Årets kock 2010!

Alltid lika kul att titta på. Intressant och se alla olika sätt de hanterar råvarorna och hur de tillagar det. Har man jobbat i kök så kan man nog inte låta bli att tycka det är intressant och fascinerande. Det är så himla kul att laga mat, dock inte när man ska göra det för 100pers. Det är roligare att laga enstaka rätter :)


Sprinkle when you tinkle

Ujujuj, vilken vecka. Helt galet mycket att göra. Stack ju till Köpenhamn i tisdagsmorse vid kl. 05.15, kändes rätt segt. Långt möte och en massa dötid i Köpenhamn för att åka hem kl 22.15. Jag satte foten innanför dörren tio i tolv på kvällen och höll på att somna i duschen. Var helt slut. Det är inte optimalt att ha en sådan dag med ett så pass viktigt möte, men vad ska man göra. Bara att leva med det.

Igår blev det inte heller något skrivet. Lång dag på jobbet och sedan middag med några jobbarkompisar på stan. Vår alldeles egna kock ska gå på pappaledighet och ska vara borta i 3 månader så vi hade lite hejdå-middag med honom. Kommer bli tomt på jobbet, han har liksom varit min mentor. Har frågat honom om allt, och då menar jag verkligen ALLT! Hur ska jag klara mig nu då med allt knas som hela tiden kommer upp (?). Fast jag har faktiskt bett honom att vara min alldeles egna kundtjänst, och det ville han ställa upp på :) Utan honom skulle jag aldrig ha lärt mig så mycket som jag har på den här korta tiden.

Samma budskap på toaletten på Puben vi åt på igår, som vi hade hemma när jag var liten.
Idag har det varit världens bergochdalbana på jobbet. Ena stunden coollugnt och den andra helt kaotiskt. Men jag överlevde och det är ju huvudsaken.

Tänkte att jag skulle kolla ikapp de två PH-avsnitten jag missade igår men internet håller bara på att buffrar hela tiden. Grymt segt att titta då, så det får väl bli efter body pumpen istället. Tvättstugan kallar och imorgon är det Västerås som gäller. Har inte varit hemma nu på typ 4 veckor, ska bli skönt att komma hem lite. Någon kanske tom vill umgås lite med mig på lördag vi typ halv två? 

Seg start

Det har inte varit en fartfylld måndag direkt. Orkade inte bädda ihop soffan igår så jag sov där istället för i sängen. Bilen startade inte imorse så det fick bli bussen. Alltid så när jag inte har kört den på ett dygn. På jobbet var det många som var på resande fot så vi var tre styckna på marknadsavdelningen, vilkte gjorde att tempot blev rätt lågt. Tiden gick lååångsamt må jag säga.

Gårdagen behöver jag nog inte ens prata om. Finns inte så mycket att säga mer än att den dagen kan jag lätt radera från min almanacka. Hård utgång i lördags. Kom hem halv fem och vaknade antagligen lite dragen en sisådär 4 timmar efteråt (o nej Mia, det blev ingen stangenbergare). Vi hade det riktigt kul. Gick till "Bomull" eller "Bomullsfabriken" som det heter (tror jag). Var rätt dött när vi kom dit men det var ju inget som stoppade oss. Efter en timme var det betydligt fler som kommit, faktiskt lite trångt på dansgolvet. Många av tjejerna glodde något extremt så jag funderar på om jag och Catrin kanske inte betedde oss som man gör här i stan, vad vet jag (?).

Så här fräsch var jag alltså inte igår!
Imorgon bär det av till Köpenhamn. Flyget lyfter 06.05, mysigt va? Det är inget möte jag riktigt ser fram emot heller så vi får väl se hur jag mår och känner mig när jag landar här i Norrpan igen halv tolv imorgon kväll. Känns rätt jobbigt att veta att jag har en sådan lång dag framför mig. Får nog bli en tidig kväll idag, eller? Jag får ju inte missa PH.

Nej nu ska jag köra box med Catrin! Ha det gott!

Har ni fest eller?

Jajemen, här är det party (observera det svenska uttalet av party!)! hahahhaha! Grannarna undrar säkert men svaret är klart. Här är det musik på hög volym, två tjejer som springer mellan spegeln och grogglaset. Ingen kan klaga förrän kanske nu eftersom klockan precis slog 22.00. Det brukar behöva va tyst då va? ÄH, vi kör så länge vi kan!
Eller vad säger ni?


"Read my mind"

Lämnade killen vid stationen för en timme sen så nu måste det planeras något för dagen. Catrin messade och frågade om en tripp till IKEA (måste åka till Linkan eftersom Norrpan inte har något IKEA). Låter som en förträfflig idé tyckte jag och ska hänga på. Hade faktiskt tänkt att föreslå en sväng till IKEA idag. Har egentligen inga pengar kvar att spendera den här månaden men jag behöver ju lite grejor till hemmet. Om inte annat, tavelramar. Har ju nästintill tomt på väggarna. Ser sådär bra ut.

Såg matchen mellan Sverige-Tyskland igår, den sög ju hårt. Enligt killen (som kan sin sak) så var inte domarna på bästa nivå. Kan ju hålla med om att det fanns några konstiga domslut, men men sport är sport och de åkte ur. Bättre lycka nästa gång!

Utgång ikväll. Ska faktiskt bli riktigt kul. Kan ju knappt något om utelivet är i stan. Har bara varit ute en gång med Angie och då missade vi tydligen havla stället. Vi tyckte nog att det var rätt litet när vi gick därifrån men det fick ju sin förklaring när det visade sig att det fanns en våning till. Där ser man. Nu ska ju jag och Catrin ut, och jag tror nog hon har mer koll på stan. Kan tänka mig att det inte blir så torrt :)


Party it is!


Shit pommes!

Nu är jag helt slut i kroppen. En timmes afro är inte att leka med. Känner redan att jag får ställa mig in i ledet efter Emma för ont i ryggen. Det har bara gått en timme sen passet slutade men redan känner jag att ryggen och axlarna är ömma. Hon som höll i passet var gravid nu. Gick på hennes pass i höstas och då var det minsann inte i närheten av en mage, lite kul att se. Hon hade nog en halv basketboll i storlek. Såg häftigt ut när hon hoppade omkring där och körde på. Det är ju inte för inte som jag blir lite peppad över att man faktiskt kan röra på sig när man är gravid. Inte för att jag planerar någon bulle i ugnen de närmsta åren, men det känns lite lättare och se hur fräscha och hurtiga blivande mammor det finns.

Äntligen fredag imorgon. Gud så jag längtar. Har faktiskt haft rätt hög energi den här veckan, men jag känner att den börjar så smått tryta nu. Skulle helst vilja vara ledig imorgon men det har jag inte tid med. MEN jag kanske hinner med att sluta lite tidigare (?). Killen kommer imorgon och stannar bara en kortis, han sticker till Eskilstuna på match på lördag förmiddag. Sådär kul måste jag säga, men vad ska man göra. Grabben är ju kär i handboll, haha.

Kommer nog skippa Romme på söndag. Känner att jag faktiskt har lovat Catrin en riktig utgång på lördag och då ska jag hålla det. Vi har ju aldrig varit ute tillsammans, så det kommer nog blir grymt kul! Men först fredag och nu lite till jobb innan sängdags!

Minnen som värker

Drömde väldigt mycket inatt, eller det var väl bara så att jag kom ihåg vad jag drömde. Experterna säger ju att man alltid drömmer men att det inte alltid är så att man kommer ihåg det. Så det är väl lika bra att vara duktig och rätta sig efter dem. Drömmen inatt var väldigt extrem. Drömde enbart om personer och djur som har gått bort ur mitt liv. När jag var mitt i drömmen så, såklart, tänkte jag ju inte på att de redan var borta ur mitt liv fysiskt men det sved och gjorde ont i hjärtat när jag vaknade. Det känns så jobbigt att vakna upp ensam och känna sig så liten - livet är så stort och oförutsägbart. Men, det finns en person som jag rätt ofta drömmer om och som jag än idag, tio år senare, fortfarande saknar något enormt och det är min mormor. Häftigare och starkare person får man leta efter. Hon är min idol och jag skulle gärna bli lika vis som hon var. Undrar hur man gör bara? Ett första steg är kanske att börja läsa boken om visdom som jag fick av mamma i julklapp?

Jag som beklagade över att inget kul händer framöver och bara sådär blev jag medbjuden till Romme på söndag av en jobbarkompis. De tänkte ta bussen upp som kostar 450kr inkl liftkort. Det kanske är värt det, jag vet inte. Jag har nämligen ingen förmögenhet kvar den här månaden men det är ju inte så långt kvar till löning. Jag och Catrin tänkte köra en utgång på lördag och då kan en bussresa på 4h som startar halv sju på morgonen vara rätt ansträngande. Vill ju gärna inte må dåligt när man åker upp. Det finns alltså en del att ta ställning till.

Nu är det snart handboll igen, Sverige-Polen. Kan ju hoppas på att det går bättre idag!
Syrran!
Kolla så mycket snö vi har:



Hårt mot hårt

Sverige-Slovenien i handboll eller P3 Guldgalan, hmmm blir svårt att välja. Ha, man kan ju nästan tro att jag är världens sportfreak med tanke på vad förra inlägget handlade om. Icke sa nicke faktiskt, bara vissa sporter som jag intresserar mig för.

Inte mycket att säga om dagsläget. Massor att göra på jobbet, som vanligt. Jag som klagade på att det var lite att göra i våras/somras, det får jag verkligen käka upp nu. Full rulle hela tiden så jag knappt hinner med det jag hade på dagens "att-göra-lista". Men jag ska väl inte klaga, jag har ett jobb som jag är riktigt nöjd med och som jag trivs med. Det är mycket skoj på G (jobbmässigt alltså).

Skulle annars gärna se att något kul ska hända snart. Ingenting planerat de närmsta veckorna. Måste planera in något så att jag har det att se fram emot. Det är viktigt annars kan det blir svårt att hålla modet och orken uppe. Undrar om jag ska boka tid för en till tatuering snart, är sjukt sugen. Vet typ vad jag vill ha, så frågan är om jag ska ta mina idéer till en tatuerar så får han/hon skissa ner något.


Helst av allt skulle jag vilja få den ritad av henne, den otroliga Kat Von D.


Fick världens kommentar på förrförra inlägget angående de så kallade "coola" och de som kallades för "töntar". Inget sagt att jag ansåg att de var coola eller att någon annan var tönt. De benämningarna florerade precis som, antagligen, i var och varannan klass. Jag tror det hör saken till att jag aldrig såg någon som töntig eller som cool, det enda som skilde var vad vi gjorde på fritiden och hur säker man vad i sig själv. De så kallade "coola" rökte, hängde med killarna, tuggade tuggummi, började gå på fester och snackade fruktansvärt mycket skit om allt och alla. Medan "töntarna" hade kul, tränade någon idrott, spelade något instrument, gjorde läxor, skojade friskt om saker man hade koll på i den åldern och bara var sig själva. Så okomplicerat men är man osäker på sig själv och inte vet vad man vill så blir det svårt att välja läger (om man nu var tvungen att välja :). Men se, var har vi hamnat? Det är vi som har karriären framför oss.


Drottningen!

Ingen annan var värdig vinnare. Helt rätt pristagare!


Det är ju bara att önska henne lycka till i OS, jag kommer sitta och heja på i alla fall!


cool = mycket tid

En sak slog mig idag. När man gick på högstadiet då fanns det de tjejer i klassen som klassades som coola och så fanns de töntarna, och ibland även någon sorts grå skara där emellan. Jag tillhörde nog ingendera. Utan jag hoppade mellan alla, eftersom jag inte ansåg mig som cool men det var alltid ett äventyr med de coola tjejerna, jag tyckte inte att jag hörde hemma bland "töntarna" men jag hade grymt kul och var faktiskt mig själv när jag var med dem samt att ibland tog jag väl mig ett snack med de som oftast va tysta och inte gjorde några ljud ifrån sig. Jag insåg idag att jag hade för lite fritid för att kunna vara cool, för mycket tid för att känna att jag orkade vara lika duktig som "töntarna" och hade alldeles för mycket att säga för att ungås med de tysta.

När jag nu ser tillbaka på de åren så var det rätt rörigt. Jag hade alltid en så kallad bästis men jag visste inte smack om vem jag var, jag liksom försökte passa in överallt beroende på vem jag umgicks med. Jag är ändå väldigt nöjd över vem jag har blivit. Trodde nog aldrig att jag skulle hamna där jag är idag. Jag har gjort mycket det senaste året och jag börjar inse nu att jag borde vara förbaskat nöjd över mig själv. Jag har liksom inte riktigt förstått det, men idag lossnade en bit och oj vilken känsla.

Äh, slutsnackat om det. Men den här veckan har verkligen börjat med flaggan i topp. Tror att killens missade tåg hade lite att göra med det. Blev en extra halvtimme att sova imorse med hans armar omkring mig. Härligare får man leta efter. Dagarna innan dess, alltså helgen, har varit både lugn, fartfylld och rolig. Lugn kväll i fredags med bio. Såg "Snabba Cash", riktigt bra. Kan jag varmt rekommendera. I lördags åkte jag, killen och Catrin till Vingåker Factory Outlet. Efter antal timmar och några kassar rikare åkte vi mot Katrineholm för att glutta lite på handboll och sedan hem till en lugn kväll framför TVn.

Fast jag måste avsluta med att berömma mig själv för den utsökta middagen i fredags, vinkokta musslor med lantbröd till. Hur enkelt som helst fast kanske inte direkt det billigaste. Recept och bild kommer här:
Musslor
1 nät
blåmusslor
3 st hackade schalottenlökar
1 tsk hackad vitlöksklyfta
2 msk smör
4 dl vin, gärna halvtorrt
2 dl vispgrädde
2 msk finhackad persilja
Skölj och borsta musslorna. Kasta dem som inte sluter sig. Fräs löken i smör i en stor kastrull. Lägg i musslorna och låt dem fräsa i 30 sekunder. Tillsätt vinet, koka upp och lägg på lock. Koka på stark värme tills musslorna har öppnat sig, ca 2 min. Lyft ur musslorna. Tillsätt grädden och koka upp, låt det stormkoka en minut och smaka av med salt och peppar. Lägg upp musslorna i varma djupa tallrikar. Mixa spadet och häll det över musslorna. Strö över persilja på varje tallrik. Servera med ett gott bröd.


Om jag vill...

Nu är det så här va, att jag gärna vill ha något. Rätt desperat skulle man kunna säga, och jag har verkligen försökt att få det hela dagen utan att lyckas. Jag har tänkt på det extremt mycket och önskat att det skulle komma, men inte det heller. Så typiskt! Jag ville och ville och ville och ville, men inget hände. Jag har alltid hört att om man vill något tillräckligt mycket så går det. Slutsatsen av det hela blir ju rätt simpelt; att jag inte ville det tillräckligt. Men när är "enough enough"?

Just den sista frasen har jag ägnat ett antal tankar till idag. När räcker det:
 - med längtan efter killen?
 - med önskan efter en hyffsad säker plan inför framtiden?
 - med förhoppning om att få behålla jobbet?

Eftersom jag inte vet så får jag vänta och se, det lär väl visa sig när jag har velat det tillräckligt!

Men imorgon är det iaf slut på längtan efter killen. Jajemen, imorgon blir det lyxmiddag hemma. Vinkokta musslor med mumsig efterrätt. Sedan är det bio som gäller, vi ska se "Snabba Cash". Jag hoppas filmen är bra, boken var det iaf. Får la se!


Redo

Körde yoga idag för omväxlings skull. Tänkte att min smidighet skulle förbättras lite, drog tom med mig Catrin. Blev dock grymt besviken för passet sööööööög! Det sämsta yoga-passet jag någonsin varit på, och det väljer jag för att introducera Catrin till yoga. Kändes sådär lagom kul, men lite träning blev det och sedan en välbehövlig dusch och bastu efteråt. Alltid lika gött att sitta i bastun och svettas. Önskade dock att denna gång var efter en hel dag i skidbacken, men det får jag vänta lite på till v.11 då vi ska till Sälen.

Med lite hjälp från Catrins bilbatteri och två startsladdar så startade tillslut min bil, eller igloo. Såg verkligen ut som om den hade gått i idé under alla iskristaller. Var tvungen att köra med den så det blev ett varv till macken för att köra "pimp my car" från insidan, alltså fylla på olja, glykol och spolarvätska. Visade sig dock efter lite hjälp från en kunnig tjej på macken att det enda jag behövde var spolarvätska, och möjligtvis en ny startmotor! Det sista får dock vänta lite. Efter den lilla pimpningen tog vi en vända för Max och käkade middag. Kanske inte den bästa men den satt fint. Vi kom överens om att om man inte äter sån där mat för ofta så gör det inget, och idag var vi väl värda det!

Upp till morgondagen att utvisa om min kära bil startar inför domedagen. Besiktning imorgon, har aldrig gjort en sådan och då menar jag verkligen ALDRIG. Hoppas innerligt att den passerar utan anmärkningar!

Nu blir det lite mjölk och sedan sängen!
Morsning och goodbye!

Irriterande!

Denna dag har inte varit någon höjdare direkt. Började med att jag var sen till jobbet trots att jag tyckte att jag började gå tidigare än vanligt. Sjukt irriterad på mig själv. Tusen saker på jobbet som dyker upp och som det antas att jag ska ha koll på men som jag inte ens har en aning om hur man gör med. Grymt irriterande!

Ville bara gå hem från jobbet hela dagen. Tittade ut och längtade efter en lång promenad med bara mig och mitt huvud. Behöver fundera i lugn och ro. Känner aldrig att jag riktigt har tid med det. Det blev lite promenerande i ensamhet i lördags vilket var välbehövligt men jag känner att mer av den varan skulle göra mig gott.

Typ halvsprang hem vid fem för att tvätta. Hann enbart tvätta två maskiner innan den ena maskinen började strejka så jag hann inte med all min tvätt. Jag som har väntat på tvättid sedan mitten av december, inte så skoj faktiskt och sådär lagom irriterande. Gick sedan för att försöka få igång bilen. Tog hand om den litegranna, borstade av snön och skrapade rutorna. Sa några väl valda ord och höll tummarna, men ICKE. Inte startade den heller. Och jag som har besiktning på torsdag. Om inte det är irriterande så säg! Faaast "top of the iceberg" var ändå när jag skulle ner och hämta all min tvätt och dörren ner till tvättstugan hade låst sig så jag kom inte in. Så nu ligger min blöta tvätt i maskinen och mina lakan hänger på tork och jag kommer inte åt dem förrän kl 7 imorgon bitti. Vilket betyder att jag måste gå upp en halvtimme tidigare, så; är det irriterande eller?

Vad har jag gjort för att förtjäna det här?

Nu har jag beklagat mig tillräckligt här så nu ska jag ringa killen och tycka synd om mig själv. Han är så bra på att säga smarta och snälla saker till mig.

Gott och Blandat

Dags för lite summering. Jag varken orkar eller känner att jag vill ta min tid med killen för att uppdatera här. Vi ses ju bara under helger och då är den tiden lite helig. Iofs så tror jag inte att det är så många som bryr sig ändå om hur mycket jag skriver eller inte. Jag skriver ju mest för min egen skull, men det är ju alltid lika kul med kommentarerm:)

Helgen har varit riktigt rolig. Fredagen blev lite upphuggen i bitar. Hämtade på stationen i Vås, handla, laga mat, äta, iväg till Mia, tillbaka till killen... ingen riktig harmoni där, men jag hade inte tråkigt för det. Lite lagom sådär.

Faaast jag måste ju säga att lördagen var snäppet bättre! Lunch på stan med Zandra och Madde (de andra kunde inte). Kändes på ett sätt superkul att se dem och få prata ut lite, samtidigt som jag har en känsla som säger att det är lite motigt. Förstå mig rätt nu. Varje gång (de få gånger vi kan få ihop en tid) påminns jag av att jag bör/ska träffa dem mer men jag hinner inte. Särskilt inte när min livssituation är som den är. Kompisar får lida tillsammans med mitt samvete. Saknar verkligen att inte ha kompisar nära, vilket gör att jag tänker på framtiden mer och mer. Har fått frågan tre gånger på tre dagar nu och jag vet inte vad jag ska svara. Jag kan inte svara, för jag har inte en aning. Jag vet vad jag vill men jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig dit.

På lördagskvällen blev det "B-day Party". Riktigt skoj var det! Stor variation på folk, vilket kan resultera i knas men ICKE. Efter jellyshot, frågesport och några glas med redbull vodka blev det utgång på BMB, och det var då jag började fota. Varför kom jag inte på den ljusblå idéen under festens gång? Ibland lämnar man verkligen hjärncellerna hemma, men men några bra bilder blev det.
Så här kul hade vi det:

Inte alls lite procent i blodet ;)

B-day barnet.

Girlzzz...

"Den sista måltiden..."

Lite knas

Känns inte som om jag har koll på nånting just nu. Hinner ju aldrig riktigt komma in i jobbet och inse vad exakt jag behöver göra. Jobba 1,5 dag efter 11 dagars ledig och sedan vara ledig 1,5 dag och sedan jobba två. De gör det inte lätt för huvudet att hänga med, men jag ska inte klaga. Alltid lika skönt att vara ledig. Lär ju komma in i rutinerna nästa vecka. Har sjukt många deadlines som måste fixas, usch orkar inte tänka på det nu.

Gårdagen spenderades ute på Ingelsta shopping, som det så fint heter. Hittade lite läppglans, varav ett var med plump-effekt. Känns asmysko att ha det på läpparna, det liksom bränner och sticker. Är det verkligen vänligt mot läpparna? Blev även en fin vår/sommar scarf. Skorna jag vill ha från Scorett fanns såklart inte i min storlek, vad hade jag förväntat mig? Bad mamma köpa dem i Vås idag men de fanns inte där heller. Visade sig tillslut att de fanns på Tunapark så nu ska de förhoppningsvis följa med hem på lördag. Hittade även ett par skitsnygga skidglasögon som faktiskt passar med min hjälm och sitter bra över näsan. Kostar 500kr, men de kan man ju i flera år. Alltså blir inte årskostnaden så hög :)


Skitsnygga Cébé med silverglas (syns dock rätt dåligt på bilden).
Imorgon bär det av till Vås igen. Lugn fredag men sedan är det mysig lunch med tjejerna på lördag och 25-årskalas på kvällen. Kul kul!
Måste packa pronto!


Städat och fint

Vad gör man inte på en ledig dag? Jodå städning stod på schemat. Har hållit på hela morgonen men nu är det typ färdigt, eller snarare är det så att jag inte orkar mer men det är typ bara disk kvar att ta hand om.

Ska sticka iväg med Catrin och titta på reorna lite och sedan handla inför vår middag ikväll. Kommer nog bli lite svullande. God middag, efterrätt och film. Time to go!

Titta vad jag hittade när jag rotade bland alla mina påsar. Haha, det var ett tag sen påsarna på H&M såg ut så här!


H&M-påse à la 1990-95?


Freeeezing!

It is svajnkallt idag! Det fick jag verkligen erfara idag. Bilen startade inte som vanligt. Har lust och köra ner den i ett dike och låta den stå där och rosta sönder. Eller vänta lite, det gick ju inte KÖRA den! Så förbaskat drygt. Kan ju bli intressant och se om jag kommer att få igång den till nästa torsdag då den ska på besiktning. Haha, vore ju rätt humoristiskt om jag får lov och ringa samma morgon och ställa in för att jag inte har kunnat starta den. Undrar om det blir körförbud då?

Var halvdag idag eftersom det är dag före röd dag, men inte blev det så heller. Lite kortare än heldag jobbade jag, var tvungen att rapportera till leverantören av Blue Dragon (så snygg hemsida). Ska bli intressant och se vilka kommentarer jag har fått tillbaka när jag kommer till jobbet på torsdag. Annars hann jag faktiskt med allt jag skulle göra idag.

Glodde lite på TV innan det var dags för träning. Tänkte ta en kort vända på stan för att titta på rean men eftersom jag kom ner på stan tio över fem och stan tydligen stängde fem idag så blev det inget med det. Blev en lite längre träning än tänkt, men det är ju lika bra att satsa hårt från början ;)

Jag blir bara mer och mer sugen på de där skorna jag skrev om igår. Det ha-begäret blev ju inte direkt mindre när tom mamma peppade mig till att köpa dem. Kanske är öppet imorrn så jag hinner gå ner och prova dem... vi får väl se.

Annars ska jag nog må psykiskt dåligt ikväll igen, alltså blir det Paradise Hotel kl tio. Har jag börjat titta, kan jag ju inte sluta bara sådär.


PH

Jag dööör! Förstår inte varför jag tittar på det egentligen. Jag mår psykiskt dåligt när folk ligger runt så där mycket som de gör i det där programmet. Var ok i början men nu börjar det bli lite väl mycket smittande av kroppsvätskor, blä! (men likt förbannat tittar jag på det, haha)



Back on track

Tillbaka i Norrpan igen. Körde från Västerås imorse. Herregud, vilket väglag. Förstår inte att inte Vägverket (eller vilka det nu är som ska ha koll på vägarna) får en massa stämningar emot sig. Vissa vältraffikerade sträckor är inte plogade och är de plogade så har de fixat det så fint att det ligger ett 3-4cm tjock istäcke på vägen och inget grus syntes till. Detta resulterade i ett antal sladdar och snurrar idag. Alltid lika obehagligt, men fram kom jag tillslut. Tog dock dryga två timmar att köra sträckan som jag en sommardag kör på 1,5 timme.

Seg som attan var jag på jobbet idag. Kändes inte ett dugg motiverande efter dryga veckans ledighet, plus att det är halv dag imorgon och ledigt på onsdag. Den ledigheten ska ägnas åt städning och uppröjning i lägenheten samt umgås med Catrin. Rent ska det bli och kul ska vi ha det.

Vi tog en välbehövlig promenad nu på kvällen. Var riktigt skönt att komma ut. Underställ, täckbyxor, fleecetröja, jacka, mössa och vantar var det som gällde, men jag slapp att bli kall. Några som jag passerade tom vände sig om och tittade som om jag skulle åka pulka. Kändes nästan som vi var i fjällen och gick. Längtar tills att mina föräldrar och killen ska till Sälen. Dock så påminde mig kylan om att jag verkligen vill ha ett par vinterskor från Scorett. Såg dem i mellandagarna och tyckte de var riktigt fina men nu efter ett tag har jag blivit helt förtjust. Kan inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha, mörkblå/svarta eller röda? Kostar dock  1299kr om det inte är någon som vet var jag kan få tag på dem till ett litet lägre pris? :)




Nytt år, Nya förutsättningar

... eller vad brukar man säga?

Jotack, det blev ett hejdundrande nyårsfirande som bjöd på en hel del knasiga och intressanta händelser. Men kul hade vi det. Vissa lite mer kul än andra kanske och det berodde nog en del på dryck med hög procenthalt! En del fixande med handling och uppstyrning av saker till middagen, lite förberedelser och sen var det hela igång. God trerättersmiddag, trevligt sällskap, frågesport, charader, dricka, raketer, hurranden och raketer. Riktigt suveränt!

Självklart önskar man ju att man ska kunna fira nyår med alla nära och kära, men hur i helsike skulle det kunna gå till? Nej, detta nyåret var helt lagom och fartfyllt :)

Oturligt nog hade jag inga batterier i min kamera så jag hoppas få lite bilder från andra som hade lite mer koll på bilderna.

Året började väl som alla brukar säga; "Det kan ju börja bättre!". Det är mycket av det jag hoppades på förra nyårsafton som har slagit in och blivit av. Jag har hållt på med löften förut men det blir aldrig bra så nu har jag bara förhoppningar, känns inte lika tungt att tänka på. Året som varit summa sumarum blev kanon. Det finns självklart mindre roliga saker som händer men 2009 gick fort och bjöd på många minnen. Så nu ser jag bara positivt framåt på 2010. Jag har många planer och idéer som ska bli av, helt klart!

GOTT NYTT ÅR och GOD FORTSÄTTNING! 


RSS 2.0