Serbien som hon kom med. Väldigt intressant.

Jag hade så rätt så rätt om varför alla har valt att gå kursen. Alla förutom en ung kille är tillsammans eller gifta med någon från något av länderna. Jag pratade mest med en kille och en tjej som tyckte precis som jag; "Det vore ju kul att kunna förstå vid middagar och kunna prata med släktingarna".

Så nu har vi alltså börjat. Vi har tom fått läxa. Vi ska skriva tre meningar om vår arbetsplats med hjälp av verbet ÄR eller BITI som det heter på kbs (kroatiska, bosniska, serbiska). Det går fort framåt och språket har mängder med undantag och då menar jag määäängder. Jisses, hur ska man klara av att lära sig allt.

Verb och adjektiv böjs efter person, platser och ställen böjs efter preposition, substantiv ändras på olika sätt när de sätts i plural. Inte lätt det här. Ni som kan något om grammatik och språk förstår nog hur knepigt det verkar. Men vi tar ett steg i taget!

Nytt försök


Morgonens härligt suddiga bild, men kanske hellre det än ingen alls.

Idag ska vi iaf göra ett nytt försök med att gå på den kroatiska kursen. Får ju hoppas att även läraren har bestämt sig för att komma den här gången. Jag ser iaf fram emot det jättemycket. Som jag skrev igår så har killen lämnat en CD med kroatisk musik i bilen så varje morgon sitter jag och lyssnar på den. Känns lite som att åka taxi utomlands. Men några ord har jag nog allt snappat upp så det kanske ger mer än vad man tror.

Nu är det möte på G så dags att rusa!


Suger lite

Alltså jag tror att 3 har haft lite problem under dagen va? Eller det har de ju fortfarande för mitt internet i mobilen fungerar fortfarande inte. Jag kunde börja ringa för typ 50min sen så ett steg på vägen är vi. Lite jobbigt bara när min jobbtelefon är min mobil. Fast å andra sidan så har eftermiddagen varit lugn på telefonfronten :)

Detta blev dagens middag när killen är på kick-off med jobbet. Fast att den här salladen ser sjukt god ut (dock dålig bild) så var den sisådär. Min underläpp är nämligen helt förstörd så jag kan knappt äta. Först har jag slintit (heter det så?) med tandborsten vilket gjorde aj! ont, sen bet jag mig två gånger idag och inga dåliga gånger heller utan nästan så att man tar en tugga. Snoront har jag, tycker lite synd om mig själv för när jag gjorde salladen öste jag på vinäger vilket jag älskar, så nu sitter jag här o baddar underläppen med kallt vatten... suck!


Jobbresa

Anuga

Vi fick våra biljetter till Köln idag på jobbet. Vi på marknadsavdelningen ska nämligen dit under Anuga-mässan vilket är Europas (på deras sida skriver de "The world's leading food fair...", så den kanske är så stor?) största matmässa. Jag har aldrig varit där så det ska bli riktigt intressant. Vi ska mest gå runt och kika på produkter och varumärken men vi har även några leverantörsmöten inbokade.

Jag har aldrig varit i Köln. Vet inte varför men jag är inte så förtjust i Tyskland så det kommer aldrig upp som ett alternativ att åka till när man ska iväg på semester. Men vi ska iaf bo precis vid domen. Hur maffig är den inte?

Jag hoppas vi hinner se lite av staden under tiden vi är där.

Fin kväll

Hann precis komma hem och gå genom reklamen som låg som ett bombnedslag på hallmattan innan killen kom hem med det här. Hur härlig är han inte?

Till dessa fina rosor fick jag även mörk choklad med mint, så mumsigt. Det är tydligen någon som har snappat upp vad jag tycker om.

Till middag blev det Thaigryta, alltså kyckling i röd currysås. Till det körde vi wokade grönsaker utan sås och wokad spetskål i hoisinsås. Förstå hur gott det är att woka kål och hälla på lite hoisinsås. Hett tips! Ett annat hett tips som man kanske lätt glömmer när man gör Thaigryta är dessa tre ingredienser som är de allra viktigaste för smaken. Fisksås, lime och socker. Glöm inte dessa om ni ska göra en riktig gryta!

En ordentlig gryta är grym efter ett svettigt träningspass. Nu är magen glad och jag ska fräscha upp mig lite tror jag. Har inte kommit ur träningskläderna än, ooops!

Måndag igen

Det är ju fasligt vad helgen går fort. Fast vi har ju ändå hunnit med en del:
- Träffat Emma. Helt sjukt att det bara är drygt två veckor kvar innan hon är beräknad att ploppa en bebbe. Sjukt spännande. Jag sa till henne att hon måste messa mig när det är på gång. Det är ju så kul! Vi tog en fika hemma hos henne och vi kunde tom sitta på balkongen i bara linne/t-shirt innan solen gick bakom träden. Så härligt väder!

- Tog ett varv på nyöppnade Erikslund. Vet i sjutton om jag tyckte att det var så ballt. Kanske iofs mest beror på allt folk överallt. Gick knappt att ta sig fram. Jag hade hoppats på ett bättre H&M men där gick jag bet, sjukt dåligt och litet.

- Middag och festande med Elin & Co. Riktigt kul var det! Tror att jag head bangade alldeles för mycket på BMB så både igår och idag har jag liksom ont i senorna som går runt halsen. Börjar man bli gammal eller? :)

- Jag och syrran tittade på när killen dömde handboll i går. Hade lovat henne lite killar att titta på men det blev tyvärr lite pojkar, de var liksom födda runt 1994. Haha! Men vi skrattade och pratade om annat istället.

- Fika hos familjen och hjälpande att täcka över poolen som har gjort sitt för säsongen. Alltid lika mysigt.

Paprikasås

Lånad bild från arla.se
- Gick förbi killens föräldrar och hämtade upp hemgjord Ajvar. Den var så sjuuuukt god! Måste ringa och tacka så hemskt mycket. Vi åt typ upp en halv burk igår. Mums! Jag måste lära mig hur man gör. Så gott.

- Bilen till Norrpan igen och då var jag riktigt trött. Orkade knappt prata med killen som körde, men han satte på kroatisk musik och sjöng med så han underhöll sig själv :)

Jag är så trött att jag knappt kan hålla ö...

2011-09-25_18_04 (MMS)

Jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna när vi styr kosan mot Norrköping igen. Det har varit en både lugn o fartfylld helg. Får skriva mer imorrn, är alldeles för trött nu. Man märker att man inte orkar lika mycket längre i festande-väg. Jag ska iaf försöka hålla mig vaken så att jag kan se Gustafsson 3 trappor. Nu kör vi!


Pissed


Jag är så sjukt irriterad och förbannad för tillfället. Kanske är en banal sak men vi får inte lön idag utan får vänta till på måndag. Vad är det för sätt? Alla andra får ju lön idag men vi ska gladeligen vänta till på måndag. Varför gör ett företag så? Jag kan bara komma på en anledning - tjäna pengar på ränta. Alltså det går ingen nöd på mig men jag blir irriterad när sådana här oplanerade saker händer. Jag hade ju registrerat alla räkningar så nu var jag tvungen att ändra dem. Åhhhh, sååå irriterande!


If I was made of money


Diesel, 3995kr
OMG, om jag hade pengarna skulle jag lätt köpa den här. I love it! Äkta skinn på ärmarna och sådär lagom lång och asfrän. Några bra sätt på hur man kan få ihop pengarna? :)


Nere vs Uppe

Fredag, ordet låter fint i öronen. Jag behöver den här dagen. Avsluta veckans affärer och börja ladda för helg. Om man nu ska ladda, inte vet jag. En lite melankolisk stämning måste jag säga. Skumt det där. Ingen stämning man vill komma till särskilt ofta men ändå kommer den framkrympande då och då.

Helgen kommer nog bli bra ändå. Mysig dejt med Emma imorrn. Tänk att hon ska ploppa en unge om några veckor, såååå spännande. Blir så glad av det, helt otroligt. Party imorgon kväll och dejt med syrran och familjen på söndag eftermiddag. Kommer nog bli bra det här.

Jag & Timbuk

 
Jag gymmade med Timbuktu idag.... eller njae inte riktigt. Jag lyssnade på Sommar i P1 och idag valde jag att lyssna på Timbuktu, eller Jason Diakité som han egentligen heter. En mycket gripande historia. Jag har knappt lyssnat på de där sommarpratarna förut och nu förstår jag inte varför. Det är ju jätteintressant att få små fragment ur en persons liv och speciellt när de är kända.

Är ganska trött idag. Gick upp vid halv sex för att ta tåget mot sthlm halv sju och sen har det gått i ett. Nu är killen hemma efter en lång dag så nu ska jag slappa lite.

Må så gott!


Sitter i sthlm på föreläsning om "Mobila i...

Sitter i sthlm på föreläsning om "Mobila insikter". Än så länge så är det inget nytt men förhoppningsvis kommer det lite att lära. Lyssnar på en tysk som snackar engelska. Påminner mig om några tyska studenter jag lärde känna när jag pluggade i Frankrike. Låter lite kul...


Snopet

Jaa, inte blev det någon kurs i dag heller. Jag cyklade dit så när jag väl kom dit var jag typ genomsvett, vilket inte var särskilt fräscht men är man sent ute så är man bara att trampa i kapp. Jag stötte på några av kursdeltagarna i trappan upp till salen. De såg lika förvirrade ut som jag kände mig så det var bara att fråga om de också skulle gå samma kurs.

Efter lite springande fram och tillbaka i trapporna hittade vi alla varandra förutom läraren. Typ när lektionen skulle börjat fick en av de andra tjejerna ett mail från läraren där hon skrev att vi ses nästa vecka den 28 sept. Lagom skumt att skicka ut det då och inte tidigare för vi fick kallelsen igår där det stod att vi skulle börja idag. Lite lessa blev vi fast det var bara att styra cykeln hemåt igen.

Handlade på vägen hem och detta blev det. Varmrökt makrill med sugar snaps och ägg. Vi hade morötter och blomkål till också. Jag har liksom börjat gå ifrån det här med rena kolhydrater såsom ris, pasta och potatis. Mest för att min mage inte riktigt tycker om det. Självklart äter jag det men inte till varje måltid. Vi tar mer grönsaker istället.

Nervöst och förväntansfullt


Idag drar min kurs i kroatiska igång. Det var lite sisådär säkert om den ens skulle börja pga för få deltagande men det har tydligen kommit till tillräckligt många sedan torsdag förra veckan. Så nu börjar jag bli lite nervös. Sätta sig i skolbänken igen. När jag hade haft min sista lektion på Linköpings universitet för typ 2,5 år sen så trodde jag nog inte att jag skulle sätta mig i skolbänken igen, men det här kommer bli intressant.
Undrar vilka de andra deltagarna är???
(återkommer ikväll om hur det var)


Skonytt

I söndags när vi åkte hem från Sunne stannade vi till på Vingåker Factory Outlet för att kika på kläder till killen. Han har ett så stort behov av skjortor och snygga kavajer så då är det här stället perfa.

Jag hittade faktiskt också lite nytt. Hade tänkt titta på en jacka nu till hösten men icke sa nicke, inget att hämta där. Men det blev dessa i stället:


Kanske lite tidigt för vintern är ju inte här än men jag kunde inte motstå priset. Dessa fina curlingkängor gick på 700kr istället för ordinarie på typ 1200-1500kr, vilket är ju kanon. Nu äger jag också ett par sådana här. Mamma kommer att skratta åt mig för jag sa för typ 5-6 år sen att jag aldrig kommer att köpa ett par för det var tantigt och nu sitter jag här med ett par, haha! Nu slipper jag frysa om fötterna i vinter iaf. Grejt!


Lycklig

Efter ett kanonbra möte idag med en hel del riktigt framåtskridande diskussioner så mår jag riktigt bra.
OCH KOLLA VAD JAG HÄMTADE UT PÅ POSTEN IDAG!!!!

Förstå att jag är lycklig! :D
Jag är så stolt över mig själv att jag står här idag med de här papprena i handen. Självklart ska diplomet ramas in och sättas upp på kontoret. Har man klarat av en sådan här utbildning så ska man ta mig fasen vara riktigt nöjd och visa det, och det gäller alla!
Jantelagen, släng dig i väggen!


Middag


Haha, den här middagen ser superäcklig ut. Känner mig ganska tysk när jag ser kombon, men man tager vad man haver sa Kajsa Warg. Lite korv, lite brysselkål, sista moroten, några körsbärstomater, två cornichons och lite sås (= ketchup och senap).

Kom iväg sent från jobbet så jag stack direkt till gymmet och körde crosstrainer i 30 min och sedan mag- och ryggövningar innan jag åkte hem. Jag har kommit på bästa grejen för att orka stå på crosstrainern - lyssna på sommarpratare i P1 samtidigt via SRs app. Grymt bra! Idag lyssnade jag på Henke Larsson, kan verkligen rekommenderas.


Flitens lampa


Har jobbat som en tok idag inför principalmöte imorgon så jag har inte ens hunnit skriva något här. Man brukar ju säga att folk kan vara paragrafryttare men principalen som kommer imorgon är banne mig sifferryttare, och då menar jag verkligen SIFFERRYTTARE. Jisses, vad mycket siffror de vill ha. Så här sitter jag och vrider och vänder på dem, men fint blir det.

Fast det allra bästa med dessa möten är att jag är coollugn. Vet inte vart de lugnet kommer ifrån men inför den här höstens möten så har nerverna verkligen tonat ner sig. Förut kunde jag verkligen stressa upp mig för en missad siffra eller om något var otydligt, men nu känner jag bara - "vad sjutton spelar det för roll, jag kan ju skicka den rätta versionen efteråt". Det viktigaste är ju ändå det man diskuterar och inte om jag inte kan en siffra i huvudet eller inte. Det är ett jättestort kliv framåt! Nu gäller det bara att lära sig att prata långsammare (är inte så vidare värst bra på det).


Dregen


Nu har även jag provat den här nyheten, Polly Rocks!. Till skillnad från många andra (iaf majoriteten som jag har sett har provat de här) tycker jag att det var riktigt gott. Chokladen är ju som chokladen alltid är = god, citronen var väl den sämsta i blandningen men tog man en citron och en lakrits samtidigt så blev det supergott och lakritsen var helt gudomlig. Det här var alltså ett vinnande koncept enligt mig!

Läppglanset

Bättre sent än aldrig för att visa läppglanset kan man ju säga, men här kommer det. Jag har ju redan från början ganska bleka läppar men jag tycker läppglanset är perfekt för att hålla läpparna bleka.

Före

Efter


Helgen i Sunne

Vi har haft det helt underbart skönt. Bilresan upp var väl det segaste men allt annat har ändå vägt upp det. Här kommer lite härliga bilder.


Fika utanför Kristinehamn.


På Selma Lagerlöfs balkong på Mårbacka. Där stod hon och tog emot allt folk som hade kommit för att hylla henne, maffigt!


Fina Mårbacka. Vi gick tom en guidad visning och killen som var guide pratade på så grov värmländska att jag knappt förstod så då kan de som känner min kille förstå hur mycket han fattade. Haha, lite här och där. Guiden pratade om att Selma var företagsam och odlade och sålde äpplen från sin egen gård. För mig tog det säkert 2 min innan jag förstod vad det var hon sålde och killen trodde fortfarande efter turen var över att hon hade haft apor i trädgården som hon sålde. Guiden sa äpplen på ett så konstigt sätt så jag trodde också för en sekund att han sa apor. Vi hade iaf väldigt kul åt det efteråt.


Vi tog även en fika på Mårbackas gårdsplan. Där fick vi besök av en kissekatt som var väldigt intresserade av vårt fika. Killen tog en smörgås och jag lyxade till det med en "Mårbacka kaka" (som de kallade det) med vispad grädde och lingonsylt. Kakan var gjord på mandel och blev lite för mycket för mig men allt tillsammans var helt ok.

Åhhh, kääärlek vid Fryken!

Fotografering vid utsikten över sjön Fryke...

2011-09-17_16_15 (MMS)

Fotografering vid utsikten över sjön Fryken. Så otroligt vackert. Snart ska vi till hotellet för en öl och spa.


Soliga Sunne! Nu är vi framme o ska ta bil...

2011-09-17_12_45 (MMS)

Soliga Sunne! Nu är vi framme o ska ta bilen till Mårbacka. Vädret är helt fantastiskt. Ponchon mamma skickade till mig för typ fem år sen är perfekt. Got to go!


Nu drar vi!


Nu drar vi till Sunne för helgen!
Solen ska vara med oss också, sååå himla härligt. Mysig höstweekend.
Ha det gott allesammans!


Gårdagens


Så här blev alltså gårdagens outfit. Ser ju inte riktigt jätte happy ut men det gick lite fort det där med fototagningen och jag var stressad som sjutton. Tog bilden mest för att jag skulle kunna se hur jag såg ut i klänningen. Jag har fortfarande (efter 2,5 år!!!) inte fått upp en helkroppsspegel så det blir att spegla överkroppen inne i badrummet och nederdelen i hallen där den stora spegeln står lutad.

Jag fick iaf väldigt många komplimanger för min klänning igår vilket var riktigt kul. MEN jag lyckades ju att paja strumpbyxorna efter typ 3 min. Så typiskt! Så jag fick gå med hål på knäet hela kvällen, men det var inte så  många som såg tror jag.

Perfekt finklänning att ha på jobbtillställningar för den är ju inte direkt avslöjande :)


Zzzz......


Alltså jag är så trött så att jag knappt vet vad jag heter. Sitter med en presentation till på tisdag och delar av den presentationen är bara en massa försäljningssiffror som ska vridas och vändas på. Det tar alltså 3min från det att jag börjar till att mina tankar far iväg och jag glömmer bort vad jag håller på med. Inte jätteproduktivt alltså.

Kanske skulle åka hem istället, för jag gör ju ingen nytta ändå. De flesta har redan gått hem så jag borde ju egentligen också kunna göra det. Tänkte bara att jag skulle få tag på killen först så att jag vet om jag ska handla mat på vägen.

Hade tänkt träna idag men just nu låter en tupplur i soffan/sängen som mycket mer lockande. Imorrn vid kl 8 så måste jag ju va vaken och pigg för att köra i 4 timmar så det känns ju dumt att inte sova när man kan.

Blir en lugn kväll i kväll. Förresten så tänkte jag lägga upp lite bilder igår men min dator ville inte fungera med minneskortet från systemkameran, men jag gör ett nytt försök i eftermiddag/kväll.

Fest, röda mattan, fantastisk middag, gott...

Fest, röda mattan, fantastisk middag, gott vin och god skumpa, trevlig stämning och bra underhållning. -> dagens status: bakis och trött. Därav dåligt bloggande.


Soffa

Vi är i ett stort behov av en ny soffa och jag vill ha den NU! Vi har en gammal skruttig bäddsoffa som vi har ärvt av mina föräldrar och den har blivit riktigt nedsutten nu. Den är dessutom blå och har höga armstöd vilket gör den ovänlig att ligga och slappa i, så nu har jag hittat en ny som jag tycker att vi ska köpa. Tror faktiskt att den gillas av killen också.

Så här ser dagens soffa ut. Som synes, väldigt nedsutten på mitten och till vänster.

Kivik soffa från IKEA i Tenö ljusgrå. Så snyggt! Och istället för att ha en schäslong tänkte vi (jag) oss en fotpall.

Skulle bli så bra! Ska vi köpa nu älskling? :)


Torsdag


Finns nästan inget att säga om denna tråkiga dag. Himlen är alldeles grå och regnet öser ner. Känns ju som en bra start, eller?

Dunkade på lite bra musik i bilen på väg till jobbet. Vad skulle jag göra utan musik? Går ju inte att leva utan det. Min bil är ju dessvärre inte så modern så jag måste nog bränna några skivor till på lördag när jag och killen ska till Sunne på en härlig mini-weekend. Det tar ju drygt 4 timmar upp så vi hinner nog avverka en hel del.

Där ska vi ju även, förutom då härlig övernattning, mysig middag och härligt bad, besöka Mårbacka. Jag är så där lite svag för att titta på gamla slott, kyrkor och minnesplatser. Hatade verkligen det när jag var liten, det fanns inget tråkigare men nu har jag helt ändrat uppfattning. Så det här ska bli kul.

Tränat, tvättat, diskat, strykt och duschat

Det har varit en produktiv dag eller snarare eftermiddag. För dagen på jobbet bestod mest i möte med principal som gick bättre än förväntat. Det gör egentligen alltid det med den här principalen. Dagarna innan och stunden innan känns det förskräckligt, nästan lite skrämmande men sen så under mötet så går det bra. Jag känner själv att jag växer in min roll mer och mer - sååå häftig känsla!

Imorrn är det invigning av nya kontoret så klänningen är strykt och finputsad. Frågan är bara vilka skor jag ska ha till. Jag tänkte ha strumpbyxor så då behöver jag ett par stängda skor... lite ont om det, men jag löser det vettja.

Fick en fråga om att visa hur läppglanset från Clarins ser ut med och utan men jag har inte hunnit med det idag. Får fixa det imorrn efter att jag har fixat mig till invigningen.

Bättre början


Dagen har iaf börjat bra och jag har kunnat sova trots vinden som har ylat och dånat. Jisses, vad det blåser och har blåst. Det har väl mojnat lite sen igår men ändå.

Just ja, tittade på det här programmet "Vad hände med?" på 3an igår. Och det ska jag ju inte se igen. Har svårt för Pernilla Wahlgren och hon gjorde det inte bättre för sig igår. Så dåligt program. Ta upp en massa gamla kändisar och sen se vad som hände med dem efter deras storhetstid. Nej, något annat får det bli på tisdagar.

Idag har jag viktigt möte som nog kan bli lite tufft, men det är väl bara att ta tjuren vid hornen och vara professionell.


Snodde lite

Kom som sagt var hem sent från jobbet idag. Och på vägen hem var det matinhandlingsdags så det tog lite längre. Faaast innan jag handlade mat smet jag in på Lindex för att köpa strumpbyxor till torsdagens kontorsinvigning. Ska ju inviga min fina gröna klänning. Men så råkade jag hitta en BH med brottarrygg = DET BÄSTA!

Så när jag provade hittade jag den här hjälpen till att fixa den perfekta BH:n, grymt bra att ha och tänka på:


Värt att spara!


Farbror blå

Alltså den här dagen har varit S-K-I-T... Allt med otur och dumheter började i lördags och sen har det ju bara fortsatt. Blä! Eller strunt i det, ska inte ödsla energi på sånt nu.

Ha, på tal om lördag så berättade jag aldrig vad som hände. Råkade försiktigt bumpa in i bilen bakom när jag skulle fickparkera. Det började det med, någonstans på mitten var ägaren till bilen helt tokig och vi slutade med att polisen kom. Herregud, jag trodde det var "Dålda kameran", kunde inte hålla mig för skratt till slut. Bilen fick ju liksom inte en skråma men ägaren var fly förbannad men blev även så på polisen till slut. Slutade ju sisådär för honom. Är fortfarande lite paff av vad som hände men lite action bjöd vi på iaf eftersom jag skulle parkera utanför tre restauranger. Jaja, ingen polis- eller skadeanmälan iaf, ägaren blev ganska avspisad och löjligförklarad av polisen faktiskt.

Så kan det gå när man har flyt med polisen...

Här sitter jag fortfarande, suck! Ska väl ...

2011-09-13_18_12 (MMS)

Här sitter jag fortfarande, suck! Ska väl röra mig alldeles strax, bara 1,5h efter normal arbetstid. Bajsdag rent ut sagt!


Resa


Jag och Perry för två år sen!
Min kära pluggkompis Perrine har flyttat till Stavanger, och bor och jobbar där. Så nu tänkte vi några tjejer åka dit och hälsa på. Jag har ju hört att det kanske inte är det solsäkraste stället och vi ska åka dit i mitten av November. Känns som att regn och blåst kommer som ett brev på posten. Haha, men det är ju inte därför vi är där. Kommer bli grymt kul. Jag har bara varit i Oslo och Moss tidigare så det här ska bli intressant.

Tänk om vi kunde få uppleva något sånt här. Den här bilden är hämtad från Stavangers turistsida så någonstans däromkring lär det ju se ut så här. Gud så mäktigt!


Kos-souvenir

Fick en riktig souvenir av syrran också. De var tydligen ute och åkte båt mellan några öar där nere i Grekland så då köpte hon den här till mig, ser ni den röda saken vid ljuset?

Det är någon form av korall och så är den i korall/rosa/rött. Ser riktigt häftig ut. Lite kitchig sådär!

Kom precis hem från träning och svettig från topp till tå. Aerobicspasset gick bra även om jag inte hade tränat på en vecka. Nu är jag taggad på att köra igen. Blir nog ett pass imorrn och på fredag. Har lite annat planerat på onsdag och torsdag.

Oj, hörde precis något om att Saab är satt i konkurs. Är det sant? Gud vad konstigt, en bit svensk historia som går i graven ju. Undrar om priset på Saab bilar kommer att gå upp eller falla. Skumt att Saab försvinner liksom.

Fika paus


Lunchen är intagen så nu blir det en kaffe (ganska äckligt sådant) och ett äpple för att boosta energin lite. Egentligen så ska jag inte dricka annat kaffe än jobbkaffet för annars så märker jag verkligen hur äckligt det är. Dricker jag en god kopp med Zoega under helgen (eller från något fik) så är det ju verkligen reality check på måndagen. Får kanske hålla mig till te istället! :)

På tangenterna igen!

Back to work...

... back to reality!

Jahapp, så var det måndag igen. Det var då sjutton vad helgerna ska gå fort. Känns inte som att jag hänger med alla gånger. Men det är väl bara att tuta och köra.

Jisses, vad tråkigt väder vi har idag - regn, regn och åter igen regn. Hoppas på att det lättar under dagen.

Ikväll tänkte jag iaf försöka mig på ett träningspass. Ja, jag ska gå på aerobics men jag kan ju ta det lite lugnt. Halsen är ju inte ond längre och jag är bara snorig så, då kör vi. Tänker ju inte ta i av kung och fosterland men jag behöver verkligen röra på mig. En vecka med att sitta still... usch, klarar inte mer!

Jobbet kallar, ha det gott!

Till minne

Idag är det ju 10 år sen terrordåden i New York. Känns faktiskt ganska sjukt att det är hela 10 år sen. Tittade en del på nyhetsmorgon imorse. Som alla säger så kommer man verkligen ihåg vad man gjorde när man fick nyheten om att det hade skett. Själv hade jag sociologi-lektion i ettan på gymnasiet, tror faktiskt att vi fick sluta skolan tidigare den dagen. Mamma o pappa kom tom hem tidigare och fick en uppdatering av mig och syrran.

Däremot förstod jag inte alls den här skylten på stan idag. Försöker någon vara lustig eller? Föreställer nog ett flygplan som håller på att störta på Skrapan. Mycket lustigt... inte!

Annars har dagen bestått i att luncha med killens syster, en snabb sväng på stan och sedan klippning av killen. Nu är ägget kokt och ska bli en god macka.

Trevlig söndagkväll!

Syrran har ju varit ute o rest så då var h...

2011-09-11_11_21 (MMS)

Syrran har ju varit ute o rest så då var hon så snäll att hon köpte m sig det här till mig. Läppglanset finns ju i Sverige också men man tjänar sisådär 60-80 kr att köpa det utomlands. Kostar typ 190kr här hemma. Helt klart bästa läppvården. Ger läpparna en ljusare nyans och är mjuk och skön. Inte så där kladdig som vissa läppglans kan vara. CLARINS Instant light perfector nr 1 heter den.


Slödag


Efter en sedvanligt trevlig och pratsam fika tog jag och Emma en sväng på stan. Emma skulle kika på nya höstskor och jag följde med som rådgivare. Det blev till slut ett par riktigt snygga boots.

Efter att vi hade gått skilda vägar tog jag en sväng förbi Skivbörsen och spanade på skivor. Det blev faktiskt de här två för 40 riksdalerv - David Bowie och Janis Joplin. Superbra! Så nu ska vi hem och lyssna!

Nu är det dags för fika. Tjing tjing!

Åhhh bästa frukosten! Fick tag på körsbär ...

2011-09-10_10_04 (MMS)

Åhhh bästa frukosten! Fick tag på körsbär den här gången - mums! Den intages tom i sängen, haha. Idag är det fika m Emma vid tolv och sen ska jag se om syrran har tid att träffa mig lite. Hon kom hem från Kos inatt. Sååå ha en härlig lördag så hörs vi?


Knäppa


Min kamera har ju börjat balla ur totalt; oskarpa bilder, sätter på blixt fast det inte behövs och raderar bilder. Killen fick en Nikon (någon modell, tror att den hette D4100(?)) i examenspresent så jag tänkte att jag kanske skulle ta och låna den lite i helgen och ta fina bilder. Jag är inget proffs men några bilder kanske man kunde få till.

Här händer det grejor!

Jisses, undrade först hur jag kunde få så många kommentarer meeen blogg.se var tydligen svaret. Kul kul kul! Tackar för det!

 


Solen skiner

Solen skiner och himlen är blå, men herregud termometern visar ju bara 12 grader så jag satte på mig höstkläder idag. Vill inte sitta och frysa.

Dålig kvalitet på bilden men höstskorna är på, skinnjackan har premiär och scarfen används. Här ska vi inte frysa!

I eftermiddag bär det av till Västerås. Killen ska döma handboll imorrn och då är det närmare att åka därifrån än att åka från Norrpan. Så det blir hemåt för att träffa kompisar och familjen.

Men först lite fredagsfika (det var min tur så jag har shoppat) och sen en arbetssam dag. Ha det gott!


Tankeläsning

På jobbet hände det inte mycket idag. Eller jag jobbade ju men inget ovanligt, bara precis sådär vanligt som det alltid är. Men efter jobbet åkte jag hem till en av mina jobbarkompisar som har hästar (har varit där förut några gånger). Killen skulle ju ändå bort så då tänkte jag att jag kunde umgås lite istället.

Maggie som är 4,5 månad hade vuxit massor sedan jag var där sist. Herregud hon hade typ gått upp knappt 100kg sedan jag var där i juni. Skönt att man inte har varit med om den viktökningen någon gång! Men gullig var hon som vanligt.

När jag sedan styrde kosan hemåt så låg den här på hallmattan. Hur underbart som helst.
En kopp te, äggmacka och Damernas = myskväll!


Blahaa

Alltså keson som jag åt igår med hallon var supergod. Jisses, den borde de göra en original av och inte bara i samband med Rosa Bandet. Kan varmt rekommenderas, och framför allt till pannkaka.

Det är ingen roligare dag idag. Händer inget speciellt sådär förutom att det blir en ensam kväll - killen ska på AW. Det är iaf väldigt skönt att det är fredag imorgon vilket betyder snart helg. Syrran kommer hem från Kos så får vi väl se hur brun hon är plus att hon "coming bearing gives". Yes, mitt favvo-läppglans och en Cuarenta y Tres (sprit för er som inte visste).

Dags för möte!

Uppiggande

Jag fick äntligen (eller äntligen kanske jag inte ska säga, jag beställde ju i fredags) mitt paket från Nelly. Klänningen var superfin! Så glad att den passade. Den ska invigas på jobbfesten nästa torsdag när våra nya lokaler ska invigas med en fest. Klänningen kommer att bli perfekt under hösten.

Lite skrynklig men jättefin, speciellt med ett bälte eller band i midjan. Plus en bättre BH tror jag, haha.

Jag gick till affären idag och skulle köpa ingredienser till ugnspannkaka för det är typ det enda jag kan svälja och inte få ont i halsen av känns det som. Så tänkte jag att jag skulle vara lite mer nyttig än att ha sylt till så jag tänkte... hmmm, keso! Så det fick det bli. Men ingen vanlig keso, kolla på den här:

Så fiiin med det "Rosa bandet" på. Kostade väl typ någon krona mer men det går ju till bra grejer.


Varför?

Varför ska jag alltid få skuldkänslor och dåligt samvete bara för att jag inte kan träna lika många dagar i veckan som jag skulle vilja?


Status quo


Ja, som ni kanske förstår av bilden så är ju inte halsen bättre idag heller. Det har gått över till att klia och raspa i halsen istället för pingisbollen vilket är ju betydligt skönare med tanke på att det inte gör ont. Så det lär ju inte bli någon träning idag heller. Vad gör man om kvällarna om man inte tränar?

Regnet öser ner och vinden piskar utanför fönstret, känns ganska skönt att sitta inne med en kopp te och jobba. Fast det är ju inte för inte som jag blir mer och mer avis på syrran som är på Kos. Jag hoppas hon har samma känsla som jag har att dagarna har gått jättesegt sen hon åkte i fredags.

Inte roligare


Inte har halsen blivit bättre under dagen heller. Jag som hade hoppats på att det skulle släppa till kvällen så att jag kunde gå på Zumban, men icke. Får stanna hemma istället och kanske gå och handla frukost.

Imorse när jag skulle göra te så hällde jag i den lilla skvätt som fanns kvar av mjölken och det skar sig rejält. Varmt te och lite gammal mjölk ser typ ut som en mörk keso, och smakar inget vidare. Så det fick bli vatten till frukosten, kul va (?). Sååå matinhandling får nog ske nu under kvällen.

Får kanske ta och köpa lite mörk choklad så att jag blir lite gladare.


Ping pong


Kände redan igår kväll att jag började svullna i halsen så jag tog snabbt en Berocca boost, en C-vitamin brus och en alvedon. Jag är asnojig med att bli sjuk. Jag är det så sällan så jag försöker mota bort det fort som tusan. Fast den här gången lyckades jag inte. Jag är inte hängig men en pingisboll på höger sida i halsen har jag - mindre roligt. Jag som ville köra Zumba ikväll.

Håller jag mig lugn så går det nog över ganska snart. Jag ska väl egentligen inte klaga men men.

Dagen är full av möten så lite mindre ansträngande än en vanlig dag blir det.

Oförskämt

Måste bara berätta en sak som hände när jag åkte hem från träningen idag:

En kvinna i permobil (heter det så? en såndär rullstol med motor liksom) ska in i bingohallen så hon trycker på dörröppnaren. Dörren börjar långsamt gå upp. Till historien hör även att det spöregnar så hon är redan ganska blöt. Precis när dörren har gått upp så att hon kan börja åka över tröskeln kommer två yngre män, typ 20-25 år, och rusar fram och tränger sig in före henne. Så hon får stanna upp ute i regnet och vänta in dem.
Hur oförskämt är inte det?

Jag trodde faktiskt att de rusade fram och skulle hjälpa henne men icke (!). Förlåt men så gör man inte!!! Tyvärr så körde jag bil så jag kunde inte stanna och säga åt dem eller hjälpa henne. Jag blir så less när jag ser sånt där. Åhh!

Nej nu ska jag lugna ner mig lite och hoppa in i duschen. Körde Aerobics och jag glömde (förbannat också) tränings-BHn så jag fick ta det ganska lugnt i min allra bästa BH och i bomullströja. En bomullströja andas ju inte för fem öre, herregud vad svettig jag var och ganska irriterad på mig själv. Så nu blir det duschen innan kokta rödbetor med chèvre (observera att det inte heter chevré) ska intas. 

Tjing tjing!

Måååååndag


Usch och blä för måndagar. Jag kände mig som någon hade kört över mig med en ångvält imorse. Inte alls särskilt lockande att gå upp ur sängen, och särskilt inte när killen ligger bredvid och snosar gott. Men men, ny vecka och nya möjligheter. Gäller att se det hela från den positiva sidan!

Nu är jag iaf snygg i håret efter ett besök hos Elin. Tack tack tack! Supernöjd. Känns så skönt att få bli blond igen. Ok, jag vet jag är blond men inte så blond som jag vet att jag kan vara, men nu så. Snyggt och fint blev det!

Herregud, jag mådde verkligen som jag förtjänade igår morse. Trodde knappt att jag kunde ta mig till Elin. Fy sjutton. Förstod nog inte riktigt att det blev så hårt i lördags. Fast den sista ölen på BMB var heeelt onödig. Förresten så hade jag inte varit där sedan typ juldagen så det var kul att få se lite folk och inte bara hänga på Bishop (som jag för övrigt är urless på nu). Jag är banne mig hellre hemma än hänger där. (obs! min åsikt kan ändras)

Hmm, ingenting är planerat för veckan eller helgen. Kanske ska ta det lite lugnt med andra ord :)

Väntar på att killen ska bli klar med döma...

2011-09-04_18_08 (MMS)

Väntar på att killen ska bli klar med dömandet i Eskilstuna så att vi kan sticka hem till Norrpan. Gårdagen blev hårdare än vad jag kände mig. Var bakis imorse så så lugnt m spriten blev det inte. Men mycket trevligt och kul var det. Får bli mer om det senare.


Hundvakt

Mamma är hundvakt till världens fulsötaste engelska bulldog vid namn Bulan. Hon är bara 9 månader och tillhör min systers kompis. Hur go som helst men är man van vid en rottweiler så är den här hundrasen ett antal snäpp långsammare i handligen. Världens underbett och låter som en dammsugare, men oj vad busig!

Är hon inte för go så säg!


Bästa frukosten! Bärry slår alla andra yog...

2011-09-03_10_43 (MMS)

Bästa frukosten! Bärry slår alla andra yoghurtar m hästlängder. Fast körsbär är stråt vassare än blåbär. Killen dömer handboll i Eskilstuna så jag sticker ut till mamma o pappa och umgås m dem.


Råkade knappa hem


Jag bara råkade knappa hem den här klänningen från Nelly. Tyckte den var så fin och har en så härlig färg nu till hösten. Perfekt att ha båda på jobbet och som outfit till festligare tillfällen med högklackat.
För den som undrar kommer den från Vila och kostar 449kr.


Morgonpigg?


Haha, lagom stissig jag ser ut. Är ganska seg idag måste jag säga. Kan vara därför jag verkar ha fastnat med ögonen på någonting på den här bilden.

Det är FREDAG!!! Gud så skönt. Det allra värsta med det där uttalandet är ju att man ser veckan som en transportsträcka till helgen. Jag borde göra mer roliga saker i veckan. Det är ju trots allt fler veckodagar i livet än helger. Men iaf, det är fredag och jag ska gå lite tidigare för att kunna komma i tid till middagen hemma hos mamma o pappa. Killens föräldrar ska också med så det kommer bli en kalaskväll, trevligt trevligt!

Syrran sticker till Kos idag. Tror ni jag är avundsjuk? Jaaaaa! Men det får bli en annan gång. Just nu är det för mycket på jobbet för att det ska gå plus att killens handbollssäsong börjar.

Nu kör vi sista timmarna innan helg! :)

Ser mörkt ut


Det ser ut som att ovädret kommer hit snart. Jag har inget emot åska och blixtar så komsi komsi...

Den här kvällen är så tråkig så. Tvätt står på schemat och eftersom killen så lägligt jobbar sent idag så kan ni ju gissa vem som får sköta den. Men det var inte så farligt den här gången, tog den stora vändan förra gången. Tänker vila kroppen idag från träning. Tre dagar i streck räcker gott o väl. Så det blir väl TV kanske eller kära Wordfued...


1 september

Idag har jag jobbat prick en månad efter att sommarsemestern tog slut men jag måste säga att det känns mer. Det känns som om det var en evighet sen vi var i Kroatien. Tanken slog mig att jag kommer inte kunna få sola och slappa på en strand förrän nästa sommar. Usch, den tanken gjorde mig ångestfylld. Vi måste boka in en solresa! Jag har ju tom semesterdagar att ta ut för sjutton gubbar. Vart och när åker vi?

Jag behöver mer av det här!

Jahapp, om man skulle ta tag i dagen kanske!

RSS 2.0