Kikar in

Jag har inte något att säga idag. Dagen har faktiskt varit ganska tung, fram till sisådär kl 15 när tiden verkligen sprang iväg.

Tomt var det på jobbet också, typ bara jag och chefen. Det var iaf skönt att komma iväg på träning nu på kvällen. Det kändes att det var drygt en vecka sedan sist. Idag blev det step/styrka vilket var riktigt skönt och jobbigt. Jag har inte kört step på jag vet inte hur länge, säkert sen jag flyttade hit då jag märkte att det inte fanns några bra instruktörer så ca 3 år sen. Det är tur att jag har bra minne för stegen satt iaf även om den sortens kondition inte riktigt fanns där. Bra träning!

Nyårsmenyn planeras för fullt. Jag försöker ta få allt att gå ihop och se till att alla kommer att bli nöjda. Inte för att jag tror att det sistnämnda blir så svårt men det krävs ju lite planering. Nu - sängen!


Så här såg förra årets nyårspuss ut. Får väl se vilken variant det blir i år.


Wrap up

Jag har ju inte varit så väldans aktiv här under helgen men jag har varit desto mer aktiv med familj och vänner. Julhelgen har varit hur härlig som helst. Önskar bara att den vore längre för imorgon är det jobb igen. Skönt nog är det bara i två dagar innan det är helg igen.

Jag har fått många fina julklappar, ätit gott, skrattat mycket och umgåtts i godan ro. Jag tog dock inte så många bilder under jul men pappa gjorde nog det istället. Så här ser det ut när vi delar ut julklappar. Pappa öppnar, mamma snackar om något och syrran tar kort.


Jag var över till min kompis Emma idag och hälsade på henne och hennes söta son Lionel. Små bebisar är ju för söta men än så länge så är det där det stannar också. Jag tar gärna hand om dem och gosar men egna får vänta ett tag :) Det var iaf väldigt kul att få träffa dem!
 
Men man får ju inte hänga läpp bara för att man inte kan ligga i sängen och slagga i två dagar till. Det är bara att ta sig an nästa grej istället. Så nyårsplanerna har börjat smidas ordentligt. Kommer nog som vanligt bli en mycket trevlig tillställning.


Skönheten

2011-12-26_16_33 (MMS)

Åh, nu har jag precis kommit hem fr mellandagsshopping på stan. En del fynd blev det. Levi's hade riktigt bra grejor på rean så där blev det litegranna. En fika m mamma och nu blir det "Skönheten och Odjuret" som går på svt1. Perfekt avkoppling!


Får jag lov och önska...


Julgranen

2011-12-23_23_20 (MMS)

Nu är granen klädd under stämningsfull julmusik och god glögg. Det enda som saknas är syster och killen, som kommer imorrn förmiddag. Sen är hela julfirandet komplett!


Kola

2011-12-23_12_45 (MMS)

Nu äntligen har jag landat hos mamma o pappa. Julstämningen börjar redan infinna sig lite extra. Det gör så mycket att komma hem till julstök och matlagning, härligt! Imorrn kommer syrran hem också, det kommer bli så kul. Nu ska jag hjälpa till lite Kolorna på bilden är mitt eget verk; lakritskola. Får se vad de smakar imorrn.


Klappar

Vi har haft konferens i två dagar nu vilket gör att tiden går åt till det. Julfesten igår var väldigt lyckad och maten var helt ljuvlig. Jösses, vad gott det var! Helt perfekta små snittar av den kalla delen av julbordet medan jag nog kunde leva utan det varma. Jag är mest förtjust i sillbordet med all fisk och potatis, mumma!

Jag blev faktiskt väldigt överraskad men jag fick många positiva kommentarer (man ska väl inte skryta, jag är ju trots allt svensk). Tom de som aldrig kommenterar om utseende eller kläder kläckte både en och två kommentarer. Väldigt kul! Kände mig ju inte så speciellt uppklädd, men självförtroendet fick ju sig en skjuts iaf! :)

Idag har jag ägnat tiden efter jobbet till att köpa den sista julklappen och sedan slå in alla som har legat på vardagsrumsgolvet. Så nu är det mesta klart för hemfärd till Västerås och julfirande imorgon kväll. Härligt!

p.s hörde dock att den vita snön inte blir långvarig, buhuuu! d.s

Julfest

2011-12-20_18_20 (MMS)

Nu drar jag på julfest m jobbet i min midnattsblåa sammetsklänning och vågigt hår! Tjohoo!


Snömys


Jag som önskade snö härom dagen fick faktiskt snö igår kväll och över natten. Norrköping verkar ligga lite i ett hål för både söder och norr om stan så finns det mer snö. Men jag är glad för den snö jag kan få!

Imorgon är det julbord och julfest med jobbet. Vi ska äta på en av stans bättre restauranger så jag ser verkligen fram emot det. Kommer man till Norrköping på besök så bör man ta sig en måltid på en av Östgöta Köks olika restauranger. Hemlagad och närproducerad mat; kan inte bli annat än mums!

Herregud, tänk att det är julafton på lördag! Mindre än en vecka kvar... Ohohohoohhhh!

Snötäckta bilar


Så här när snön äntligen har börjat falla. Någon som har provat de här?
Jag som gillar krokofanter
(och nu tappar jag hakan om ni inte vet vad det är), tyckte de här lät väldigt goda. Jag kunde dock inte köpa dem när jag såg dem för jag var ute och gjorde "store checks" med jobbet, men nästa gång ska det inhandlas.


Pysslar


Här sitter och och fixar för fullt. Killen är och dömer handboll (som vanligt!) så jag tog tag i att laga lite kläder som på ett eller annat sätt har gått sönder. En av killens favoritskjortor, en jeansskjorta från Levis, hade gått sönder i ena ärmen så jag skulle fixa den. Jag gjorde det, men det ska ju bli intressant och se om han godkänner det. Jiajx!

Jag gjorde ju julgodis igår men jag har inte tagit hand om det än. Jag behöver lite fint smörpapper och knäckformar för att det ska funka så när killen kommer hem drar vi ner på stan för att fika och införskaffa sånna. Så lägger jag nog upp en bild på dem sen.

Snön faller ner men inte stannar den på marken heller, men det ser ju mysigt ut när man tittar ut genom fönstret iaf!

Nu ska jag ta och jobba lite innan killen kommer så att jag kan umgås med honom sen.

p.s För övrigt så har jag önskat en låt i Musikhjälpen, för 100kr. Det går ju på p3 och svt2. Gör det ni med! d.s


Lördag förmiddag


Jag lyckades maka mig iväg till gymmet och kom precis tillbaka. Jag hade tänkt att gå på ett Dance mix-pass men sen imorse så hade de bytt ledare och pass till ett Afro-pass vilket jag inte alls var intresserad av så jag vägde fram och tillbaka och tillslut blev det gym.

Inne i stan stod segelsflygsklubben och sålde en segelflygning för 600kr. Det måste ju vara ganska billigt och sjukt häftigt. Jag blev riktigt intresserad, det vore ju askul att göra men han/hon jag skulle åka med skulle nog behöva ha öronploppar för jag skulle nog inte kunna hålla tyst. Haha!

Jag ska väl börja ta tag i dagen. Lite julklappsshopping och sen blir det godisbakande, men först LUNCH! Myslördag!


Jag längtar...

Jag längtar faktiskt efter lite snö nu!

Snälla tomten ge mig lite snö!


Förlåt

Man ska väl inte hänga ut folk men ibland kan man ju undra. Jag satt och tittade lite på outfit till nyår på nelly och kom över den här bilden. Ser inte hon sjukligt smal ut?... om jag får säga mitt så sänder nog den här modellen fel signaler till tjejer, plus att jag inte får för mig att köpa det hon har på sig för att det inte är klädsamt (plus att jag inte förstår hur kläderna ska sitta). Hennes lår är ju lika breda som min överarm liksom, kanske inte riktigt men ni förstår vinken.


Första julklappen


Kolla vilken fin julklapp/present vi fick på jobbet idag. Det är en av våra samarbetspartners som är så här givmilda.

Hela fem chokladkakor från Anthon Berg. Jag är mest sugen på den med salmiak, mmm... gotti gotti! Lakrits är ju det bästa. I lådan var det även ett mycket fint vin, en fikon- och lagerbladsmarmelad och en lagrad goudaost. Förstå vilken god helg jag och killen kommer att få :)

Men först ska jag äta upp kvällens middag som blev mannagrynsgröt och leverpastejsmörgås, inte så dumt det heller.


Kola


Julklapparna börjar trilla in som sagt var. Fler och fler blir klara, känns riktigt gott. Fick frågan av syrran idag om det verkligen är julafton nästa lördag. Jag kan inte heller förstå det. Hur snabbt har inte det här året gått liksom?

Jag ska iaf baka julgodis i helgen för att få lite julstämning. Killen dömer handboll i Jönköping på lördag så jag är själv, vilket är lika med julmusik på högsta volym och stök i köket. Härligt! Hade tänkt mig göra följande:

Lakritskola, mums mums mums! Och här finns receptet som jag tänkte använda.


Tummen upp



Imorgon är det fredag!


Paj

Ojojoj, vilken dag. Har ju knappt hunnit kolla på klockan och så är den fem och dags att gå hem.

Killen och jag tog ett varv för julklappsinhandling och det blev väl lite köpt men jag har fortfarande ett antal julklappar kvar att fixa. Jag känner ingen hets över huvudtaget och brukar nog aldrig göra så här till jul. (haha!) Jag går och funderar så många gånger fram och tillbaka på vad jag ska köpa till folk för att det ska bli bra.

Ikväll slängde jag ihop en jätteenkel paj med varmrökt lax, sockerärtor, dill och lite schalottenlök. Jättegott blev det verkligen så den ska göras igen, helt klart! Kolla så god den ser ut :)

Jäktigt

Jag vaknade imorse av en fin Luciakör från radion. Jag har ju inte någon som helst julstämning men efter morgonens luciatåg på TV så ökade den lite iaf. Det är helt klart segt med julstämningen i år. Måste verkligen försöka skapa lite stämning nu i helgen som kommer. Kanske ska ta och baka lite, knäck eller kola kanske?

Idag hann jag knappt komma till jobbet innan vi skulle på kundbesök som mestadels av dagen har gått åt till. Alltid lika intressant att se hur de behandlar oss som leverantör.

Jag passade på att köpa tuggummi på vägen hem från Stockholm och blev riktigt besviken. Jag brukar inte räkna antalet tuggummin i en påse men den här gången så kändes det som att den innehöll så lite, så jag räknade och gissa vad jag kom fram till! Det står ca 25 bitar på påsen.... i min påse var det 14st!!!

Så jag har så klart mailat Wrigley's Sverige och klagat :)

Tjejhelgen

Jag har varit frånvarande från bloggen nu i helgen, men det blir lätt så när vi inte har internet i killens lägenhet och hans väggar är gjorda av blåbetong typ = ingen mottagning om man inte står på balkongen eller slickad mot fönstrena.

Äldsta tjejkompisarna (alltså de jag har känt sedan jag kan minnas) hade tjejkväll i Sthlm i helgen. Stack i lördags förmiddag och hem i går vid lunch. Vi har snackat massor, spelat guitar hero, ätit gott, lekt charader, spelat frågesport, supit litegranna och skrattat kaskader. Hur kul som helst var helgen. Jag och Angie dansade tom runt "granen" a.k.a olivträdet till härliga klassiska julsånger.

Jag hittade en vinnare i Angies garderob. Hon hade vunnit en champagneflaska med den här skapelsen på hennes jobbs julfest, visst är den härlig?


En söt liten skär gris med ett äpple i munnen, helt enkelt en julgris. Hur charmig som helst om ni frågar mig. O ja, jag är ack så nykter på bilden ;)


En Francais


Om jag hade en fetare plånka

... skulle jag shoppa loss av Malene Birgers kläder. Helt fantastiska! Det är bara så synd att prislappen är lite saftig, men en vacker dag kanske :)

Tomtenatta

2011-12-08_20_12 (MMS)

Herregud! Det är tomtenatta på stan och av någon knasig anledning så spelar Chris Medina live. Hur har man lyckats få honom till lilla Norrköping liksom? Alla småtjejer är helt galna, skriker o sjunger med. Jisses! Men det drar ju folk och stämningen höjs. Fast jag hittade iaf ingenting trots att det var riktigt sjyssta rabatter i de flesta butikerna.


Less

Usch och neeeeh och åhhh och bläää...

Ungefär något sådant här känner jag idag och därför har jag inte bloggat idag. Jag har bara inte orkat bry mig idag. Alldeles för mycket på jobbet och tiden är lite för knapp. Man ska inte prata skit om jobbet och det gör jag inte heller men just nu vill jag ha ledigt. Jag längtar till julledigt, då blir det iaf 5 dagar ledigt i streck.

Jag fick lite bilder från mamma o pappa som är i Sydafrika. Gud, jag skulle ge så himla mycket för att få vara där just nu. Minus den svarta mamban (en jättegiftig orm) som pappa tydligen hade jagat ut från deras bungalow i Krugerparken. I år är det faktiskt 10 år sen jag var där, kanske dags att sticka dit igen snart. Skulle ju vara dunderhärligt!
DSC_0545

DSC_0508
Sååå coola djur. Själv har jag massor med bilder på "The Big Five". Alltså att åka i sin egen bil i en nationalpark med ingenting mellan dig och djuren är en sådan häftig känsla. Något som man bör göra innan man tar ner skylten :)


Lägenheten

Vi är så himla nöjda med lägenheten vi har köpt även om det är lite nervöst. Det är ju ganska mycket pengar som går åt när man köper en lägenheten, men på samma gång så det ju så värt det. En investering för livet, eller ja kanske inte den här lägenheten men vi har ju nu tagit vårt första steg på bostadsägandevägen.
"The only way is up!"

Här är lite bilder på lägenheten. Jag vet, ingen bra kvalitet men så går det när man inte orkar använda sig av systemkameran och inte har bilderna digitalt.


En del förändringar ska så klart göras. Allt är inte hundra bestämt än men en sak är säker, ljusare ska det bli!


Här ska det firas!!!


Idag slår vi på stort med god middag och rödvin, trots att det bara är måndag, för
VI HAR KÖPT LÄGENHET!!!
En jättefin trea som ligger i precis rätt del av stan. Det känns så himla kul. Ett steg i rätt riktning om man säger så :) Vi skrev på papprena idag så nu är det offentligt.
Jag har bara hyrt lägenhet förut så det här är första för mig, spännande! Framöver blir det en del inrednings- och möbelfunderande, men shit va kul det ska bli!


Åhhh <3


Osså var det måndag igen

Jag skulle kanske ta och höra av mig till päronen idag och se om de lever. De är nämligen i Sydafrika på semester. Fick några rapporter förra veckan på att det var varmt och härligt där nere. Usch, jag skulle också vilja ha lite värme och sol just nu. Men pengarna får gå till annat för tillfället.

Imorse var en sådan där morgon när man inte vet var man är eller vad man heter. Jag vaknade med ett ryck vid halv sju och fattade nada. Trodde jag bodde hemma hos Alice i underlandet, en aning en fel bara men jag trodde verkligen det. Tog nog en halvtimme med slumrande innan jag förstod att jag var tvungen att gå upp. Riktigt konstig morgon.

Men nu är det alltså dags att jobba, bara att ta tjuren vid hornen.



Lite bilder från Veronica Maggios konsert i lördags som för övrigt var kanonbra. Lugn och städad men ändå alldeles lagom. Veronica sjunger riktigt bra live, nästan bättre än inspelat material, och håller igång ordentligt trots att hon faktiskt inte har så många upptempo-låtar. Killen var krasslig och jag trött så det blev tidig hemgång efteråt.

Andra advent

2011-12-04_16_31 (MMS)

Glöggmys!


Nu ska vi ut på söndagspromenad i det fina...

2011-12-04_11_55 (MMS)

Nu ska vi ut på söndagspromenad i det fina vädret och sen blir det möbel- och inredningstittande.


Nu drar...

...vi på Veronica Maggio konsert. Kommer bli grymt! Trevlig kväll allihopa!

Körde på svart sminkning idag. Känner mig inte helt hemma men va sjutton, känner ju knappt folk i den här stan så det gör ju saken mindre.

Snyggt Kappahl!

Kikade som hastigast förbi Kappahl i eftermiddags och hittade då följande:
Kappahl Vintage Stories

Sååå förbaskat snyggt. Modet under 1920-30- tal är helt underbart. Jag har vid olika tillfällen försökt få ihop en sådan här klädsel men då har inte modet i butikerna varit det rätta, men nu har jag verkligen möjlighet att köpa på mig lite sånt här.

Så snälla jultomten, typ allt i den här serien önskar jag mig!

Min favorit för tillfället är den här koftan för 449kr (men jisses, två av klänningarna går inte av för hackor heller). Tomten?! :)


Fredag kväll i lugn o ro

... höll jag på att skriva, men det bröt grannen ganska snabbt. Vi har relativt nya grannar snett nedanför oss. Typ en tjej och kille som är 18år och har sin första lägenhet. De är nämligen fortfarande så där alldeles töntigt fjortisar; långt tuperat hår, kaka i ansiktet, cigg i handen, stor dunjacka, spottar överallt, snusar typ en dosa om dagen och fest varje helg. Mycket trevliga människor som snart ska få en tillsägelse, ha!


Annars så har jag fredagskvällen för mig själv. Killen är på julfest med jobbet och ska väl hämtas någon gång inatt sådär lagom rund under fötterna, om jag känner honom väl. Här hemma blir det Idol, blogg- och tidningsläsande. Så skönt efter en stressande vecka!

Nyårsfin

Senast jag var inne på Gina Tricot kärade jag ner mig i den här härligt glittriga kavajen. Tyvärr så fanns den inte i min storlek och det gör den inte heller på hemsidan, så jag antar att det kan bli svårt att få tag på den. Men visst är den läcker och visst skulle den vara perfekt till nyårsfesten?

Scarve

Gina Tricot Jamie Blazer, 499kr.


Nu blir pärlan ren och fin igen!

2011-12-01_17_26 (MMS)

Nu blir pärlan ren och fin igen!


Är julen på intågande?

Jag har verkligen haft svårt för att få in att julen står runt hörnet. Jag vet inte, det kanske har att göra med att jag har så himla mycket annat att tänka på eller så är det bara så att det behövs lite snö för att få "Bjällerklangskänslan".

Anders hade ju namnsdag igår och ska man tro sägnen (eller vad det nu är) så gäller ju "Anders slaskar, julen braskar" och Anders slaskade ju verkligen igår så nu håller jag tummarna för att kylan kommer snart lagom till julafton.

För att försöka få lite julkänsla så slog jag på TVn kvart över sju imorse för att se första avsnittet av årets julkalender. Den verkar riktigt mysig; välgjord och det gillar jag. Det har varit så många dåliga julkalendrar genom åren men den här håller nog samma klass som "Pettson & Findus" eller "Jul i Kapernaum". "Tjuvarnas Jul" heter den i år för den som inte visste.


RSS 2.0