Premiär för iår

Nu har jag alltså gjort premiär i mina vinterspringkläder. Man är ju så tjusig i den där reflexvästen, men väldigt bra att ha när man springer i stan (eller ja, annars också så klart). Inte minst har jag märkt det själv när jag kör bil. Det är så skönt att tydligt kunna se var folk går/springer någonstans.

Jag har inte varit ute och sprungit sedan i somras så det fick bara bli 30min. Det var alldeles lagom för sen ven det i öronen och halsen kändes inte hundra. Men nu har det lagt sig och snart blir det pyttipanna och rödbettor, kanske ett stekt ägg också.


Nice

Killen avslöjade igår att när vi väl köper en ny lägenhet som ska vara 3 RoK, så kommer det andra sovrummet fungera lite som arbetsplats men mest som min walk-in-closet (!).

Eller som killen uttryckte det:
"Jag kommer knappt vara i det andra sovrummet så jag tänkte göra det till en walk-in-closet till dig."

Tror ni att jag blev förvånad eller? Ahhh, undrar bara om han kommer att hålla sitt ord :)


Julstämning

Så, nu har även vi fått lite julstämning här hemma.

Köpte några röda hjärtan på IKEA och nålade upp dem på de vita gardinerna. Blev riktigt sött!
När jag ändå var på IKEA så köpte jag mig en bakduk. Vi har ju inte särskilt mycket plats i köket så då behöver jag använda matbordet som är ett oputsat slagbord = inte så fräscht att baka på. Alltså blir det hur mycket bättre som helst med en bakduk.

Sen så blev det lite Skånepepparkakor i affären på vägen hem. De är så goda och det var jättelänge sen vi hade sådana hemma senast. Brukar faktiskt inte ha kakor och sånt hemma, så gott var det!


Titten

Jaaa.... den där lägenheten gick inte av för hackor. Den har mycket av det vi söker. Den var faktiskt lika bra som den såg ut på bilderna, trots att vi redan då hade några frågetecken. Det är inga större ingrepp som behövs utan mer lite omtapetsering, slipa och måla lister, nya handtag på luckor i köket, ny duschkabin och lite fix av klädkammare. Alldeles lagom för ett par där killen inte är någon handy man och jag inte direkt har världskoll på läget.

Frågan är bara om vi ska lägga bud eller ha lite is i magen och hoppas på att någon bättre kommer upp på hemnet. Gud så svårt!


Lördagen bokad


Och vem ska gå på hennes konsert på lördag då?! Johodå, det ska jag! Så jäkla kul. Nu har jag verkligen något att se fram emot. Jag fick Veronica Maggios skiva i födelsedagspresent av killen i somras och blev helt kär, så jag måste bara få höra alla låtar live. Har hört att hon är grym på scen.

Jag står för ölen och killen för inträdet. Bara deal va? För vi måste typ dricka fem öl var om jag ska komma upp i samma summa som han har lagt ut, och jag kommer nog inte få i mig fem öl.

Det här gjorde min vecka så nu är jag riktigt glad och om en timme så ska jag och killen iväg på lägenhetsvisning. Spännande!


Lycka

2011-08-13_16_20 (MMS)

Alla drömmer vi om lycka som om livet blivit fel.


Flyget - check

2011-11-28_07_56 (MMS)

Osså var man i Köpenhamn igen! Dags för möte på det danska kontoret. Hoppas på att det här är sista flygturen nu innan jul. Men ni får väl ha en fin dag helt enkelt!


Första advent

2011-11-27_10_52 (MMS)

Första adventsmorgon ska vara mysig. Så här har vi värmt på glöggen, tagit fram lussekatterna fr killens föräldrar och köpt oss godaste pepparkakorna. Mys! Trevlig första advent!


En vacker kvinna!

2011-11-26_10_49 (MMS)

Leila Lindholm är riktigt vacker och hon är inte pinnsmal, varför är det en så galen jakt på att vara smal? Även om jag tycker att den lägger sig mer o mer ju äldre man blir men den finns ändå där. Jag är inte smal och jag har typ jagat mina kilon sen jag kan minnas. Jag har äntligen börjat inse att smal är inget för mig utan jag har en trivselvikt som mål istället och då är jag snart hemma. Jagar man kilon hela tiden kan man ju aldrig stanna upp o njuta av livet. Lika bra att slappna av och leva i stunden men ha framtiden i åtanke. Att ha några extrakilon och att stråla av glädje och lycka är vackrare än att koncentrera sig så hårt på vad man äter och inte äter att man glömmer att känna.


Fredag!


Idag är det fredag och då blir det ensam-matlagning och lite fredagsvin! Killen dömer handboll i Gbg ikväll och i Skövde imorgon så jag får sysselsätta mig själv. Det blir väl typ något gottigt ikväll och sen blir det julklappsshopping med Mia imorgon. Ska bli så trevligt! Då får vi prata av oss lite :)


Det här med barn

Fastnade framför "Drömmen om ett barn" som går på trean på torsdagskvällar kl 20. Har sett något avsnitt här och där förut men nu har jag sett hela. Shit, man ska verkligen inte ta det för givet att man kan bli med barn. Vi ska ju inte ha barn än på ett tag men tänk om det inte kommer att funka när vi väl har bestämt oss (?)
Gud va hemskt!


Spegeln

Jag har säkert nämnt det förut men jag är så glad att vi äntligen har fått upp en spegel i hallen. Vi har haft en spegel stående lutandes på kistan som står på golvet, vilket har gjort att man har varit tvungen att huka sig varje gång för att kunna se hela sig själv. Killen har ju typ varit tvungen att stå på knä eftersom han mäter 1,93m. Men nu är den alltså uppe, om ändock alldeles för högt. Killens ögonmått är ju inte att prata om. Jag skulle lätt ha flyttat ner den 1 dm.


Bilden är tagen imorse så jag ser ju så där härligt pigg ut, haha! Usch jag har verkligen varit dödstrött den senaste veckan och ändå kommer jag inte i säng om kvällarna som jag borde. Skärpning Lisa!

Men nu ska vi inte beklaga oss för ikväll är det träning, Body Toning. Jag hade tänkt att börja med Body Pump igen efter mitt typ 6 månaders långa uppehåll, men jag finner liksom inte motivationen så jag provade något nytt istället - Body Toning.
Lätta vikter, mycket jobba med balans och g-kraften, knasiga övningar, många repitioner = riktigt trött och mör i kroppen efteråt! Det gillar jag!

Men först ska jag köpa ny huvudkudde till killen och hitta färsk lax. Har letat efter färsk lax i butik sedan i måndags utan resultat men jag ger mig inte, idag ska vi ha det till middag!


Julklappskrångel

I och med resan till Stavanger i helgen så har även jag kommit igång med julklappsinköpen. Känns riktigt skönt även om inköpen hittills inte har varit så strukturerade utan mer har varit på känsla. Så nu känner jag att jag måste börja styra upp det. Vad ska man ge till nära och kära?

Killens julklappar är redan planerad så även syrrans. De två är det ju lättast att fixa till. Syrran blir glad över det mesta och sen kan man oftast köpa något som jag själv skulle vilja ha. Till killen köper jag ju något som jag vill att han ska ha eller om det är något specifikt som han har gått och önskat sig. MEN va sjutton köper man till en mamma och pappa som har allt och inte önskar sig något speciellt??? Jag brukar kunna klura ut något men i år så står det still, jag känner inte ens att det kan lostna.

Någon som har något bra tips eller idé?


Glimrande


Jag har helt och hållet fastnat för gnistrande nagellack och det här är det senaste i samlingen. Det är egentligen mer grå-lila än vad bilden visar och sen är det gnisterkorn i grönt, guldigt, gult och silver. Så här ser nagellacket ut. Från märket Nubar och i nyansen Gem NPZ316, kostar 135kr på nätet och 99kr i butik.

 
Nubars nagellack är grymma. Fria från en massa dåliga ämnen och är inte heller testade på djur. De sitter som berget, torkar fort och förstör inte naglarna. I like a lot! Tror att jag har typ 10 lack från Nubar nu.

Ikväll är det kroatiska igen. Jag missade ju förra veckan eftersom jag hade ett akutmöte i Oslo, men idag så är det dags. Tror att det bara är tre gånger kvar innan kursen är slut, eller om det bara är två gånger kvar? Usch, tiden har gått väldigt fort. Frågan är om jag ska fortsätta nästa termin, hmm?

Lusesockor


Kolla vilka fina sockor i Alpackaull jag köpte i Stavanger. Kommer bli perfa i fjällen och i jul när det är kallt hemma hos mamma o pappa. Kostade 100 NOK men Kakan prutade ner dem till 90 NOK.
Så mysiga!


Nu ska jag skypa med min syster, johoo!

Stavanger i bilder

Här kommer en kompott från helgens vistelse i mysiga Stavanger.

Vi tog oss en tur runt staden i lördags innan vi gick på stan.

En riktig utsikt över Stavanger om ändå i väldigt grått väder, men va sjutton sällskapet var värmande.

En gata mitt inne i Stavanger bestod av väldigt färgglada hus, kul grej.

Vi köpte dagsfärska räkor och lax. Mums!
 
Karin och Perrine mös på fiket där vi drack varm mexikansk choklad, lite sting var det i den där chokladen. Gott!

Lyxig middag med räkor, avokado, lax, hemgjord aioli och vitt vin.

Sen gjorde vi Stavanger by night, om än väääldigt dyrt!

Igår gick vi längs vattnet. Jag förstår varför norrmän går på tur. Otroligt vackert var det med alla berg i bakgrunden och solen som strålade.

Härligaste söndagspromenaden på länge! Tack tjejer för en grym helg!

Nu ska jag sova, det var en tidig morgon som sagt var.

Hemma igen! Just nu sitter jag på bussen i...

2011-11-20_13_10 (MMS)

Hemma igen! Just nu sitter jag på bussen in till Stockholm central och ska sen ta tåget mot norrpan. Ännu en tidig morgon blev det. Men det gör inte så mycket för helgen har varit superbra! Det har varit så kul att få umgås m linkan-tjejerna igen. Vi borde göra det oftare!


Sitter på centralen och tar en kaffe. Buss...

2011-11-18_15_26 (MMS)

Sitter på centralen och tar en kaffe. Bussen mot Arlanda går om en timme. Tänk att det är så skoj att titta och iakta folk. Märkligt egentligen men väldigt fascinerande att se hur folk beter sig. Antar att man lite undermedvetet jämför med sig själv, lite så kolla om man beter sig 'normalt'.


Slömorgon

2011-11-18_08_38 (MMS)

Här ligger jag o slappar, så skönt! Snart blire frukost och sen en snabbvisit på stan för inhandlade av strumpbyxor. Förstår inte men alla mina har gått sönder.


Suget börjar komma!


Lusläste Kupé igår på tåget och däri hade de ett antal sidor om bra skidåkarställen i Sverige. Jag blev så sjukt sugen på att åka. En nypistad hård backe tidigt på morgonen när solen ligger på - finns inget härligare!

Åhh, jag vill åka nu och nya grejor vill jag ha också. Ett par skidor till mina pjäxor kanske vore bra. En snyggare skidjacka som man inte svettas sönder i vore också toppen. Sälen v 7 känns så långt borta. Jag vill ha semester nu!

Jag vill åka nu nu nu!

Skumpat

Nu har jag skumpat både fram och tillbaka från Oslo. Börjar allvarligt talat bli ganska less på allt det här åkandet! Jag är trött och har ont i huvudet. Ingen lätt match. Ska bli skönt att få vara på hemmaplan imorrn innan det bär av igen på fredag. Hoppas jag har hunnit ladda om tills dess! Nu ska jag nog slumra lite de sista två timmarna innan vi är i Norrköping igen. Godnatt!


Zombie

Jag känner mig ärligt talat som en gående zombie. Skulle kunna gå runt och sjunga "In your head, in your head, zoombie zombie ie ie ie....", ni vet The Cranberrie låt som jag för övrigt tycker är jättebra.

Upp fem imorse hem vid tre, jobba till fem. Handla mat, laga mat, och glutta på TV. Upp imorrn vid kl 5 med flyget till Köpenhamn, flyget vidare till Oslo, möte, tillbaka med flyg till Arlanda och sen tåget hem, hemma kl 22.30. Fortfarande ingen som vill byta med mig? :)

Usch, nu ska jag fortsätta titta på "Kär&Galen" och sen blir det sängen direkt. Kul liv jag har just nu!

bilden som aldrig kom upp


Så här går det...

... när man låter en manikyrist (?) gå loss på ens naglar.
 
Ljusblå naglar med svarta små och stora prickar och silvertippar. Kanske inte det snyggaste direkt men lite kul är det ju, och om inte annat väldigt annorlunda. Killen var väl inte direkt jättebegajstrad.


Den här veckan kommer att bli världens förbaskade helvetesvecka fram till fredagkväll när jag får träffa goa tjejer i Stavanger. Imorrn ska jag på möte i Köpenhamn och kommer tillbaka vid kl 15, på onsdag är det möte i Oslo kl 11. Sen måste jag till kontoret på torsdag för att kunna rapportera försäljning för att sedan vara ledig på fredag och åka till Arlanda för att ta flyget till Stavanger...

... någon som vill byta?

Dags för en ny dag. Sjukt trött!

2011-11-12_07_31 (MMS)

Dags för en ny dag. Sjukt trött!


Så här ser man ut när man jobbar på mässa....

2011-11-11_19_38 (MMS)

Så här ser man ut när man jobbar på mässa. Känner mig lite som en serveringspersonal, men stilfullt är det. Nu blir det middag m bästa Angie!


B/W


Är ganska seg för tillfället. Har precis kommit hem från kroatiska kursen, slängt i mig en portion blodpudding, börjat packa väskan och nu sitter jag här. Borde egentligen sätta igång att stryka skjortorna till mässan imorgon men jag måste nog få slappa lite till. Dagen har gått i ett så andas ut måste jag.

Jag är ganska taggad inför mässan imorgon men det kommer ju samtidigt bli väldigt slitsamt. Det är väl bara att ta tjuren vid hornen :)

Helgens aktivitet


Detta är vad helgen ska spenderas på. "Mitt Kök"-mässan i Stockholm.


Förra året såg det ut så här, och det blir något liknande i år men vi har typ dubbelt så stor monter vilket är ashäftigt. Ingen kan undgå oss som kommer dit!

Och så här såg det ut 2009. Det går framåt i verkstaden!


Vackert sken


Det var så himla vackert under solnedgången idag. Vi har ju inte sett solen på hela dagen men lagom till att den skulle gå ner så sprack det genom. Stod en stund och beskådade den vackra himlen.

För övrigt så måste jag ju säga att kameran i min nya mobil är grymt bra, eller iaf mycket mycket bättre än min förra. Tror det tom är 8 mega pixel plus att den har blixt så hädanefter blir det bilder med denna.

Kvällen har bestått av tvätteri och träning. Idag blev det crosstrainer och styrka. Eftersom fett behöver förbrännas blev det mer crosstrainer än styrka. Efteråt gick jag och köpte mig blodpudding. Jag har inte ätit det sen killen flyttade in förra året i juni. Förstå hur längesen det är! Killen gillar inte blodpudding, that's why, han gillar inte ens lukten av stekt blodpudding men idag fick han stå ut. Ha!

En ny fån


Jag har fått en ny jobbmobil
. Wihoo! Jag har sedan ett år tillbaka använt min privata mobil till jobbet men nu äntligen har jag gått iväg och köpt mig en ny (eller jobbet har köpt en till mig). Det blev en Samsung Galaxy SII i vitt, så att jag kan skilja på den och min egna. Jag är så nöjd med min privata Samsung Galaxy S så det var ett ganska självklart val att ta den uppdaterade versionen till jobbet. Hur nöjd som helst är jag! Fick dock inte på skyddsplasten så bra så det är lite bubblor men det får jag fixa en annan dag.


Je suis en colère!


Att ett mail kan göra en så förbaskat förbannad. Jag var på toppenhumör efter jag kom ut från Aerobicsen men bestämde mig för att kolla genom mailen innan jag drog hem... BIG MISTAKE! Nu är jag asförbannad. Är så trött på hur man kan behandla folk. Respektera varandra liksom! Blir så trött på det här! Aarghhhhh!

Får väl se om lite mat i magen kan hjälpa. Tortellini med squash och halloumi blir det. Kanske ska sätta igång med det så hjärnan får tänka på annat. Åhhh, kvällen är förstörd!

Dark as night


Sjukt mörkt är vad det är på morgonen. Man får ju ingen energi att hoppa upp ur sängen direkt. Usch, vad segt det går att komma upp på morgonen. Men va sjutton, ingen tid för slöa och slappande idag heller.

Det är mässa om 3 dagar så allt sådant måste förberedas. Ska bli kul men jag bävar för hur min rygg och mina fötter kommer att må efter fyra dagar av bara stående och gående.


Att träffa Emma & Co igår var riktigt mysigt. Lionel var så sjukt söt fast han låg mest och sussade gott. Jag hade köpt lite presenter till honom som jag nog tror gick hem. Det blev tre dregglisar och tre tvättlappar/snuttefiltar. Lionel i all ära men jag vetisjutton om jag blir särskilt sugen. Var sak har sin tid!


Discobowling körde vi igår efter en god mi...

2011-11-05_21_19 (MMS)

Discobowling körde vi igår efter en god middag på Tabazco. En alldeles lagom kväll för efter bowlingen så kom vi inte så mycket längre - fullt m folk på varje pub. Idag ska jag träffa Emma o resten av hennes familj, ska bli så kul!


Trolleri

2011-11-04_13_02 (MMS)

Labero verkar vara i stan. Spännande, eller inte. Nu blir det välförtjänt lunch efter träningspass, sen vänta in killen och sen kör vi till Västerås.


Fredag fredag

Wohoo det är fredag och kort dag. Finns det något bättre? Jag är på jättebra humör idag. Känner att den här dagen kan bara bli bra. Lyssnade på skön musik i bilen imorse och inga bilköer någonstans. Kan det inte alltid vara lov så att man slipper sitta i kö varje morgon och eftermiddag? Vore ju förträffligt.


Dagens på-språnget-bild. Körde på kjol idag och helsvart till. Träningsväskan är packad för ett varv till gymmet innan vi drar till Västerås.

Om vi hinner ska vi förbi kyrkogården ikväll och tända lite ljus. Det var 10 år sen min mormor gick bort och det känns fortfarande lika tungt. Att tiden läker sår brukar man ju säga men i det här fallet så är jag fortfarande lika ledsen och saknar henne minst lika mycket nu som samma dag som hon gick bort. Tufft det där, men så är livet!


Lite gladare


Idag orkar jag inte göra ett smack
, alltså blir det "Bonde Söker Fru"-repris, ihopplock från kylen till middag och mysbyxorna på.

Har, som vanligt nu förtiden, haft fullt upp idag. Förstår inte men OM jag klagar en gång till under våren att jag har mycket att göra på jobbet, snälla (!) påminn mig om den här hösten. Herregud, maj gad, fy sjutton, helsike också vad mycket det är att fixa just nu!

Men men, lite kul är ju på gång också. I helgen är det mys med familj och skoj med vänner. Nästa vecka är det matmässa i Älvsjö som vi ska ställa ut på - "Mitt Kök" eller som det hette förut "Det goda köket". Och det är ju halv arbetsdag imorgon... nice!

Viktigt

Nu blir vi lite allvarliga här, men det måste man vara ibland också. Tänkte slänga in en uppmaning till alla tjejer!

Man får ju från 23 års ålder, om inte tidigare, börja gå på cellprovskontroller på livmoderhalsen för att undvika livmoderhalscancer. Eftersom jag nu är över 23 år och har varit det i några år så har jag så klart gått på dessa kontroller.

Det har ju pratats tidigare om att tjejer skippar dessa tester pga av många olika skäl. Jag ville därför bara pusha på och uppmana om att gå dit. Det är viktigt, tack vare de här provtagningarna så har dödligheten i den här sortens cancer minskat med 60%.

Det är många som får tillbaka resultat från dessa kontroller som inte visar några förändringar men det är även en större grupp som får svaret att de har förändringar, oftast kallade oklara förändringar. Dessa försvinner oftast av sig själva men de kan i vissa fall (framför allt om det inte behandlas) leda till livmoderhalscancer.

Alltså, gå på era kontroller!

För mer info: http://www.livmoderhalscancer.info/default.aspx


Tillökning

(jag började på det här inlägget imorse men fick det inte klart förrän nu, bättre sent än aldrig!)

Det händer mycket här i världen både bra och dåligt, men här är det bara bra. Vi käkade ute igår med jobbet och gick då förbi Hårvårdsbaren som hade lite utförsäljning, så jag råkade knipa åt mig lite grejor vilket inte killen kommer att gilla eftersom det redan är så fullt med mina grejor, men men. 

Jag är ju inte så duktig på att hålla mig till ett varumärke utan provar gärna runt lite. Får väl se hur de här klarar sig.
- Kérastase Volumactive, vårdande volymgivande kur
- Matrix Essentials Volumizing Shampoo
- Goldwell Gloss infusions highlights, vårdande glansgivande kapslar

Killen har bara dåligt Palmolive shampoo i sin lägenhet så jag tänkte ta med mig Matrix Essential Volumizing Shampoo dit. Någon som är intresserad av hur dem är så kan jag tala om när jag har använt dem lite.

Dagen har bestått av möte möte möte och ikväll är det kroatiska och sedan jobbmiddag. Skulle ju hellre åka hem och hänga med killen men ibland måste man offra sig och sätta på sig flinansiktet :)



p.s min syster har börjat blogga igen eftersom hon har flyttat till London d.s


I kryddhyllan...

... har jag hittat en favorit. Jag är ganska dålig på att exprimentera med kryddor men i helgen tog jag mod till mig och kryddade köttet med timjan. Jisses, varför har jag inte gjort det tidigare (?) Sjukt gott! Nu förstår jag varför mammas mat blir så god.

Nu ska jag krydda högt och lågt med timjan. Haha, nejdå då kommer det bara sluta med att jag föräter mig på det. Men fläskfilé i lite matlagningsgrädde, soja, fransk senap, köttfond och timjan var gudomligt!


RSS 2.0