Härliga vinter!

Gud så underbart! Har precis kommit tillbaka efter en timmes promenad på Björnön i det fina vädret. Var riktigt bitigt för kinderna i kylan men gud så härligt. Det var så himla vackert. Snö och frost överallt. Riktigt majestätiskt, det är nu man inser hur vackert Sverige är. En riktigt kall vinterdag med massa snö på samma sätt som en riktigt varm sommardag med blå himmel och strålande sol. Både Emma och jag tyckte att det kändes som om vi var i fjällen. Efteråt blev det en välförtjänt fika på Björnögården. Tror inte att jag hade varit där sedan jag gick på fritids för typ 15 år sedan. En god kaffe och smörgås satt fint. Som vanligt när jag och Emma umgås är det knappt en tyst stund, haha. Alltid lika kul!

Imorgon är det redan nyårsafton. Tiden verkligen springer fram, vet inte om jag tycker det är bra eller ej. Kommer i vart fall bli en bra nyårsafton. God mat i goda vänners lag.

Nu kommer snart killen hem. Ska glo lite på dumburken och dricka lite te innan det är dags för middag hos mina föräldrar. Kommer att bli en intressant middag!


Lite jul 2009

Julen har varit riktigt mysig. Firade ju julafton i två dagar, helt sjukt men kul var det. Kände på juldagskvällen att det räckte lite med julafton för det här året. Men det byttes ju upp mot lite festande med utgång. Ett fullproppat BMB med folk i alla klasser och av alla sorter. Träffade en hel del gamla klasskompisar. Och säg när inte det är kul!

Sen har det hänt så himla mycket att jag inte orkar skriva om allt. Mellandagsshopping, Wii-spelande, pulkaåkning och syning är bara några av alla saker vi har hittat på. Så nu kommer lite bilder!

Den mycket fina men smala julgranen, blir ju lätt så när jag inte får vara med och välja ;)

Mys-Zigge busar under granen, som han för övrigt inte riktigt förstår sig på.

Och det blev en vit jul tillslut, så vackert!

Så tjusiga var vi!


Saknar dig sista'






Saknar dig gumman. Det kommer säkert bli en super jul men inte likadan som om du vore här. Hoppas du har det bra där borta på andra sidan jordklotet.
KRAM


Framme och helt mör

Det tar på krafterna att åka tåg och må illa. Uschanemej!

Är iaf framme nu. Kom fram sisådär 2timmar senare än planerat. Tåget var försenat 1,5h i Norrköping och sedan när vi väl kom till Lund meddelade konduktören snällt att detta tåg inte skulle fortsätta till Köpenhamn utan ha ändstation i Lund. Vi blev tvugna att byta tåg och fick vänta några minuter, alltid lika kul att åka med SJ. Tur att det är i affärsresa och inte privat. Slipper betala sk-ten!

Imorgon är det möte på G. Känner mig inte ett dugg laddad men jag har lärt mig att det behöver man inte heller vara. Då slipper jag nervositeten. Tar det bara lugnt och ser hur atmosfären verkar. Jag har ju med mig min chef och ansvarige för storkök. Står ju inte själv direkt, skönt. Det är väldigt viktigt och kommer nog erbjuda långa detaljerade diskussioner, så lite spänt är det. Jiax!


Herregud, bara 3 dagar kvar till julafton. Har lite svårt att tro det. Har precis fixat klart alla julklappar, eller jag har en liten kvar till mamma annars är det färdigt. Får det dock sjukt stressigt imorgon när jag kommer till Norrpan. Kommer fram (förhoppningsvis i tid) halv nio och då ska jag och Catrin försöka få igång min slappa bil som vägrar starta pga kylan. Avskyr verkligen när en trogen vän som bilen inte lyder. STORT tack till Catrin som ställer upp :)

NU måste jag nog lägga mig innan det blir för sent. Ska läsa mailen först så att jag inte missar något livsviktigt. Sov gott!


Skump, Skump, Skump

Sitter just nu på ett gungande X2000 mot Köpenhamn så här lagom innan jul. Usch, hatar verkligen X2000-tåg. Det suger som sjutton i magen och det känns nästan som om maten ska komma upp, inte alls mysigt. Inte heller är det så kul att den här resan är så snart inpå jul. Vill bara hem och ha det mysigt med familjen och killen. Har inte lust att jobba mer för det här året. Men vad gör man när ett viktigt möte måste verkligen komma till skott innan årets slut? Får väl se hur det går.

Ska nog försöka sova lite för att slippa den värsta åksjukan. Blä! Uppdaterar senare på hotellet.

Morsning och goodbye!

Alldeles för mycket

Igår var det som sagt Julfest med jobbet efter en lång dag av konferens. Festen inleddes med några ord från VDn och sedan var det hela igång. För- och varmrätten var riktigt goda trots att köttet var alldeles för rosa för min smak. Desserten kunde de ha hoppat över istället, men vad gjorde väl det vi hade tävling att fokusera på. Massa vitsiga förklaringar och ord som skulle bilda djur, städer och kryddor. Riktigt klurigt men bra gick det. Vi är ju rätt kreativa på marknad :) Glaset fylldes ständigt på av chefen. Han sprang runt bordet ett antal gånger med vinflaskan i högsta hugg. Julklappsutdelning var det också, något för 30kr var det som gällde. Jag köpte ett förkläde som föreställde tomten med texten "Merry Christmas". Själv fick jag en svart tändsticksask med stora stickor. Kanske inte det roligaste men till det priset är det svårt att vara påhittig.

Vi var ett gäng på 15pers som gick vidare sen och dansade våra lurviga och DÄR skulle jag ha slutat dricka, men icke! Att man aldrig kan lära sig. Det blev iofs inte för mycket drickande som gjorde att jag inte var på topp idag det var nog snarare att jag inte åt ordentligt eller drack vatten under hela kvällen. Så grymt dumt helt enkelt. Men herregud vad kul vi hade det. Jag och Lotta shakade ordentligt, haha!

Fick julklapp av jobbet idag plus från en av våra samarbetspartners. Riktigt fina presenter måste jag säga. Kolla!
 
P.s tack systeryster för fint vykort! :) d.s


Working hard for the money...

... and spending them greately! Jojo, nu så har man spenderat en del pengar till. Killens julklappar är klara så att säga, mycket skönt. Julklapp till julklappsbytet på jobbets julfest imorgon är också kirrad. Ska bli riktigt kul att parta loss lite med jobbarkompisarna.

Fast jag kan inte hjälpas att fundera. Det vore ju trevligt att slippa betala den där förbaskade skatten på dryga 30% varje månad. Tänk att få heeela beloppet, hur najs skulle inte det vara? Skulle iofs vara intressant och se vad den exakt används till. Vilka belopp som används av kommunen och vilka belopp som går till sjukvård och bidragstagare.

Pratade med syrran idag. Hon verkar ha det riktigt skönt "Down under". Vem kan klaga när man är där så här års? Fast ändå känns det riktigt mysigt nu när snön har kommit. Vet inte om jag skulle klara av att fira jul i bikini i 30 graders värme. Det är liksom inte jul, kommer bara upp bilder från "Sällskapsresan" i huvudet när de dansar runt granen i poolen. Nej! Snö hör julen till. Är man svensk så är man :)

Man slutar då aldrig att förvånas

Icke sa Nicke. Händer så mycket konstigt att när det ena har hänt tänker man att herregud det var det konstigaste jag varit med om, men så kommer det en ny sak. Både negativa och positiva så klart.

Dagen började lite segt. Skjutsade killen till stationen och sedan hem för att sova en halvtimme till innan det var dags att klura ut vad jag skulle ha på mig. Alltid lika svårt. Kom iväg till jobbet och gjorde det jag hade tänkt mig. Träning, body pump, efter jobbet. Lika jobbigt som vanligt. Imponerande att se alla tunna tjejer som lägger på massa vikter, förstår inte ibland hur de orkar. Men jag tog mig genom det efter många svettdroppar. Lite visste jag, men uppdrag fick jag när jag kom hem. Så nu är planerna i full fart till Nyårsafton.

Sitter och tittar på "Vem tror du att du är?" på svt1. Blir väldigt sugen på att leta reda på mer info om mommo och hennes sida av släkten. Hon hade en brokig uppväxt med många jobba händelser, spännande helt enkelt. Undrar hur man kan göra det?

Nu börjar jag allvarligt längta till jul. Fick klart att 11 dagars ledighet blir det med enbart en dag borträknad på lönen, super!

Försök till Luciafirande

Vi gick upp ganska tidigt imorse för att kunna gå på adventsfirande i Matteuskyrkan här i stan. Elva började det och vi var där någon minut innan, kors i taget! Visade sig dock att det inte alls var lika mycket advents- eller luciafirande som det stod på nätet utan det var bara högmässa, inget intresse fanns från varken min eller killens sida så vi stannade bara 30min.

Gick vidare ner på stan och köpte några till julklappar. Himla mycket folk idag med, galet vad alla knuffas och stressar. Mysigt var det iaf för (trots mitt jagande efter jullåtar) mitt bland allt ståhej kom ett jättefint luciatåg och på ett annat ställe satt några farbröder utklädda till jultomtar och spelade härliga jullåtar på dragspel, gitarr och bas. Helt plötsligt kände jag att julstämningen började infinna sig även i mig. Nu känns det verkligen att det inte är långt kvar. Har fortf några julklappar att fixa, inte minst till killen. Vad sjutton ska man köpa? Jag har iaf frågat och han skulle inte bli sur om han inte gillar det jag köper till honom :)

Nu är det ett efterlängtat Luciafirande på kanal 1. Sååå mysigt! I veckan ska vi även ha julfest på jobbet. Nu kommer julen i 110. Mmm, I like!

Slapp

Idag har det minsann varit världens slappardag, men det är både jag och killen värda. Har jobbat hårt i veckan och lugnare lär det inte bli nästa vecka heller.

Gick upp seeent. Tittade på skidåkning och käkade frukost. Vid halv tre kom vi ner på stan och fixade lite julklappar. Köpte tom julkort så nu är de färdigskrivna och ska skickas! :) Kommer att bli jobbigt att kanske få julkort av någon jag själv inte skickar till. Får nog upprätta en lista på vilka jag ska skicka till och sedan vilka jag har fått ifrån, sådant system som mamma o pappa har.

Ikväll blir det mys framför TVn. Har inte lust att göra något alls. Revbenspjäll och potatis ska bli riktigt gott till middag.

Nu ska jag kolla efter om det är något Luciafirande här imorgon, skulle vara så mysigt!

:) & :(

Jahapp, då ligger man här i sin ensamhet och tittar på Idol. Det är ju final och det är trots allt de två killarna som har varit mina favoriter från början som det står mellan. Lite roligt sammanträffande. Jag ska nog inte klaga på min ensamhet för killen kommer om dryga 1,5h.

Vi var på Winnerbäck igår. Helt grymt var det! Jag är inte så himla bra på hans texter (trodde jag), men när jag väl stod där överraskade jag mig själv. Kunde mycket mer än vad jag trodde. Vi hade bokat sitt platser på ena långsidan. Två av de få platser som fanns kvar vilket gjorde att vi hamnade framför varandra och inte bredvid varandra. Fast enligt ritningen på Ticnet så skulle vi sitta längst ut på två rader, men ICKE så vi var sådär glada. MEN jag har ju världens bästa kille. Han försökte muntra upp mig trots att han nog var surast. Han gick iväg en stund och efter någon minut ringde han och sa att andra platser var fixade. Jag reste mig och störde sisådär 20pers men men. Han hade snackat till sig två platser på innerplan utav en av vakterna. Förstår nog inte riktigt hur han lyckades men bättre sikt och plats blev det :)
 
Konserten var kanon! Andreas Grega (eller vad han heter) var förband, fast det kunde de egentligen ha hoppat över. Ingen stjärna direkt. Inledningen av Lasses framträdande gick i 110, låt efter låt avverkades på löpande band. Killen undrade om han hade bråttom hem! Meeen, det visade sig att han skulle hålla på i 2h och en kvart. Han spelade många av låtarna från nya plattan, vilket gjorde att vi var rätt tysta. Har inte hunnit sjunga sig in på de än. Fast varvat med dessa kom många gamla godingar. Bäst från nya plattan var helt klart "Jag får liksom ingen ordning" och gammal flamma var "Åt samma håll" (heter den så?). Helmysig konsert med killen att krama; härliga minnen...
 
Man hinner dock enbart glädja sig en stund innan solskenet byts ut mot regn. Varför är det så? Jag blir så trött och nedstämd. Det känns liksom som om man då inte varit värd det roliga, eller så är det meningens sätt att ta en tillbaka till verkligheten.

Oslo & LW

Kom hem för typ en timme sen efter en kortvisit i Oslo, eller snarare Vestby som ligger en bit utanför Oslo. Åkte igår eftermiddag och hade superfancy middag i eget inglasat långbord med kandelabrar på bordet. Kul att träffa alla från de nordiska länderna och få lite ansikten till alla namn. Möte från halv nio till fem idag. Känner mig ganska mosig i huvudet måste jag säga. Massor av info har det blivit och själv höll jag i två presentationer. Var hypernervös innan men när jag väl stod där var det faktiskt rätt kul, dock så känner jag att min annars braiga engelska har hamnat efter. Måste verkligen börja prata mer och inte bara läsa. Fick tom ett "Bra!" från chefen, kändes mycket bra.

Det är redan onsdagkväll, förstår inte hur dagarna kan passera så himla fort. Imorgon blir det iaf LW i Linkan. Ska bli så fruktansvärt bra! Såg honom förra hösten på fälten bakom Cloetta Center. Det var nästan magiskt och jag kan tänka mig att denna gång inte kommer att bli sämre. Det är bara killen och jag som ska gå. Vi har tom sittplatser. Vet inte om jag någonsin haft det på en riktigt bra konsert. I vilket fall som så kommer jag vara lycklig under hela konserten. En riktigt bra sångare med den underbaraste killen, kan det bli bättre? :)


Muchos muchos bra!


Stolt

Hepp, så himla stolt är jag över min bedårande amaryllis. Titta ska ni få se, den kommer att bli så fin. Det är tom två stjälkar. Den ena har blivit så lång att jag nog måste stadga upp den lite. Denna lycka gör ju att jag nästan måste köpa fler julblommor :)


Det kommer nog bli en bra jul iaf trots allt som måste göras innan, puh!


Pepper cookies

Jojomensan, nu har ännu en helg gått och ännu ett ljus har tänts. Fasligt vad tiden går fort. Har tom hunnit, nästintill, bli av med snuvan. Så himla bra eftersom jag ska flyga till Oslo imorgon och då är det inget kul att vara förkyld, gör så förbaskat ont i öronen. Är både taggad och har ångest inför mötet i Oslo på onsdag. Ska träffa hela Haugen Norden tillsammans med en av våra principaler. Jiax, scary!

Helgen var lugn och härlig. Dåligt väder bjöd den på också, men vad gör väl det när man har superbra besök(?). Gick på bio och såg "Luftslottet som sprängdes" i fredags, bra men jag kan inte säga riktigt bra. Självklart saknas det massor av storyn och därför tycker jag nog att betyget inte blir mer än lite bättre än bra.

I lördags var det tänkt att julshoppa, vi försökte men det gick sådär. Vi kom iaf hem med pepparkaksformar och ingredienser. Gjorde en fin deg och la den i kylen i inväntan på utbakning igår. Tog en mindre barrunda tillsammans med Catrin i lördags. Kul att se lite mer av stan och umgås lite, har inte gjort det på länge. Det får det absolut bli en repris på.

Igår bakade vi pepparkakor för fullt och tittade på damhandboll, Sverige mot Brasilien. Så himla kul att titta på, händer grejor hela tiden. Pepparkaksdegen var sådär att baka ut smulade bara sönder hela tiden men smakade mums, fråga killen ;) Det blev iaf några fina hjärtan, stjärnor och änglar, sen tröttnade vi och skar degen. Det fungerar ju minst lika bra. Kanske ska smaka en kaka idag och se om de är goda. Kunde inte riktigt känna något igår efter all pepparkakslukt och deg.



Sådär snygg alltså men nöjd var jag, kanske inte syns.. haha!


Förstooorat

Vissa saker blir så mycket större än vad man hade tänkt sig från början. Förstår inte hur det är möjligt. Men som jag alltid tycker, allting har en mening. Precis som min näsa idag. Förkyld och snorig gör att min vänstra näsborre/vinge (eftersom förkylningen är 100% fokuserad där) är alldeles röd och svider. Det hade jag ju inte tänkt mig från början, men det gör ju att jag ser ut som "Rudolf med röda mulen" från vänster. Fast det kan ju va rätt skojsigt för de som ser mig från det hållet. Men men, jag ska väl vara glad över att det inte är hela näsan som är röd och ond :)

Dagen har varit riktigt produktiv, trots en rörig början. Det är redan torsdag och enbart tre veckor kvar till julafton. Tiden verkligen springer fram. Imorgon kommer killen hit. Vi ska se "Luftslottet som sprängdes", sista och bästa boken enligt mig. Ska bli intressant och se hur och vad de har valt att ta med. Boken är ju väldigt detaljerad så allt lär de inte beröra, isf skulle den ju hålla på i flera timmar. Det var längesen jag läste böckerna så jag är lite nyfiken och se vad jag kommer ihåg.

Julklappsshopping och julbak står på agendan för helgen. Måste få julstämningen att infinna sig nu. Lite pepparkakor, glögg och mysig musik kommer nog göra susen.

Julens glögg

Johodå, ett varv till på stan och jag hade hittat min chokladkalender, julklappspapper, snören och glögg. Har dock börjat inse att mitt julpynt är för lite för min lägenhet. Julstaken och stjärnan jag har var beräknade efter min förra lägenhet som var hälften så stor. Det behövs alltså köpas till lite mysiga lampor och ljus. Fast då dyker frågan upp: Ska jag lägga pengar på julpynt eller på julklappar?
 
Jag gjorde faktiskt en god gärning idag. Glöggen jag köpte stödjer SOS Barnbyar, känns bra att ge tillbaka lite. Dock vet jag inte hur god den är, men det lär väl visa sig.

Känner mig fortfarande krasslig. Kliandet i halsen har tilltagit och jag kände mig hängig nu på eftermiddagen. Men men, en liten förkylning har ju ingen dött av... inte jag iaf!

Lugn hemmakväll med TV blir det idag. Missade min tvättid igår så nu kan jag inte tvätta förrän på fredagkväll. Inte så himla kul men vad ska man göra. "A woman gotta' do, what a woman gotta' do"!

På dagens meny

Lite mat och mycket handboll.

Dagen har gått sådär. Många bollar att styra mot samma mål på jobbet, en hel del kvarstår. Tungt kändes det, inte alls kul. Hoppas det löser sig imorgon.

Gick ner på stan efter jobbet för att köpa presentpapper, snören och chokladkalender. Inte något av det föll mig i smaken. Julpappret var fult och alldeles för dyrt (1,5m för 30kr), snöret likaså och ICA hade ingen chokladkalender. Var inte alls nöjd när jag kom hem. Grabbarna kom iaf och hämtade mig efter en kort visit hemma. Handbollsmatch i Linkan stod på tur. Svinkallt och ruggigt var det ute. Matchen var väldigt konstig. Rörig, bråkig och ganska stillastående. Kändes som den höll på i två timmar istället för dryga en. Kul att göra nåt annat istället för att sitta hemma o glo på TV.

Nu är det sängen som gäller. Måste ladda batterierna inför morgondagen. Börjar klia i halsen också, måste botas med C-vitamin i mängder.


RSS 2.0