Läxläsning!

shot_13200976307 (MMS)

Hinner inte blogga mer än så här ikväll. Jag har privatlektion i kroatiska m killen. Jag har läxa till onsdag som måste göras. Har haft den i två veckor men inte rört den förrän nu, jag i ett nötskal :)


Måndag


En till toabild från Rosa Bandet-galan i torsdags.

Så var det måndag igen. Veckan är proppad med möten. Jag har individuellt möte med nya chefen idag. Lite nervöst måste jag erkänna att det är trots allt, men det går nog vägen.

Ikväll blir det ett svettigt Aerobicspass och lite styrka tror jag. Måste ta tag i träningen nu. Har varit alldeles för slapp den senaste tiden. Får skylla på att killen har påverkat mig i fel riktning. Han har nämligen inte tränat sen i somras typ. Men nu så har han bestämt sig för att börja köra ordentligt igen. Wihoo!


Sällskap, någon?


Timbuktu & Damn, 25 november på Flygeln i Norrköping


Höstpromenad

Efter lite tjabbel fram och tillbaka så kom jag och killen ut på promenad till slut. Den hann tyvärr inte bli så lång eftersom vi skulle vara borta vid tre. Men vi tog ändå ett varv, till en början under tystnad, runt bostadsområdet bredvid oss. Alltid lika intressant och se vem som bryter tystnaden först. Vi drömde iaf oss bort till en stor fin lägenhet med högt i tak och bra planlösning i ett sedelskifteshus.





Vi gick upp på kullen (eller vad man nu ska kalla det) i Oxelbergen och där såg man ganska långt. Har aldrig varit där upp någon gång. Vackert var det!

Kängor

Jag köpte ett par billigar plastkängor på Skokanonen förra hösten för att jag hade panik, jag hade inga svarta låga skor så det fick bli dem. Jag har faktiskt börja tycka om dem mer och mer men nu har de tagit sitt sista andetag. Herregud vad slitna de är, men väldigt använda. Därför var det dags att inhandla ett par nya.

Dessa blev det, ett par från Vagabond i skinn, jag klarar inte riktigt av plastskor (förutom partyskor). 1 000 riksdaler gick åt men dessa kommer hålla länge. Gummisula och tjockt skinn. Kommer bli perfa fram till att curlingkängorna kommer fram när vi närmar oss -10 grader.
Igår satte jag och killen ihop ett sparpaket, låter som att vi sitter i riksdagen typ men det måste man göra om man ska satsa på något i framtiden. Nu vet jag precis hur mycket jag får spendera i månaden och hur mycket som ska sparas. Kanon!

Dagen har börjat i lungt tempo här. Go'-frukost, lite städning och snart ska vi ut på promenad innan vi är bjudna på fika hemma hos en jobbarkompis.

Ha en mysig söndag!

Mysfrukost!

2011-10-29_10_15 (MMS)

Mysfrukost med älskling! Mmmm leverpastejssmörgås. Sophie Zelmani som morgonmusik är riktigt härligt. En bra lördag väntar. Godmorgon på er!


Fredagskväll

2011-10-28_20_47 (MMS)

Tjohooo! Här sitter jag med popcornskålen (gud va gott det är, var riktigt längesen jag åt det) i högsta hugg och gluttar på Idol. Finns ju inte så mycket annat att titta på en fredagskväll. Kanske blir en film senare när killen slutat prata i telefon.


Fredagsbus

När jag hämtade min post i förmiddags hittade jag följande i facket. Det var en liten present utav hon som sitter i receptionen. Haha! Den blå pluppen är en sån där fingerplupp som man använder för att bläddra papper.

Det hela handlar om den här saken som vi hittade på Kölns flygplats:

Inte vet jag vad folk gör medan de väntar på att deras flyg ska gå men det här är väl lite overkill? Isf var skulle man göra det? Toaletterna var bara bås. Jaja, vi har iaf haft ganska kul med de här och då kom vår receptionist på att fingerpluttarna skulle funka minst lika bra. De är ju billigare också. Därav ett gott skratt imorse!


Mörkt


Herregud, vad mörkt det är ute nu förtiden. Inne gick det inte ens att ta en bild och ute blev den så här tråkig.

Var förbi Cubus igår som hade 30% på alla kläder och köpte mig de här strumpbyxorna. Trodde faktiskt att de skulle vara mer orangea, men va sjutton, ett par mörkröda funkar väl minst lika bra till skinnkjolen.

Dagen har ju inte jättemycket att bjuda på direkt. Träning kanske det blir till kvällen. Eller jo, jag ska börja knåpa ihop en önskelista som mamma har frågat efter. 

Killen och jag ska stanna i Norrpan i helgen och vi har inget planerat. Får väl se vad vi hittar på. Kanske den nya Tintin-filmen.

Läsning


Tog hem några tidningar från jobbet idag, så kvällen är räddad plus att jag inte har tagit mig genom Elle än. Nu när vi får alla tidningar till jobbet börjar man förstå vilken djungel det finns. Varenda dag kommer något av alla magasin. Trevligt säger jag, men svårt att hinna med och läsa.

Nu ska jag slänga mig i soffan. Har mördarträningsvärk och då menar jag verkligen värk i mina bröstmuskler. Känns typ som att ha mensvärk ovanför brösten, fy sjutton vad obehagligt. Men men, vilodag idag så tar vi tag i musklerna imorgon igen.

Ha en trevlig torsdagskväll!

Galan


En toalettbild på Lotta och mig. Det ärj u ett sånt charmigt ljus inne på toaletter, tycker ni inte?

Plura eller egentligen Eldkvarn spelade två låtar. Kärlekens tunga är ju för bra alltså.

Elisabet och Anders tittar på René och Hasse.

Här satt vi typ. Väldigt nära. Värmekyrkan är ju inte så stor så det var lite tight för att alla skulle få plats och serveringspersonalen skulle kunna springa mellan borden. Men vilken gala det var, hur bra som helst!

Grabbarna från Lyxfällan hejade på Anders Borg. Lyxfällans inslag under galan filmades precis bakom ryggen på oss, man var ju bra sugen att sticka fram sitt tryne mellan deras huvuden och säga "Tooodilooo!". Undrar hur det skulle ha mottagits, haha.

Sen hejade några av mina jobbarkompisar på Peter Settman. Han äger ju produktionsbolaget Balooba som producerade galan så han sprang mest runt här och där.

Och Twinings sponsrade vi med så klart! Stod fint på bordet.

Summa sumarum: Bra anordnad gala. Tror nog att den var roligare på plats än via TV-skärmen. Pausunderhållningen med Fredrik Svahn och Linda Pritchard var grym, nästan roligare än själva live-sända galadelen. Dekorationerna var smakfullt och snyggt. Lite coolt med det rosa och vita mot de ruffa väggarna. Faktiskt fler kändisar där än vad jag trodde skulle komma; Filippa Reinfeldt, Lena PH...

Jag försökte få min kille att skänka lite pengar, men det gick sisådär. Kanske borde lägga ut sms-konversationen vi hade så får vi se vilka som håller med mig och vilka som håller med honom.

Här sitter vi på rosa bandet galan. Skänk ...

2011-10-26_17_44 (MMS)

Här sitter vi på rosa bandet galan. Skänk pengar vettja, det är viktigt! Usch, fick precis tårar i ögonen när inslaget om Marika spelades upp. Livsviktigt är det! Kom igen nu :)


Konferens


Idag kör vi på ljusgrå knutblus och svarta kostymbyxor. Tänkte att det var ju inga roliga färger ändå så jag kan lika väl ta bilden i svart/vitt. Det är konferens idag så lite snygg måste man ju vara :)

Ikväll är det gala! Wihoo!


Fylligare



Nu har jag varit och köpit mig lite förstärkning till galan imorgon. Hittade dessa lösögonfransar i "Style by Tyra" butiken. Riktigt fina på men jag är skeptisk till priset. Hur kan de bara kosta 39kr (?), känns som att det måste vara nåt lurt med dem men de kanske klarar sig för en kväll iaf.

Eller som killen uttryckte det. "Varför har du köpt sånna där? Det är ju som att jag skulle köpa mig en lösnäsa och sätta på." För er som inte vet så har min kille modellstörre på näsa. Han försökte därmed va rolig eftersom jag redan har långa ögonfransar... MEN de är inte FYLLIGA! Så nu är det fixat :)


Flytt









Idag flyttar min kära syster till London på obestämd tid. Jag är jätteglad för hennes skull. Hon verkar ha varit taggad för det här länge plus att hon ju har sin pojkvän där. London är ju en riktig pärla enligt mig så hon kommer att få det kanon. Jag ska självklart hälsa på.

Däremot är jag lite ledsen i ögat för nu får jag ju inte träffa henne så ofta. Nästa gång jag ser henne är ju typ till jul! Hur ska det gå?


Guld


När jag var i Tyskland för två veckor sen hann jag shoppa två nagellack (och inget mer tyvärr, fanns ingen tid). Detta var ett utav dem. Har aldrig hört talas om KIKO tidigare men det var en hel butik som enbart hade de här märket som tydligen är från Milano. Kostade typ 3,9 euro och sitter, med tanke på priset, förvånansvärt bra. Dock skulle jag önskat att det var en aningen guldigare, men va sjutton. Man kan inte få allt. Tror ändå att jag ska behålla det här på till på onsdag.


Körde ett hårt Aerobicspass efter jobbet idag som jag knappt hann till pga att tanken var typ tom i bilen och alla sega bilister. Vissa tror bannemig att det är ensammast i hela världen och kör i sin egen värld.

Nu är jag helt slutkörd i kroppen och det är en så härlig känsla. Love it! Fläsket ska bort :)


Fundering


En bild från i lördags när vi gick den rosa promenaden. Här i Norrköping har de haft insamling av BHar och skänkt 100kr per BH till bröstcancerforskningen. Ett bra och roligt initiativ. De har sedan smyckat staden lite med dessa BHar sen. Som här vid Värmekyrkan. Det låg även BHar på backen i form av ett band.

På onsdag smäller det, då är det gala. Jag har lite ångest över vad jag ska ha på mig men det blir nog min svarta långklänning som jag hade på mig på nyår. Försöker spara alla pengar som går för tillfället, till större inköp. Så då får man återanvända det man en gång har köpt. En svart klänning är ju ganska anonymt så jag ska försöka pimpa upp den lite; antingen med smaragdgrönt eller guld. Har inte bestämt mig än. Får väl se. Måste komma på en bra frisyr som går snabbt att fixa. Lösögonfransar måste inhandlas också.

Tjusig bild från nyår, sorry Mia :) Där är iaf klänningen jag hade tänkt.
Kanske borde ta och köpa ett nytt skärp/band också (?)


Solig söndag

Haha, det blev lite sent och blött igår så vi kom inte i säng förrän efter kl 04 vilket gjorde att vi gick upp vid tolv idag. Vi körde först Dance central hemma, sen mot Munken för en öl, sen till Black Lion för att heja på lite folk för att sedan gå vidare till Hugos. Haha, vilken kväll! "I'm sexy and I know it!" Hahahahahahaa....

Efter en sen frukost stack killen iväg för att döma handboll och vi tjejer gick ner mot stan och fikade. Vi hamnade mitt bland en massa juggar som såg allmänt skumma ut. Kändes typ som undre världen planerade nästa drag, haha!

Sen tog Ulle och Lea sitt pick och pack och gick mot tåget. Alltså dagens väder var ju asskönt.

Se va fint det är vid Strömmen, häääärligt!

Sen såg vi det här skyltfönstret. Ursäka men hur sjutton är tanken att man ska använda de här halsbanden??? Runt höften med hänget bak ovanför klyftan??? Spännande! Kanske är något nytt på G, jag har iaf totalmissat det.

Boda Borg

2011-10-22_17_26 (MMS)

Sen drog vi till Boda Borg i Oxelösund. Vi var där i två timmar och hade skitkul. Väldigt svettigt och utmanande. För 110kr i inträde får man springa runt bland rummen i 2 timmar, prisvärt! Nu är snart maten klar o sen blir det lite party. Skoj skoj! :)


Rosa Bandet

2011-10-22_13_35 (MMS)

Rosa Bandets tips promenad har vi gått idag och sponsrat med lite pengar. De här killarna gjorde en skitcool graffitimålning på temat rosa bandet.


Grattis grattis grattis!


Min kära vän Emma har fått en liten pojke! Åh så glad jag är för deras skull!
Vilket härligt slut på veckan det blev.


GRATTIS GRATTIS, EMMA & PATRIK!


Stämning

Nu är det fredagsstämning på hög nivå. 30min kvar innan det är helg! Den här låten gör mig så sjukt glad just nu. Vet inte varför, den bara får mig att vilja dansa och hoppa omkring.


Sen fick vi lite inbjudningar idag på jobbet.



Rosa Bandet galan är ju i Norrköping i år så det är ju perfa plus att vi stöder ett väldigt bra ändamål. Usch, får rysningar när jag tänker på hur många som får diagnosen bröstcancer varje år. Burr!


Glad


Inspiration


Blev tipsad om en bok idag, Sälj det med ord, som faktiskt inte är för att läsa privat utan för att läsa och lära sig inom jobbet. Tror att den här är grymt intressant och väldigt nyttig att läsa. Speciellt för oss inom marknadsföringsbranschen. Jag älskar att skoja med ord och vrida och vända på dem för att få en mening lustigare eller mer säljande. Jag tror nog att den här kommer ligga på mitt nattduksbord inom en snar framtid.
300kr kostar den från bokus.se


Kan inte leva utan

Jag som då har belönats (eller inte) med riktigt skandinaviskt tunnt blont hår med lite självfall, har oftast lite panik när det kommer till stylingprodukter. Men nu har jag äntligen hittat ett billigt och bra torrshampoo som funkar. Mitt hår blir liksom väldigt lätt flottigt och ser därför inte alltid så fräscht ut.

Jag har provat och köpt jag-vet-inte-hur-många olika torrshampoon för att få bukt med det hela. Jag har liksom hoppat över de allra billigaste eftersom tanken ändå är "inte tänker jag köpa det där billiga och dåliga grejorna, billigt=skräp". Jag höll på att ge upp och men tänkte då att jag provar den där då. Proffs Dry Shampoo var det som åkte ner i påsen. Billigt, bra och luktar gott. Kan inte bli bättre. De dyrare produkterna får faktiskt slänga sig i väggen. Däremot vet jag inte om den här innehåller en massa dåligt för ens hår eller inte men det funkar - huvudsaken!


Horisontalläge är intaget!

2011-10-19_20_33 (MMS)

Horisontalläge är intaget! Har varit på kroatiska ikväll vilket var riktigt kul. Vi gick genom hur man ställer frågor. Mycket lärorikt! Kom hem och lagade mat. Chili con carne blev det efter pappas recept, mums!


Ajvar


Jag har alltid haft svårt för paprika och då speciellt röd och grön paprika. Gul paprika funkar fint för den är så söt och god men röd och grön är ju verkligen juck (!). Jag kan äta dem tillagade på något sätt (men undviker om jag kan) men rå i sallad går det inte.

TROTS det här så har jag skaffat mig en förkärlek till Ajvar vilket är gjort på paprika. Killens mamma gjorde en jättegod Ajvar till oss för ett tag sen så nu gjorde jag Torsk i ajvarsås. Om jag får säga det själv så blev det kanongott!


Kanske inte ser så gott ut men jisses det slank ner!


Stress stress stress

Hjälp (!) vad mycket jag har att göra på jobbet. Fick ställa in ett möte i Stockholm imorgon för att hinna med veckans måsten. Piskan ligger på om jag säger så.

Men killen och jag börjar planera framtiden, om än i små steg, så det är just nu det ljusa i vardagen. Vi börjar sätta upp mål med sparande och har börjat tänka framåt. Fram tills nu har vi ju typ bara jobbat, umgåtts och haft kul men nu är det dags att ta tag i allvaret. Lite klyschigt kanske, men man blir ju inte direkt yngre :)


Hemläxa

Har precis gjort klart min hemläxa till onsdagens kroatiska kurs. Vi fick en text som vi skulle klura ut vad den handlade om. Måste ju säga att vi går fort framåt men jag förstår inte riktigt hur tanken är bakom, för det är lite här och lite där just nu. Ena dagen lär vi oss alla släktord, den andra dagen hälsningsfraser. Känns en aningen rörigt.

Men läxan var, som ni kanske förstår av översättningen här ovan, att översätta och förstå sig på ett recept. Nu tänker ni; hon fuskar ju. Men herregud, vi kan ju knappt böja verbet "är" och då ger hon oss den här texten. Man blir ju liksom tvungen att använda sig av det man kan = google translate och killen. Dock så var ju inte killens översättningar lika roliga som google translates. Lite beroende på hur långa meningar jag skrev så betydde de olika på svenska.

Tur att jag har läst ett x antal recept så att jag kunde klura ut vad som menades. Skum funktion det där med google translate, men användbar! :)

Ny tidning för mig


Vi fick den här tidningen till jobbet idag, Your life. Har inte sett den förut men jag tog en kik i den på lunchen och jag måste säga att jag tyckte att den var riktigt bra. Inte en massa ouppnåeliga modellbilder, inga svindyra kläder som man inte har råd med utan bara skön feeling och mycket att läsa. Ett stort plus även till formatet som var väldigt behändigt, en aningen mindre än de vanliga magasinen.


Nystart

Dimman ligger tät och kylan borrar sig genom jackan, burr vilket väder! Det är måndag och jag är nog tröttare än vanligt. Sov så himla hårt i natt så jag visste knappt var jag var när klockan väl ringde imorse. Detta gör då att jag är mosig idag. Längtar bara tillbaka till sängen.

Filmen "One Day" som vi såg i fredags var riktigt bra. Mysig och hjärtlig film som faktiskt hade fått med det mesta av bokens handling. Det var inte mycket som var bortsållat. Kan varmt rekommendera den. Den kanske inte direkt var en killfilm men det var trots allt några herrar i salongen (antaglien medsläpade av flickvännnen).

I lördags blev det lunch på stan med tjejerna och sen lite spring i butiker innan jag drog till mina föräldrar för att fika lite. På kvällen var det party-mood som gällde. Vissa tog det lite längre än andra men jag höll mig lugn. Vi hade det iaf riktigt roligt.

Igår mötte jag upp Emma på stan som fortfarande inte har fått sin knodd. Knodden verkar leva gott där inne och jag för står han/henne med tanke på hur kallt det är här ute. Men vi får väl hoppas på att den kommer snart. Nästa gång vi ses så har den iaf tittat ut. Spännande!

Jag kanske skulle ta en till kopp kaffe så jag vaknar till, cheeses vad seg jag är!

Söndagkväll.

Söndagkväll och jag lever för den som undrar. Har haft en kanonbra helg och träffat en drös m folk. Tar mer om det imorrn tror jag för nu ska här packas upp.


Varning!

Vill bara varna för :

SVENSK FONDSERVICE

Vilka idioter som tror att man bara sådär vill släppa kontrollen över sina pensionspengar genom att pracka på en att det "bara" kostar 679kr per år att få tjänsten att de ska placera om ens fonder. Aldrig i helvete att jag skulle acceptera det över telefonen.

Han jag pratade med hänvisade även till en enkät som jag hade fyllt i där jag hade nämnt att jag inte visste särskilt mycket om mina pensionspengar och placeringar och ville därför erbjuda den här tjänsten.

Han skulle "bara" skicka hem lite info och ett inbetalningskort och sen fick jag välja själv om jag ville ha deras tjänst.

Som tur är så sitter jag på jobbet så det första jag gjorde var att googla på internet efter företaget och hittade följande på en gång:
- Svensk Fondservice en bluff
-Svensk Fondservice är lurendrejeri
- Varning! Akta er för Svensk Fondservice
- Svensk Fondservice, lurar och vilseleder

Kändes inte riktigt som mitt intresse ökade, så akta er för dem!


Snart ledigt


Jag känner mig lika förvirrad och konfunderad som den här bilden visar. Eller kanske snarare flummig. Vetisjutton, men den här dagen har inte varit produktiv. Jag stirrar mest på skärmen och undrar hur jag ska hinna med allt. Kalendern börjar fyllas upp med möten och aktiviteter fram till jul. Helt sjukt att det bara är 10 veckor kvar av det här året och mycket ska hinnas med.

Längtar efter min kille lite. Har ju knappt hunnit pratat med honom den här veckan. Vi måste helt klart bli bättre på att ses och prata. Han kom med ett mysigt förslag igår, att vi en gång i veckan (exkl. helger) ska äta frukost tillsammans och då menade han riktig framdukad frukost vid matbordet utan någon TV. Vi ses ju aldrig på morgonen eftersom han börjar en timme efter mig och sover när jag åker till jobbet, så jag hoppas vi kan hålla den här nya rutinen. Myyys!

Helg, redan?!

Det var ju typ igår jag skrev att det var fredag förra veckan. Hänger inte med längre. Tiden går så fort. Det är iaf fredag idag och det betyder att väskan ska packas för att åka till Västerås.

Jag och killens syster, hmm alltså min svägerska. Det där låter knasig. Jaja, vi ska iaf på bio ikväll. Jag har läst boken så nu ska jag även se filmen "One Day". Böckerna är ju oftast bättre men det ska bli kul att se den.

Jag tycker den manliga huvudrollsinnehavaren, Jim Sturgess, är så bra. Såg honom för första gången i filmen "Across the Univers" som handlar om kärleken mellan en snobbig amerikansk tjej och en underklassens Liverpoolkille. Hela filmen baseras även på The Beatles alla (typ) låtar. Enligt mig värd att se.

En dag PosterAcross the Universe Poster


"Honey I'm home"

Nu är jag äntligen hemma igen efter besöket på matmässan Anuga i Köln. Men resan har varit jätteintressant och riktigt kul stundvis.

Det var ca 6 500 utställare från 100 länder och för de som vet hur stor en sal på Älvsjö-mässan är så var den här mässan 20-25 gånger större. Under de 2,5 dagarna vi var där så kanske jag hann gå genom hälften. Så mycket är det att se. Det var mycket av samma saker men en del intressanta saker fanns även som kanske kan vara något för framtiden.

Jag tog inte så många bilder men vår kock gjorde det istället så det kommer upp lite mer när jag har fått dem.

Köln var för övrigt en jättefin stad, dock så fick vi beskåda staden i grårisigt väder hela resan. Vi bodde precis runt hörnet från Domen. Domen var riktigt mäktig. Kändes nästan som om den var tecknad på nära håll.



På staketet som gick längs bron över Rhene satt det en massa hänglås med fina ingraveringar och texter på. Små kärleksbudskap på vissa och andra enbart två namn med plustecken på. Riktigt fint! Kärlekslås kallas de tror jag och det är väl någon form av tradition att gifta par sätter ett lås på en bro och sedan kastar nyckeln i vattnet. Romantiskt!


Haha, vad var det där för bild som kom med...

2011-10-08_20_26 (MMS)

Haha, vad var det där för bild som kom med i förra inlägget?! Jaja, den bjuder vi på. I det fallet så säger inte en bild mer än tusen ord. Sitter på Arlanda för att ta planet om en timme. Har sovit typ en timme inatt så här är vi inte pigga.


Blä! Ska sova på park inn hotell Arlanda. ...

2011-10-01_13_15 (MMS)

Blä! Ska sova på park inn hotell Arlanda. Påminn mig att jag aldrig ska bo här igen - sjukt snuskigt! Men men, jag överlever. Ska upp kl 5 imorrn så godnatt!


Gott & Gått


Denna goda äppelkaka blev det. Fick receptet från Lotta på jobbet och det blev kanongott och väldigt enkel att göra. Sånna recept gillar vi!

Var i valet och kvalet om jag skulle ta mig ut på promenad eftersom att de tre kommande dagarna ska vi gå på mässa hela dagarna så fötter och ben kommer nog få en del motion iaf. MEN jag tog mig ut tillslut. Friskt och skönt var det. Promenaderna (alltså vägarna som heter så) är så härliga så här på hösten när löven börja falla och man fortfarande har trädkronorna som tak över huvudet. Jag tycker verkligen om hösten när man slipper regn.

Nu måste jag packa resväskan. Har faktiskt tagit med mig springkläder utifall vi skulle hinna med något sådant. Sen måste jag checka in också. Hur man nu gör det, men det löser sig nog. Killen kommer hem halv åtta så jag frågade jobbarkompisarna om vi kunde flytta fram bilresan till Arlanda till kvart i åtta istället för halv åtta så att jag får pussa på honom innan jag åker :)

Härlig kväll


Kvällen igår var riktigt mysig, och vi behövde det verkligen. Har inte varit 100 de senaste veckorna så lite tid på tu man hand var välbehövligt. Vi gick till Saliga Munken "som vanligt". Killen har svårt för att gå någon annanstans. Jag försökte gå till ett tapas ställe istället men utan lycka tyvärr, men Munken är trevligt och bra priser. Blev plocktallrik och ett glas rött.

Sedan gick vi vidare till The Lamp Hotel. Har inte varit där utan bara hört att det skulle vara häftigt. Vetisjutton om det var så spännande. Circus, Å och Tabazco i Västerås är mycket bättre än det här stället MEN den här staden har ju inget annat så då kan jag förstå varför det har fått sån uppmärksamhet. Ett till glas blev det iaf där innan vi gick hem i kylan. Galet kallt inatt!

Idag blir det att tvätta fönster. Skulle ha gjort det för längesen men det har inte blivit av. Killen har match i Stockholm idag så jag får stoja bäst själv. Tror att jag ska ta ett varv på stan, baka en äppelkaka och motionera lite innan jag blir upphämtad halv åtta ikväll för att åka mot Arlanda.

Trevlig söndag!


Hörde jag att det var lördag eller?! :) Ki...

shot_13181013955 (MMS)

Hörde jag att det var lördag eller?! :) Killen och jag värmer upp hemma m lite öl och skumpa för att sedan äta middag på stan. Tror att vi ska slå en kik på det nya 'The Lamp Hotel' som verkar vara riktigt läckert. En bra kväll är det!


Handboll behöver jag bara säga så förstår ...

2011-10-08_14_43 (MMS)

Handboll behöver jag bara säga så förstår de flesta vad jag menar. Killen dömer tjejer div 3 i Norrköping. Tack o lov för det, slippa åka nånstans. Snart är första matchen slut så då blir det äntligen lunch innan nästa börjar. Magen kurrar efter ett gympass i förmiddags.


Hänger framför TVn och slötittar på Idol. ...

jag_pop_art (MMS)

Hänger framför TVn och slötittar på Idol. Är inte jätteinsatt men Molly (tror jag hon heter) har ju en grym pipa. Va coolt det skulle va om man hade en sån! Sång och musik är sådana häftiga instrument att uttrycka sig med. Får kanske börja med att ta lektioner så att man lär sig hålla tonen åtminstone :)


fLedag!

Förstår inte var veckorna tar vägen men idag är det iaf fredag och jag ska äntligen få träna lite. Har inte blivit mycket av den varan den här veckan; jobbade sent i tisdags, kroatiska i onsdags, stockholm igår. Inte lätt att kombinera pojkvän, träning och jobb!

Idag blir det iaf träning för att sedan handla god fredagsmat och sedan mysa i soffan med killen (om han nu inte har kommit på andra planer). Måste ju passa på nu i helgen för på söndag bär det av till Köln med jobbet och kommer vi inte ses på några dagar.

Kvällen igår

Jag hann inte riktigt skriva något mer igår kväll eftersom vi stack till Stockholm och Marriott Hotell efter lunch. Det var ett event som Allt Om Mat hade ordnat som hette "Sinnen & Smak". Vi var några varumärken som har en relation till mat som ställde ut och sedan var det även ett antal olika föreläsare, inte minst de här på bilden.

Riktigt lyckat var det. Vi var där med vårt varumärke Patak's, vilket är genuina indiska produkter såsom cookingsåser, currypastor och mango chutneys. Vi bjöd på en tikka masala marinerad kyckling med lite sallad och mango chutney som var väldigt omtyckt. Sådana här saker är så himla kul att vara på och få träffa sina konsumenter och prata om sina produkter!





Kul hade vi och trötta var vi när vi väl kom hem vid tolv igår kväll. Det var väldigt lyckat och välarrangerat. Ett mycket trevligt och uppskattat event så det gjorde Allt Om Mat (Bonnier) bra!

Fick tom en kortare pratstund med Niklas från Niklas Mat. Tyvärr så gav han inget bättre intryck, lite flummigt och nonschigt men han vet ju vad han gör. Paolo Roberto kom även förbi och smakade på vårt indiska och tyckte det var gott, men säkert inte lika gott som sitt eget italienska :)


Personligt


Eftersom vi flyttade in i ett nytt kontor för några veckor sen så har jag inte hunnit göra det så personligt än, förutom att mina varumärken syns så att man vet att det är mitt rum.

Tjejerna på jobbet har varit på mig lite och undrat om inte jag ska ha något foto på min kille. Jag har inte haft det tidigare för jag hinner liksom inte sitta och titta på det, men nu har jag det. Det kanske kommer att distrahera mig, vad vet jag?! Snygg är han iaf på bilden, som är tagen från båten i Kroatien förra året.

Svart som synden


Idag är det svart som gäller. Vi ska på ett event i Stockholm idag och för att inte ta uppmärksamheten från vårt färgglada varumärke har vi valt att vara klädda i svart. Känns ganska dystert men ändå propert. Orkade inte ta kavaj så det fick bli en svart blus istället.

Dags att sätta igång med dagens to do innan vi ska sticka efter lunch. Ingen rast, ingen ro. Det är ju sjukt nog snart helg igen så jag får vila då.

Kroatiska

Så har man varit på ännu en lektion i kroatiska (eller bks som vår lärare säger). För mig är bks beräknad kvarstående (varande?) skatt så det låter helt galet i mitt huvud men det är väl bara att ställa om.

Iaf så gick lektionen bra men vår lärare tror nog ibland att vi är 10 år eller nåt. Vi gick genom pronomen och familjeord idag, som typ farfar, moster och svåger. Vår lärare säger då "eftersom jag är en dotter så har jag?", undrar om hon tror att vi inte kan tänka över huvudtaget. Svaret är ju självklart "föräldrar, en mamma och en pappa". Då utbrister hon "guuuud vad duktig du är, ett riktigt proffs!". Och jag skämtar inte, hon är allvarlig. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men det kanske ordnar sig med tiden.

En av tjejerna frågade henne tillslut, efter ett x antal av sådana här uttalande, hur kursens upplägg ser ut. Då svarar vår lärare att det kommer att bli jobbigare med massor av glosor och böjningar av ord/verb. Låter ju lovande iaf! Sånt vill jag ha!

Nästa vecka är jag i Köln så då missar jag tillfället men jag skulle få extra-läxa. Tur att man har ett levande (hyffsat) lexikon hemma! :)

Grönt är skönt


Köpte mig en jättefin grön blus på Åhléns i helgen. Hur skön som helst och kostade futtiga 149kr. Fanns även i rosa, orange och svart tror jag. Iaf så fick jag det här armbandet av mamma o pappa när de hade varit på Gotland i somras. Kommer inte riktigt ihåg vad mamma sa om smycket men det står märkt med Bülow iaf och jag tror att det är gjort av återvunnet glas, men kan ha helt fel.

Passade iaf perfa till min nya blus. Jag har fått en liten däng av grönt just nu tror jag. Sen så tycker tjejerna på jobbet att jag passar så bra i grönt och det är ju inte så fel. De säger att grönt passar så bra med min ögonfärg - jag som hade blå ögon när jag var liten har numera gul/gröna.

Ny bok

 
Avslutade "En Dag" av David Nicholls igår och påbörjade "1984" av George Orwell.

Jag tyckte "En Dag" var helt ok men jag vet inte om jag kunde hausa upp den så mycket som folk har gjort. En ganska vanlig romantisk roman (eller vad man ska kalla den). Har läst ett antal andra böcker på samma tema när jag var yngre som påminner mycket om den här och som jag faktiskt tycker är bättre. "The Boy Next door" av Josie Llloyd & Emlyn Rees är faktiskt bättre, eller det tyckte jag iaf när jag var tonåring och läste den.

Nu ska jag iaf se om jag kan ta mig genom "1984", jag har ju en gigantisk hög av böcker som jag har tröttnat på och inte kommit mer än 150 sidor i. Så gör jag jämt. Kan inte en bok fånga mig på de första 100-150 sidorna så lägger jag den åt sidan och läser en annan.

Mumsisch!

2011-10-04_10_13 (MMS)

Mumsisch!


Tisdag


Känner mig lite så här idag. Lite ihoptryckt rynkig. Försov mig 20 min imorse vilket gör att jag kommer till jobbet 20 min senare. Jag har liksom precis räknat ut hur många minuter jag behöver på morgonen och har därför inga marginaler what so ever. Men så kan det gå! Gott sov jag iaf :)

Som alla andra här inne har skrivit så är det ju kanelbullens dag och jag tror faktiskt att vi ska få varsin till vårt möte som börjar kl 10. Trevligt trevligt!

Kanel- och kardemummabullar
(Bild lånad från arla.se)


Virrigt & snurrigt

(Obs! långt inlägg)

Haha, herregud pratade med värsta konsumenten idag. Det var alltså ingen jobbig konsument utan han var bara väldigt knasig och då menar jag KNASIG med stora bokstäver.

Kan inte skriva hela samtalet här för det varade i typ en kvart, men det han ville ha sagt var att han tyckte att det var skandal att ICA inte har "Perrier" (alltså bubbelvatten på glasflaska, inte vår produkt heller) i sortimentet. Han tyckte att plastflaskor innehåller alldeles för många kemikalier och att han inte förstod hur ICA m fl. kan vara så dumdristiga och outbildade som inte har glasflaskor i sortimentet. Han tyckte då att vi kunde smuggla in engelskt vatten genom att muta några lastbilschaufförer.

Mellan alla dessa utlägg om hur outbildade och imbecilla folk var som bara ville tjäna pengar pratade vi om följande:
Om jag var kunglig med tanke på mitt namn, eftersom han då var släkt med Erik XIV och minsann inte har dött  av sin ärtsoppa som han äter varje torsdag. Men alla som är trevliga är kungliga så jag måste minsann vara en drottning. Min mamma var även en drottning som hade mig som dotter.
- Om jag ville vara med i en film som han skulle börja skriva manus till som skulle heta "glasflaskan, vattnet och kärleken", men jag fick bara vara med om jag såg bra ut. Manuset började med "Det var en gång..." (mycket originellt!). Jag skulle höra av mig till honom när jag hade fått hem vattnet.
- Att de som är blå (politiskt alltså) inte har någon hjärna och om de har de så använder de den inte för de vill bara tjäna pengar på vatten i plastflaskor. Alla som var blå var därför födda in i en bank så de kunde lägga pengar på vad som helst och gör därför allt för att tjäna pengar. Jag kunde ju absolut inte vara blå eftersom jag var så trevlig, för alla blå är ju genetiskt otrevliga. (Gissa åt vilket håll jag röstar och han röstar? Inte är det samma iaf! Men jag brydde mig inte särskilt mycket. Alla har ju rätt till sin åsikt.)
- Att i Italien finns bannemig inget som är bra, framför allt inte Pellegrino, men deras kvinnor formidabla.
- Däremot var Frankrike ett fint land med bra vatten, dvs. Perrier.
- Jag tipsade om att han kunde köpa vatten i 33cl flaskor i de vanliga röda backarna men det var inte bra för då fanns det ju inte några plastkapsyler att sätta på när man inte ville dricka mer, men det kunde ju vi importera från England så var det löst.
- Han var skild, hade två söner som var Englishmen (som han kallade det) men de kunde inte uttala Perrier korrekt så det gick inte där.

... jag kan fortsätta med ett antal punkter till men jag tror att ni förstår hur sjukt samtalet var. Undrar fortfarande om det var dålda kameran?! Haha, skratta gjorde jag iaf och gör fortfarande.

Så kan en dag på mitt jobb se ut!


Mörker


Mörk bild, men så där blir det när solen inte behagar gå upp tidigare om morgonen.

Gårdagen kanske blev i det flängigaste laget men vi hann med ganska mycket ändå. Killen kom hem sent från match i GBG i lördags så det blev en välförtjänt sovmorgon igår och en ganska lugn frukost tills dess att telefonen började ringa.

Först stack vi till en framtidslägenhet som Mimer i Västerås hade visning på. Det fanns vissa delar som var riktigt smarta och användbara men det blev lite hastigt för jag skulle vidare till nästa grej ganska snart efter att vi hade kommit.

Tog en fika med Emma på stan. Jisses, hennes mage växer så att det knakar. Hon (eller knodden) fick en liten Pingu-skallra av mig. Tyckte den var så söt så jag kunde inte motstå plus att hon kanske har ploppat ungen innan vi ses nästa gång. Nu är det spännande, inte långt kvar!

Sen blev det en god hamburgare på Gränden och sedan snabbt hem och packa för att sticka till Norrköping. Killen saknar redan vår feta merca, haha. Vi tog en lugn filmkväll igår. Killen fick tvingas se SATC. Tihii! 


Snart dags för middag hos mamma o pappa. G...

lightbox-photos_ (MMS)

Snart dags för middag hos mamma o pappa. Gott gott! Jag gick nästa två mil idag så jag känner mig lagom mör i fötter och ben. Ska bli skönt att få middagen serverad :-)


Sitter m Madde o tittar på när hennes syrr...

2011-10-01_13_18 (MMS)

Sitter m Madde o tittar på när hennes syrra o Zandra har ridlektion. Vi är ju inte direkt jätteintresserade av hästar m mäktigt är det ju att se dem på nära håll. Madde o jag har gått milen så lunch börjar låta som en god idé :) Stan nästa.


RSS 2.0