Ojojoj, jag får nog göra en bättre uppdate...

2012-03-31_20_38 (MMS)

Ojojoj, jag får nog göra en bättre uppdatering imorrn med lite bilder fr lägenheten. Det har nämligen efterfrågats bilder. Men idag har vi tagit en vända på stan o jag har shoppat lite. Blev en ny vårjacka och ett par nya inneskor till träningen. Kanske kommer bilder imorrn. Nu blir det hemmagjord lasagne och sallad.


Det här är livet - mysig matlagning m ett ...

2012-03-30_19_47 (MMS)

Det här är livet - mysig matlagning m ett glas vin och lite snacks. Idag bjuder vi på bakad potatis m lätt skagenröra. Så gott! Trevlig fredagskväll hörrni, första helgen i nya lägenheten och jag njuuuuter!


Vårträning


Har knappat hem de här sköna byxorna! Jag äger redan den här varianten fast i 3/4-längd så nu var jag bara tvungen att få hem de här.

De är så fruktansvärt sköna! De kommer from Nike och heter Filament Tight. Kostar 299kr men just nu får man 20% rabatt på sportamore.se och så är frakten gratis så 240kr blev det, grejt!


Bye bye

Nu har vi haft besiktning av gamla lägenheten och lämnat nycklarna.

Herregud, vad de synade lägenheten i sömmarna. Anmärkte på flera saker som inte vi är skyldiga till MEN sen kom de till tapeterna i vardagsrummet. De sattes upp när jag flyttade in för att jag klagade på att de gamla gula tapeterna höll på att ramla ner plus att det var fettfläckar på väggarna. Jag fick nya fräscha ljusa som nu har mörknat pga att stark sol har skinit in så att man ser precis vad soffan och tavlorna har suttit - mycket tjusigt. Det var de inte heller så nöjda med, men vad ska jag göra åt saken? Inte mitt fel. Sen hittade han tre mindre svarta streck på en våd, efter lite klurande kom vi på att det var från en av mina afrikanska masker (alltså skokräm), som vi inte har lagt märke till. Vad gör han då? Jo, han spottar på fingret och gnuggar ut dem ännu mer och hävdar sen att vi ska sätta upp en ny våd. Alltså jag höll på att dö, men vad ska man säga annat än att visst det behövs nog. Jag önskar honom all lycka till med att sätta upp en våd där, inte för att det kommer att bli snyggt eftersom de andra har mörknat av solen så den som flyttar in kommer att få en ljusare våd. Undrar hur glad hon blir?

Åhh, var bara tvungen att gnälla av mig lite. Så, nu tar vi tag i dagen.

Torsdag


Inte så svårt att kanske klura ut vad vi åt ikväll. Mumsig wok så klart!

Alltså, sambal oelek kan jag typ äta direkt ur burken, så himla gott. Och det går ju att använda till så mycket.

Imorrn släpper vi taget om gamla lägenheten till slut. Så i helgen blir det att röja i nya lägenheten så att grunden är lagd iaf sen ska det dekoreras :)

Träning


Jepp, jag ska faktiskt ta mig ett pass på gymmet idag. Får väl se om jag kan pressa ner foten i träningsskon bara, känns som att det kan bli ganska omöjligt. Men om inte annat får jag väl ta med mig min pensionärstoffla och fluffa runt i. Tror kanske att jag kan köra några minuter i roddmaskinen eller kanske en försiktig runda på crosstrainern, motion måste jag iaf få.

Killen dömer handboll i Uppsala idag så jag ska ha en härlig skype-date med min kära syster! Det var längesen sist.

Montering

2012-03-27_22_47 (MMS)

Här monteras det stolar och matbord för fullt, eller det är bara killen som arbetar. Vi var till gamla lägenheten ikväll för att köra första lasset m prylar från förrådet o det slutade m att jag tappade en kartong med tidningar (som skulle slängas) ned för trapporna och vred till foten så att tån började värka igen. Men men jag överlever. Jag har därför fått dispens fr killen att montera möbler.


Skadad


Jag är skadad. Min tå mår skit rent ut sagt. Den är blåsvart och svullen. Jag är tom blå en bra bit ner på foten. Hur hårt kan man egentligen slå i sin tå? Jag har nog aldrig lyckats så bra som jag gjorde igår, och h-lsike vad ont det gjorde!

Jag fick leta fram ett par supergamla Nike sneakers i garderoben för att kunna få ner foten utan att det gjorde mordiskt ont. Och när jag väl kom till kontoret så bytte jag snabbt till denna fina toffla. Det var självplågeri att låta skon sitta på så nu sitter jag så här. Känner mig lite som en pensionär :)

Det är status för dagen, faaast om man ska se det lite positivt så kommer inte jag kunna tömma den gamla lägenheten på det sista. Vi har saker kvar i förrådet som måste tömmas och sen ska maten i kyl och frys packas ner. Det sistnämnda känns som en uppgift för mig medan killen får springa i alla trappor och kånka ner grejorna till bilen, och sen vidare ner till vårt källarförråd i nya huset.



Grattis Mia på födelsedagen!


Balkonghäng

2012-03-25_15_33 (MMS)

Jag har intagit en av balkongerna i huset för att lata mig lite och inspireras av inredningstidningarna. Killen dömer handboll i mantorp och jag har slagit i min lilltå så hårt (j-vla garderobsdörrar!) att den är stukad och därmed röd-blå i färgen. Jag haltar alltså omkring så jag kan inte göra så mycket förutom att trivas för det gör jag redan!


Garderobsgöra

2012-03-23_23_56 (MMS)

Det här har vi sysselsatt oss med idag. Svängde förbi sushirestaurangen först för att få lite mat i magen, så att vi skulle orka oss genom monteringen av garderoben. Jisses vad många delar och stor den var! Den är tydligen 2,5m lång (killen rättade mig). Undrar bara hur mycket av mina kläder den kommer att svälja ;) Sov gott, imorrn är det dags för flyttlasset att gå. Inte en lugn stund här!


Afrikans

Jag har haft ett snack med en av herrarna på jobbet som är lika galen i musik som jag är. Eller han är nog snäppet värre. Han kan massor och då menar jag MASSOR! Han är gammal trummis och diskuterar gärna olika trumsolon och takter, vilket jag kanske har lite svårt att följa men kul är det.

Vi har haft en del snack sedan jag började jobba här som har varit riktigt lärorika och som har lett till att jag har hittat en hel del ny musik, t ex Hoffmaestro innan alla andra verkade ha hittat dem. Han lyssnar på en salig blandning och har alltid några roliga anekdoter från någon spelning han har varit på. Sådana kontakter ska frodas!

Idag hade vi iaf ett snack om fransk musik (för han är som jag -> gillar franska och fransk musik men den behöver inte nödvändigtvis komma från Frankrike) och några bra artister. Han nämnde någon Danel Lanois som tydligen är kanadensare medan jag kom på att jag för några år sedan lyssnade mycket på Amadou & Mariam som kommer från Senegal. Riktigt skön och svängig musik!
Lyssna själva...




(jepp, de är blinda och stencoola!)


Leverans

2012-03-22_22_38 (MMS)

(det får bli bättre bilder när allt är i ordning och killens systemkamera kommer fram i röran) Idag fick vi leveransen från IKEA. Soffan är ihopsatt och provsutten, så skön så skön. En grå Ektorp är det. Vi beställde även ett garderobssystem som är 2m brett, 2,4m högt och typ 0,5m djupt. En stor sak m andra ord! Men det kommer att behövas. Jag har inte packat allt än men jag har redan fyllt fyra stora soppsäckar m kläder. Nu ska vi hem till gamla lägenheten. Det är ju trots allt en arbetsdag kvar av veckan.


Jag har en man!


En arbetarmacka kommer lastad. Med vaddå? ...

2012-03-20_20_09 (MMS)

En arbetarmacka kommer lastad. Med vaddå? Typ massor m gott. Ahhh, va gott det kan vara med mat ibland. Mina armar börjar nu sakteliga strejka. Allt detta målande tar på axlar o armar. Men idag blir vi helt färdiga. Jag tror aldrig jag har uppskattat dammsugarljudet så mycket som jag gjorde idag när killen började städa vardagsrummet!


Nu har vi lagt locket på för idag. Vi har ...

2012-03-19_22_44 (MMS)

Nu har vi lagt locket på för idag. Vi har bara målning av den lilla hallen kvar och sen städning, grymt skönt! Jag hann tom packa två kartonger och en massa kassar m skafferimat. Skönhetssömnen väntar, sov gott!


Resultat av matplats

Då var vi äntligen klara med all tapetsering. Det tog hela dagen, MEN det gäller att vara noggrann.

FÖRE
 
EFTER
 

Nu är det ju väldig skillnad på ljus eftersom före-bilden är tagen på förmiddagen och efter-bilden är tagen nu ikväll men va sjutton, jag får ta en i dagsljus imorgon. Vi är iaf grymt nöjda med valet av tapeter. Resten av vardagsrummet är helvitt så en färgstark vägg behövdes.

Jag tyckte innan vi började tapetsera i sovrummet att färgen var ganska ok, men herregud vilken skillnad det blev efter den nya nyansen av grått kom upp. Helt plötsligt såg väggarna fräscht grå ut istället för smutsigt grå. 

FÖRE (eller halvvägs)

 
EFTER
 

Nu är det en del målning kvar; fixa till taken, väggarna i lilla rummet och en del av hallen. SEN är det färdigt! Nästa helg går flyttlasset med lite hjälp hemmifrån, sjukt snällt att få den hjälpen!

Vi är så möra i våra kroppar nu efter fyra dagars hårt arbete, men vi är jättenöjda!


Status

2012-03-18_11_21 (MMS)

Så här ser vår matplats ut för tillfället. Väggarna har fått antikvit färg på sig och fondväggen återstår. Det är sååå spännande, tapeten från Hanna Werning ska nämligen upp där. Blir vi nöjda lägger jag upp en bild hur det ser ut efteråt. Jag hoppas för guds skull inte att det blir något krångel (förutom att hörnen är sneda) med att den bruna tapeten kommer att synas genom. Då kör vi då!


Hårt arbetande

2012-03-17_21_44 (MMS)

Det här är vi sååå värda! Vi har jobbat i nya lägenheten sen strax innan tio imorse, alltså i typ tio timmar. Slutresultatet är en jättefin fräsch lägenhet (inte klar än) och sex trötta personer men jisses vad mycket vi har hunnit med. Ett gigantiskt stort tack till våra föräldrar! Nu ska vila oss så att vi orkar morgondagen också :)


Nu drar vi till lägenheten igen. Mina o ki...

2012-03-15_19_17 (MMS)

Nu drar vi till lägenheten igen. Mina o killens föräldrar kommer idag för att bistå m kunskap och några händer. Status just nu är; tre av fyra tak målade, väggar som ska spacklas är klara, så nu ska vi måla o tapetsera! Trevlig lördag!


Då kör vi då!


Lookie lookie lookie!
Ser ni vad jag har i handen????!!!
Ahhhhhh, nya lägenhetens nyckel. Och hur känns det undrar kanske någon? Lugn, ni behöver inte fråga, skulle ni se mig så skulle ni förstå. Det går ju knappt att beskriva hur glad jag är. Tjoade ordentligt när jag kom hem!

Killen slutar jobbet om 45 min så då ska vi bara packa ihop alla målarsaker och dra till lägenheten för att inspektera. Ohh, jag börjar ju nästan bli nervös. Målarbrallorna ska på också för vi ska börja måla taken idag, eller iaf rigga upp för att börja imorgon men helst för att passa i tidsschemat bör takmålningen påbörjas idag.


Allt står redo för att flyttas till bilen!


Meh, har det varit så här hela tiden?


(Dålig bild, sorry för det!)

Men hallå, har det alltid varit så här??? Jag äter alltid mjölk och K-special på morgonen innan jobbet men så igår så var det extrapris på Havre Fras så jag tänkte bara kolla om det var värt att variera sig.

Jag tittar oftast på sockerinnehåll när jag väljer flingor, eller jag har väl inte gjort det på länge men jag tycker K-special är gott och har väl trott att de var nyttiga, reklamen säger ju typ det! Men herregud, den här jämförelsen gjorde ju så att jag nog aldrig kommer att köpa K-special igen. Havre fras innehåller 11g socker per 100g medan K-special innehåller 17g socker per 100g. Inte ok! Nu byter jag alltså till Havre Fras, och nej weetabix är inget alternativ. Det duger bara åt hästar!

Idag är det konferens vilket betyder att det är sen hemkomst ikväll, men två kartonger till blev packade igår. Det går sakta men säkert framåt.

IMORGON FÅR VI NYCKLARNA!


Kunde inte motstå


Skulle handla lite efter träningen och då hittade jag det här i butiken. Jag kunde inte motstå erbjudandet dem. Om man köpte 3 Lambiservetter så fick man en skål från Rörstrand. Den skålen har jag tittat på flera gånger och nu fick jag en för typ 35 kr, perfa! Kommer blir riktigt snyggt i nya lägenheten. Jag slog till på ett paket påsk-servetter och två vanliga. Fin fint och ett smart samarbete!

Jaha, då var det väl dags att ta tag i ihoppackningen igen då. 3,5 kartong är än så länge packade, känns som att det finns en del till att packa ner :)


Gårdagen

Nej jag orkade inte blogga något mer igår. Hade för mycket annat för mig. Släpade hem tio flyttkartonger från jobbet för att börja packa lägenheten -> på torsdag får vi nycklarna till den nya!

Jag tror att den som såg mig när jag försökte klura ut hur jag skulle få in dem i bilen hade ganska roligt. Min bil är nämligen värdelös när det gäller bagageutrymmet, eller jag ska säga så här: den har ett bra bagageutrymme men öppningen (alltså bagageluckan) är alldeles för liten och vinklad på något outgrundligt sätt så det går ju inte att få i sakerna man vill frakta. Så igår såg det först ut så här:

Tills jag kom på att jag fick lossa alla kartongerna och vika ena sidan för att trycka in dem i baksätet istället, men innan dess hade jag flyttat på allt jag hade i bagageluckan vilket var massor med målargrejer för att sedan flytta tillbaka dem för att kartongerna skulle få plats i baksätet. Snacka om att vara genomsvettig när jag kom hem! Puh!

Men nu har vi iaf börjat packa, eller snarare jag för killen har inte lyft ett finger än men han kommer väl. Igår var uppdateringen av hans nya Iphone betydligt viktigare än att hjälpa mig och packa, OCH det fick han höra kan jag säga...

Jag körde Functional toning igår också, shit va jobbigt det var. Speciellt för ryggen för idag har jag nada hållning och träningsvärk, men det är det värt. Ikväll blir det Zumba och sen tror jag nog inte att jag hinner med mer träning den här veckan. Får se packning, målning och tapetsering som min träning :)


Text

Åh, jag hittade värsta bra grejen idag. Skulle sätta på Spotify på jobbet för att lyssna på lite skön musik och så hittade jag en jättebra grej - tunewiki. Det är säkert massor som redan har hittat den men jag blev riktigt glad.

Tunewiki är någon sorts app i Spotify som tar fram texten till låten du spelar. Hur grymt är inte det??? Nu slipper man en dator som hänger sig pga att lyrics eller letssingit inte funkar med all reklam, hur j-kla bra som helst! Jag sitter vääääldigt ofta och sjunger till musiken jag spelar så den här funktionen är ju perfa.

(Man hittar den under App Finder till vänster och sen lägger man bara till den och då kommer den upp i listan till vänster. Så när man spelar en låt så klickar man på Tunewiki så kommer texten fram)

Bästa kvällsmackan!

2012-03-11_21_02 (MMS)

Avokado på danskt rågbröd m lite Vegeta (en allkrydda fr Balkan), funkar lika bra m Herbamare. Nu blir det film!


Fika

2012-03-11_16_23 (MMS)

Fika och skidåkning hos mamma o pappa. Jag har faktiskt hunnit med riktigt mycket den här helgen; gått långpromenad, träffat Emma o Lionel, fikat hos killens föräldrar x2, vart o klippt killens hår hos bästa frisören Elin, haft mello-snacking m trevligt sällskap, köpt målarfärg o verktyg till nya lägenheten, en sväng till iittala outlet m Mia och nu sitter jag här. Ingen som kan anklaga mig för att jag har slappat :) Och just ja, tyvärr så har Katrineholmsskogarna blivit av m en dovhjort pga mig Känns ju sådär va! RIP!


Internationella kvinnodagen

Den här dagen är i mina öron inget speciellt förutom att det står att det är Internationella kvinnodagen i almanackan. Den är tydligen med på FNs lista av högtidsdagar men jag tycker nog inte att man uppmärksammar den här dagen särskilt mycket ändå.

Killen berättade igår att i Bosnien så är man ledig idag och firar kvinnorna. Barnen som går på dagis gör teckningar och andra presenter till sina mammor för att uppmärksamma dem. Lite mysigt tycker jag.

Nu ska vi iväg till banken och fixa med allt till nya lägenheten!

Drömmar


Just nu drömmer jag om att få åka till Japan. Det verkar vara ett sådant häftigt land långt bort i öster som har gjort mig intresserad av deras matlagning och kultur. Jag kan inte så mycket om Japan men det vore så himla coolt att åka dit en dag.

Det stora pluset är att killen också kan tänka sig att åka dit. Kanske skulle börja spara till en resa dit... eller så kommer en massa annat emellan! :)

Fuji

Kyoto
Osaka
Osaka

Japansk mat

(lite olika bilder från google)


Morgonens/Dagens


Morgonens bild och tillika dagens outfit! Idag kör vi jeans på jeans. Köpte den här Levi's skjortan i julas på rean, ett riktigt kap om jag får säga mitt.

Nu tar vi tag i dagen, eller vad säger ni?! Solen skiner, skrivbordet är fullt med papper och mailen har många röda flaggor som ska åtgärdas. Ahhhh, trevligt!

Färg


Det här gör mig glad just nu, härliga färgglada tulpaner (även om bilden är mörk). Jag längtar till när jag kan få ställa den nya fina tulpanvasen jag fick av mamma o pappa i helgen på vårt nya matbord och sätta färgglada tulpaner i den. Lägenheten kommer att bli så fin! MEN det är MYCKET som ska göras först. Underarbete på väggarna i tre rum och sen målning och tapetsering.

Jag hämtade ut våra tapeter idag. Vi pratade lite om dem i helgen, speciellt de blå och vita. Mamma undrade hur starka de var i färgen, jag blev osäker och vågade knappt svara. Tanken att de skulle vara för gälla sprang genom huvudet typ 100 gånger, men sen så när jag hämtade rullarna var det precis som killen sa "lugn fin klar blå färg". Om det nu låter vettigt (?) :)

(Hanna Werning - Fantasia)


Jag slutar aldrig att förvånas

Måndag igen då och jag var mer död än levande imorse när jag vaknade. Hur svårt ska det vara att lägga sig i hyffsad tid på en söndag? (helt omöjligt är mitt svar tyvärr)

Annars har dagen varit helt ok. Lite lugnare på jobbet även om det är massor att göra ändå. Stack till gymmet efteråt och körde ett härligt Aerobics-pass. Jag har inte kört det sen i julas. Musklerna ska byggas av Body Toning och sen ska fläsket brännas med Aerobics och springturer ute när vädret tillåter. Så ser min plan ut framöver.

Jag måste tipsa om en app som räddar matlagningen säkert flera gånger i veckan - det är Arla Kökets app med en massa goda recept. Enkla, snabba och goda. Perfekt när tiden är knapp på en vardagskväll!


Idag blev det t ex. "Festlig fisk med krämig spenat" med lite kokta morötter och sockerärtor. Mums mums blev det!


Tänk att det fortfarande finns så mycket att utforska av den man lever med, är inte det härligt? Igår stoppade killen in en av hans skivor i spelaren i bilen och på den skivan var det både "Michelangelo" med Björn Skifs och "Jag vill vara din Margareta" med Sten & Stanley. Jisses, säger jag bara. Förvåningen var stor!

Mmm Mmm! Bästa lunchen på länge, så himla ...

2012-03-04_14_33 (MMS)

Mmm Mmm! Bästa lunchen på länge, så himla gott m extra sjögrässallad också! Killens och mina kort har gått värma under helgen. Både det ena och det andra har inhandlats till flytten. Fint blir det! En fika hos killens föräldrar, middag hos mina och sen blir det att åka tillbaka till norrpan. Ha en trevlig söndag!


Nytt och fräscht

I julas fick jag en massa fint till sminkväskan eller snarare lite uppdateringar av prylar till den. Lite nya borstar, fina nya läppglans, MUS all cover up mix och ID Bare Mineral puder.

Min gamla sminkväska var helt blågrön efter att en ögonskugga hade gått sönder så då tyckte jag att eftersom jag har nya penslar så behöver jag något fräscht att förvara dem i, därför shoppade jag en ny snygg sminkväska härom dagen. Tadaaa, gnistrig i rosa-beiget!

Penslarna får plats om man tar ur dem ur sina plaströr, ingen fara. Om jag känner mig själv rätt så lär den här hänga med under nästkommande 5-10 åren, oftare än så byter jag inte. Denna är från MUS och kostar 275kr, men jag hade rabatt så den blev min för 225kr.

Nu blir det lite mer jobb innan TVn slås på.

RSS 2.0