Kvällspromenad


Det blev inget gym igår men det blev istället en dryga timmes snabbpromenad bl a runt Strömmen. Det är så vackert och lummigt där. Det var många som satt på bänkar och bara mös.

Jag traskade däremot på i ett riktigt bra tempo, känner mig nöjd plus att jag gick av mig träningsvärken jag hade sen i måndags. Vi gjorde Lanefeldts-knipövningar i måndags och det KÄNDES kan jag säga, cheeses! Men jag känner verkligen att jag blir starkare och starkare, och det kan man typ bli hög på. Vill ha mera mera mera! :)

Ikväll är det grillpartaj på jobbet så idag är det vilodag men imorrn blir det gymmet igen om jag inte kan hitta något kul pass.

Efter träning?


Igår när jag var och handlade var det en tjej som plockade på sig ett antal kesellaburkar och sedan letade hon frenetiskt efter den här. Jag hade aldrig sett den förut förrän jag hittade den i en annons i en tidning nu på morgonen. Proteinberikad mjölk? Hmm, man kan tydligen sälja allt nu för tiden.

Men nyfiken som jag är så ska jag köpa mig en sån där på lunchen idag och hälla i mig efter träningen ikväll. Tror ni att jag kommer känna mig bättre efteråt?

Kör jag löpning häller jag i mig en massa vatten efter rundan och kör jag styrketräning blir det en matsked osockrat jordnötssmör (helst Green Choice, finns i de flesta butiker) och ett glas mjölk. Fungerar hur bra som helst och är nog billigare än den här i längden, plus att jordnötssmöret är väldigt mättande.


Biltokig?

Jag kanske inte riktigt är biltokig men jag gillar att köra bil och det är inget jag sticker under stolen med. Därför tycker jag att det är extra kul att få köra andra bilar än min egen.

När jag köpte min bil så tyckte jag det var apbra men man börjar ju se hur mycket den har fallerat jämfört med alla nya varianter som kommer. Min bil är 12 år, går hur bra som helst, lite rost över ena hjulhuset annars ingenting och har gått typ 11 800 mil (vilket inte är nånting med tanke på åldern). Väl värd sina slantar med andra ord, MEN den här Volvo V50 som jag kör nu är ju för nice!

Sjukt fula fälgar/navkapslar dock, men riktigt skön att köra även om jag inte är så förtjust i Volvo. En vacker dag ska vi, jag och Alen är eniga, ha en snygg stor Audi.

Jag = glad!

Sol-helg!

Det har varit en händelserik helg kan man ju säga. Jag har mest farit runt i bilen känns det som men lite häng blev det ändå.

Grabbarna hade ju svensexa för brudgummen i lördags så jag var karl-fri och det betydde ju inte att jag var sysslolös.

I lördags träffade jag den är pajsar'n och hans mamma. Vi tog en glass (eller jag tog den, Emma tog en bulle) i gräset och snackade på som vanligt. Hur mysigt som helst och man märker verkligen hur tiden går, den där grabben bara växer och växer.

På kvällen grillade vi och hejade så klart på Loreen. Helt sjukt att hon vann! Så grymt!

Igår firade vi våra mammor i det fina vädret.

Och idag kör jag hyrbil... najs! Min bil är på verkstaden för omlackering.

En svart Volvo V50, ingen dum bil alls! Dock är det diesel vilket gör att den låter som en traktor, men miljövänligare är den väl så man ska väl vara glad.


Ankellångt


Fint väder, hyffsat varmt, fredag och gott humör, ja då är en långklänning på plats. Så det är vad jag har på mig idag.

Jag är en sucker för långa klänningar! Älskar det! Det är så snyggt och framför allt bekvämt. Jag måste se till att köpa fler. De här kan jag bo i en hel sommar (svensk sommar iaf).

NU: mot jobbet!

Nu kör vi!


Nu ser vi till att gå vidare! Såg att Aftonbladet skrev för två timmar sen att hennes sång var svajig, men va sjutton låten är ju grym!

Öppningen av den här Eurovision-semifinalen har än så länge varit knaper. Jag hoppas det tar sig, eller gör jag det??? :)


En häromdagen


En toalettbild från i tisdags när vi var på Bishop med jobbet för en AW. Solen stekte riktigt bra och det doftade sommar. Fantastiskt! Rosé och hamburgertallrik var inte helt fel :)

Alltså, den där jackan är nog vårens/sommarens bästa köp. Love it! 599kr från Bik Bok.


Minnen

När vädret är så här härligt flera dagar i rad så börjar jag drömma mig bort och minnas härliga tider. Även om mitt år i Frankrike hade sina negativa sidor så var det så mycket som var sååå bra. Någon dag vill jag gärna åka tillbaka och visa Alen var jag bodde och hur det ser ut. Montpellier, staden som jag bodde i, är hur mysig som helst med små trånga gränder, mycket grönt och härliga fik... o så stranden så klart!








Pappa, Mamma och jag. (ehh, ja men det är ju några kilon sen för min del. jisses!) 

Saknar att prata franska också. Hmm, undrar hur man ska lösa det?!


Längtar

När det är strålande sol ute och det faktiskt steker när man sätter sig i solskenet så längtar jag ännu mer till vår dryga vecka i Kroatien i sommar. Det kommer bli helt underbart!






Vi pratade om resan häromdagen, om hur härligt det kommer bli och hur mysigt Trogir är. Jag har aldrig varit där men enligt Alens mormor kommer det nog bli det ställe som vi kommer att tycka om mest, hittills på vår trip genom Kroatien. Vi var ju på Hvar för två år sen, vilket jag tyckte var helt perfekt, och sedan "storstaden" Pula förra året som också hade sin charm.

MEN, det är sjukt många saker innan dess som ska göras. Varje helg fram till semestern är inplanerad med roligheter. Känns som att det här året börjar ta form, kul kul!

Sommar i luften?



Så här fint blommade träden i Alens föräldrars stuga. Doftade ljuvligt och humlorna var upptagna. Börjar sommaren krypa sig närmare nu? Det doftade, i vilket fall som, sommarkväll igår kväll när vi gick till affären och handlade lite. Hoppas det här vädret kan hålla i sig lite nu...

Helgen och ledigheten har varit riktigt skön och välbehövlig. Kändes nästan som att jag hade gått på semester. Har inte gjort överdrivet mycket direkt. Promenerat i makligt tempo med Madde, solat, bröllopsplanerat (eftersom vi är toastmaster), träffat familj, hängt med tjejerna, firat Maddes examen och så klart bara varit med Alen. Tiden går ju så fort ändå. Ju äldre man blir desto fortare går tiden känns det som.

Idag blir det träning för det behövs verkligen efter helgens onyttigheter. Inte bra, men va sjutton. Man kan ju inte gå runt hela livet och sukta efter saker, och så kan man ju äta med måtta :)


Kärlek på hög nivå <3


De här två duvorna satt på vårt fönsterbläck imorse och höll på att skrämma halvt ihjäl mig. De var så söta. De satt och purrade och tvättade fjädrarna på varandra.

Snacka om turturduvor!


Vår Ruset 2012



Usch! Vad besviken jag är. Jag var så förbannad när jag kom i mål så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Nej man ska inte klaga på alla andra MEN vad i h-lvete gör folk i startgrupp nr 1 som tänker gå, har barnvagn och inte orkar springa mer än 500m? Det är inte OK!

Första kilometern gick i typ gångtempo för det var så många som stannade och täppte igen. Visa lite respekt kan jag tycka, sen så ska man väl inte gå ut med att tänka att det här är värsta tävlingsloppet men att kunna springa hela varvet vore väl trevligt om man nu har startat i en grupp där målet är att göra det. Jaja, jag var iaf pissed när jag väl kom i mål.

Tiden är inget att stoltsera med så den håller jag för mig själv! Kan ju säga så mycket att det inte var bättre än förra året så har jag sagt mitt.

Nej, det är väl bara att börja ladda inför nästa år istället och då ska jag banne mig starta längst fram i startgrupp två och inte i mitten :)

Jag bitter?! Nehedå, vad fick du det ifrån? ;)


Helgen

Helgen har varit sååå trevlig. Skulle bara vilja att den varade några dagar till.

Middag med päronen och Alen på Varda i fredags, där det för övrigt var jättegod mat även om priserna var höga. Lite väl saftigt tyckte jag nog men gott var det! Sen blev det tårta och paketöppning hemma fast hockeyn tog ju över lite. Sverige-Ryssland var ingen kanonmatch direkt. Domarna var ju helt blinda och dömde helgalet, och ryssarna spelade som maskiner. Men men, ibland måste man se sig slagen.

I lördags var det så dags med möhippa för Madde. Lugnt och städat blev det, men väldigt trevligt. Madde var så stilig, haha!



Brunch på Gaggeska gården efter drejning och innan lekar.

Sen spa-ade vi. Mia fick städa lite efter tjejerna som varit där innan oss. Hässlo Spa var hur fint som helst. Dit borde man sticka fler gånger.

Vi avslutade kvällen med grillning och mycket tjatter. Kul har vi haft det och jag tror Madde var ganska nöjd när hon kom hem :)


Hurra!


PRECIS som alla andra så har jag VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!!!
Och idag fyller han år så grattis grattis grattis bästa du!

Ikväll ska han firas på restaurang och sedan hem för att mumsa på tårta och öppna presenter.

Den här helgen kommer att bli kanon, ser fram emot alltihopa! Vill bara att dagen ska ta slut så att vi kan hoppa in i bilen och styra kosan mot Vässan. Att umgås med alla (alla går ju inte men många av dem) som har en plats i hjärtat är ju bara för härligt, åh längtar!

Helt onödig info men idag så börjar vi nedräkningen av sista månaden som 27-åring. Tänk att jag aldrig kommer att vara här just nu igen. Livet är då allt märkligt, bara att ta vara på det alltså! :)


Cause I'm driving my own car


Samma gamla vanliga biltur till jobbet. Jag tycker det är ganska kul att köra bil och gör det mer än gärna när vi ska någonstans, men att köra vägen till jobbet varje dag är ju bara för tråkigt.

Dagarna går ju fasligt fort nu för tiden och det är en sjuhelsikes massa grejor som måste planeras och fixas med. Det är ju bara tur att det är roliga saker som det planeras och fixas för, sen sätter ju jag en ganska bra press på mig själv så det blir ju stressat. Men när allt är klart kommer det bli så bra! :)

Det som bekymrar mig för tillfället är skor till bröllopet. Jag vill ha ett par ljusbeiga/beiga remsandaletter med färgad klack och inte träklack. Det finns ju ingenstans! Blir nog att spana i Stockholm när vi ska dit om några veckor.

Ikväll är det ju tjejmiddag så det mesta fixade jag igår men det är ju ändå all matlagning kvar, undrar om jag hinner?


9 maj 2012

Jag har börjat vänja mig vid håret nu. Jag hade i Goldwells Gloss infusions för blondt hår för att få det lite mindre gult. Det hjälpte faktiskt en del men jag måste nog jobba lite mer på det. Håret är inte hundra än. På jobbet såg de knappt att jag hade färgat håret och Alen ser inte alls att det är gult (MEN han är kille också, de brukar ju knappt märka att man har klippt sig). Men jag vet ju hur jag vill ha det och är inte helt nöjd, men det går åt rätt håll :)

Goldwell Color Glow Brilliant Contrasts Gloss Infusion Highlights 4 x .3 oz.

Som sagt var inte helt nöjd....



Idag ska det storhandlas efter jobbet för imorgon ska jag ha tjejerna från jobbet på middag. Har fått hjälp av mamma med recepten eftersom två är laktosintoleranta vilket gör det lite knepigare men jag har nog fått ihop en god trerättersmiddag nu. Systemet måste jag till också! Glöm ej!


Kallt


Påbylsad, med kaffe i handen och lapandes sol - så stod jag i halvlek på fotbollsmatchen i söndags. Det var så himla kallt även om solen sken från en klarblå himmel.

Usch, jag fick hjälp av Alen att slinga håret igår kväll, vilket han har blivit jätteduktig på nu MEN jag sabbade allt. Jag freakade och tyckte att håret var knallvitt så jag tvättade ur det vilket visade sig vara för tidigt så nu är jag blandat ljus och gul i huvudet.

F-A-N! Hur löser man det då; silvershampo, blonderingsspray, färga om så att det bleks mer eller bara låta vara och hoppas på att det lägger sig?
Hjälp!

Det var ju en j-kla tur att bröllopet inte är på lördag för då skulle jag ligga hemma och gråta för tillfället. Jag var smart och tänkte efter före - färga ska man inte göra dagarna innan ett event, det har jag lärt mig. Jag är så grymt känslig när det gäller håret. Mitt blonda hår och att det ser naturligt ut är A och O för mig. Så nu mår jag dåligt även om det nog klassas som världens I-landsproblem.


Luuugn helg

Det har varit såå skönt att ha en lugn helg och inte ha något speciellt planerat, tyvärr så går ju ändå tiden för fort.

Vi har inte gjort  många knop under helgen. En snabb vända till second hand-affären som ligger på typ 2 min gångavstånd och jag hittade faktiskt en fin glasskål för 45kr. Kommer bli perfekt att ha snacks i. I lördags eftermiddag fastnade vi framför en mysig fransk film som gick på svt1. "Samtal med min trädgårdsmästare" hette den och var en typisk fransk härlig film. Gillar man fransk film eller bara vill öva sin franska så är den ett tips.

Igår gick på fotboll. Alen (jag har får inte skriva sambon längre, han tyckte det lät konstigt) hade fixat biljetter så vi såg IFK Norrköping - Syrianska. Norrköping torskade rejält men egentligen så var de det bättre lagret, synd bara att det inte syns i protokollet. Kallt som attan var det på läktaren iaf. Nästa gång blir det att ta med filt och frigolitdyna.

Uppfräschning

2012-05-06_13_03 (MMS)

Omplantering o uppfräschning av krukväxterna ägnar jag tiden åt. Växterna behöver ju ny jord ibland för att växa. Jag känner mig som värsta trädgårdsmästaren :)


Den tredje

Eftersom jag inte har bloggat på typ hela helgen så har jag ju även missat att skriva att vi hade finbesök i helgen som var. Väldans trevligt! Fyra vänner var på besök så att vi blev vår fina lilla trio av par.

Vi möttes upp i Vingåker och shoppade lite, och då menar jag lite. Blev inte särskilt mycket köpt. En vit blus och ett par sandaler för min del. Tappade liksom köpsuget när jag var där inne, men men det blev ju lite kostym-shopping för herrarna så nöjda var vi nog när vi körde mot Norrpan igen. Mysig middag och invigning av deras inflyttningspresent till oss. Grymt bra present för övrigt:

Jag tycker om frågesportspel så det här var najs. Nu gäller det bara att plugga på frågorna för de var inte lätta. Tack än en gång hela gänget! :)

Idag är det fredag och jag kör på stort och har långkjol på mig. Långkjolar och maxiklänningar är så grymt sköna och snygga. Måste fixa fler!


Trevlig fredag!


Den andra

Vi fick ju en jättefin Nespresso-maskin av sambons föräldrar men vi fick även en superfin present av sambons syster. Den var verkligen ascool och sambon har kommenterat den flera gånger sedan dess. Jag försökte ta bild på den med mobilen men den kameran gör ju inte saken rättvisa men men:


Finaste bilden vi har på oss har hon gjort en typ av pärlplatta av. Skithäftig!


Pärlorna finns tydligen på Panduro hobby som ett kit. Nu ska vi bara hitta en rättvis plats för tavlan i lägenheten.

Slut ut

Det är så himla många som tränar och som gärna delar med sig av det och det tycker jag är KANON!!! Asbra att kunna peppa varandra med träning genom bloggar. Det har ju blivit (iaf vad jag tycker) värsta hypen med att ha snygga och funktionella kläder på sig, det gör ju så klart det hela roligare. Lite av en materialsport kanske, och många delar även med sig om vad de har på sig och vad de tycker fungerar.

MEN det finns ett stort MEN - det är inte många som delar med sig av hur förj-vliga de ser ut NÄR de HAR tränat. Så därför tänkte jag göra det, haha. Eller det kanske bara är jag som ser ut som en blålila tomat i ansiktet när jag har tränat? :)


Slappnar av med hjärnbefriande "Big Brother".
6,3 km på 34,55 min blev det. Känner mig ganska nöjd men det var ju inte för inte som jag höll på att spy i sista backen. Benpasset på gymmet i måndags hade satt sina spår, men skam den som ger sig!

Om två veckor är det Vårruset och jag har som mål att slå min tid förra året, känns svårt just nu men det kanske går :)


Maj!

Vad hände med april? Tiden går så fruktansvärt fort tycker jag. Det är redan 2 maj och sommaren (om det nu blir någon) närmar sig med stormsteg, även om det kommer några bakslag.

Jag känner mig lite som en ny människa efter fyra dagars ledigt. Känns som ledigheten var längre än fyra dagar, grymt skönt!

Kolla på vår fina inflyttningspresent som vi fick av sambons föräldrar. Kaffebryggaren släng dig i väggen liksom, även om jag tycker väldigt mycket om bryggkaffe också men nu har vi alternativ. Gott!



En fin Nespresso-maskin i cremevitt med mjölkskummare. Förstå vilken lyx! Vi fick med 12 olika kapslar också.

Dags att ta tag i dagen! Bara tre arbetsdagar kvar, hihi :)


Ahhh! Solning på balkongen. Livet är gött ...

2012-05-01_17_14 (MMS)

Ahhh! Solning på balkongen. Livet är gött ibland. Sambons föräldrar och syster åkte precis efter ett trevligt besök. Fick två jättefina inflyttningspresenter. Hade tänkt springa idag men jag tror det får bli imorrn istället, det får bli en snabb promenad istället. Det funkar ju minst lika bra. Ska lösa klart korsordet först sen så!


RSS 2.0