Överhört

Stack till affären efter gymmet och hörde följande:

"..alltså jag ammade Emilia i ett år och två månader. Hon ville inte ta nappen så jag fortsatte."

Herregud, är det här sant? Gör mammor så här? Ungen är ju skitstor när han/hon är 14 månader.

Gillar't

När jag väl besökte "Syle by Tyra" butiken så köpte jag ett läppglans ur deras serie Nyx. Tänkte att det är väl värt att testa det. Jag är mycket för att ha bleka läppar, men jag tycker det är snyggt med färgade men bara inte på mig själv. Mina läppar blir liksom så små med färgat läppglans eller läppstift. Men det här läppglanset blev riktigt snyggt och lagom blekt.

Sugar Pie 99kr, Style by Tyra

Det finns bara en nackdel - det luktar artificiella körsbär. Mao påminner det mig om ett penicillin som jag åt när jag var liten... inte så rolig association, men va sjutton snyggt är det.


Tjohoo!

(Härlig sommarbild från Greklandsresan i juni.)
Äh, jag har inte en aning om vad jag ska skriva idag. Vaknade på bra humör imorse, utvilad och pigg. Inte varje dag det händer.

Känns som saker och ting börjar klarna på jobbet också. Vi kommer mer och mer iordning vilket är störtskönt.

Hmm, ja det var det där med innehåll i dagens blogg.... typ nada! Ganska händelselöst och värdelöst inlägg egentligen men ibland får det bli så också.

Annar så längtar jag till helgen. Kommer bli skitkul. Middag på fredag m päronen x2, bio och vinslurpande på lördag, fixning av håret på söndag. Bara trevligheter!

Dags att lägga på ett kol tror jag! Tjing!


Change of plans

Vi hade ju bokat en heldag och övernattning på Selma Spa+ i Sunne men den har vi nu avbokat. Vi hade fått en sån där Live It upplevelse i födelsedagspresent men den gav inget extra om man ville ha en övernattning också så vi avbokade. MEN vi bokade en helmysig lördag och söndag på hotellet rakt över gatan istället - Quality Hotel Selma Lagerlöf. För ett mycket bättre pris fick vi mer än vad vi skulle ha fått på Selma Spa+, så! så var det med den saken.

Så hit ska vi istället! Plus att vi fick inträde och guidad tur på Mårbacka i priset. Dit har jag alltid velat åka. Det kommer att bli mys, mys, mys!

Var på ett Zumba pass nu ikväll med en ny ledare, men vetisjutton om jag går på hennes pass igen. Herregud, Dance Central på Xboxen klår ju henne med hästlängder!!! Nej det var mest bara rörigt (ok det var hennes första gång) och rörelserna var för basic och för lite flås i. Det fick bli lite gym efteråt istället.


Nytt


Min fina utsikt från kontoret. Ok, det är motljus vilket gör att det ser lite mörkt ut men va sjutton. Det är i verkligheten väldigt ljust och fint. Sen har alla fått sina initialer som dekoration istället för skylt på dörren. Lite finurligt tänkt, men fortfarande lite svårt för utomstående att veta till vilket rum de ska gå...

Alltså det här med att ta sig till och från jobbet är en historia för sig. Det tog 14min att åka hit igår morse, 30min att komma hem och 20min att åka hit imorse men då missade jag avfarten från motorvägen. Jag beslutade mig för att köra om en lastbil för att jag tänkte att avfarten kommer ju inte än på ett tag så precis när jag passerade den så kom avfarten - tjusigt! Bara att fortsätta några kilometer till innan jag kunde vända. Suck! Förstå mina bensinräkningar, usch o fy!

Jaja, lika bra att ställa om humöret! Tjohoo, det är tisdag!

Mörk bild, men va sjutton! TV-kväll är det...

2011-08-29_20_35 (MMS)

Mörk bild, men va sjutton! TV-kväll är det efter ett hårt aerobicspass. Fick tom en klapp på axeln och kommentaren "grymt jobbat" av ledaren i slutet av passet. Snacka om energiboost! Nej, åter till TVn.


Bokat!


Nu har jag och killen bokat in oss på Selma Spa+ i Sunne om tre veckor. Det ska bli så härligt. Heldagsspa med lunch, middag på kvällen och sedan övernattning. Kan det bli bättre?
Jag lääängtar!


Första dagen på nya kontoret är det idag. Har börjat morgonen med att packa upp alla prylar ur kartongerna så nu börjar jag faktiskt komma iordning. Nytt, ljust och fräscht! Vad mycket ett nytt kontor kan göra. Det känns som om jag har ett riktigt kontor nu med besöksstol och utsikt över korridoren. Sjukt fränt, riktigt vuxet!

Nu måste det bli lunch snart för min mage kurrar som aldrig förr!


Ny kaka

Jag fick en massa gråpäron av mamma o pappa igår så då tog jag tag i saken och bakade idag. Har inte gjort det på jättelänge. Förut bakade jag ganska ofta men nu när man har börjat jobba och flänger mellan Norrköping och Västerås blir det aldrig av. Jag slog iaf till på ett nytt recept, "Lime- och päronkaka" hette det.

Det ser mer ut som en pannkaka men det ska strös lite florsocker innan man serverar den sen. Den är fortfarande varm nu så lika bra att vänta. Den ska alltså göras på fastare päron och sedan har man i saft och skal från en lime, malen mandel, socker, smör och ägg. Jätteenkel att göra men jag har inte hunnit prova den än. Fast det doftar riktigt gott!


Fat

Åhh, jag köpte ett så fint fat igår på Löfstad slott. Såg precis vad jag skulle använda det till.

Det gjorde sig perfekt på vår "halvnya" bokhylla i sovrummet.

För ynka 100kr blev det mitt.

Nej, nu ska jag sätta på mig lite kläder och ta cykeln ut till nya kontoret. Lär ju ta en stund att ta sig dit. Det är ju "bara" 9,1km.

Vilken härlig dag...

... barappappa, man blir härligt glad!
Vi har haft en så härlig dag. Solen har skinit hela dagen och humöret har varit på topp. Mamma o pappa kom vid tolv och då stack vi ut till Löfstad slott för lite sightseeing. Jag hade tydligen varit där när jag var liten men minnet var inte riktigt med mig då än. En guidad tur i slottet och en god äggsmörgås efteråt i solen, kunde inte ha varit bättre. En liten promenad i slottsparken med betoning på liten för sen kom myggen som ett brev på posten.

Fina Löfstad slott som har tillhört Axel von Fersen och familjen Piper. (se vad jag har lärt mig!)
I Söderköping gick vi på jakt efter Smultronstället som jag hade hört var hur bra som helst. Vi gick lite fel både här och där så de blev en promenad innan vi hittade rätt. Den där promenaden gjorde iofs ingenting med tanke på vad vi beställde in på glassrestaurangen, kolla min "bägare":

"Svarta drömmen" (eller något liknande) hette den. Bara en massa lakrits o en skvätt grädde. Så sjukt god och mättande.

Mamma och pappa vid Göta kanal.

Jag vid Göta kanal.

Ån inne i Söderköping.

Lite lätt vilse på stadens gator.

Och så en mysig butik som fortfarande var i bruk, dock stängd när vi gick förbi.

Vi har åkt till Löfstad slott för att titt...

2011-08-27_12_22 (MMS)

Vi har åkt till Löfstad slott för att titta runt. Vi betalade tom en guidad tur på slottet som var väldigt intressant så nu kan vi allt om slottet som:) Nu ska vi ta en promenad i slottsparken och sen styra kosan till Söderköping för fika/glass. Helt underbart väder är det också!


Ett glas rose och matlagning... mmmm det ä...

2011-08-26_20_09 (MMS)

Ett glas rose och matlagning... mmmm det är fredag!


Nu är det inte många grejor kvar i mitt ru...

2011-08-26_11_05 (MMS)

Nu är det inte många grejor kvar i mitt rum. Har ni sett mitt ufo till kontorsstol? Alla retar mig för den, haha!


Last day


En sliten ganska opigg Lisa imorse, med nyduschat hår dessutom. Så skönt med fredag för här på jobbet är det en enda röra. Det är dammtussar och skräp överallt och alla springer runt och packar grejor.

Imorrn kommer mina föräldrar på besök. Ska bli så trevligt. Killen ska på domarkurs (eller nåt sånt) i Jönköping så jag blir själv annars. Får se vad vi hittar på. Har våra funderingar på att åka ut till Löfstad slott eller ett besök i Söderköping. Ska ju bli fint väder så det måste vi ju ta till vara på.

Hmm, vet inte riktigt vad denna fredag har att erbjuda annars. Ett gympass förmodligen och sen en god fläskfilémiddag av något slag. Har inte hittat något roligt recept än.

Städtant

Herregud vilken knasig dag det har varit. Flyttningen till nya kontoret är i full fart eller det började väl ordentligt och på riktigt idag. Flyttkillarna sprang med pirror överallt och svettades med tunga kartonger. I mitt rum finns nu bara min stol och mitt skrivbord. Alla mina hyllor, saker på väggarna och pryttlar är flyttade. Ekar som bara den där inne, MEN bara en dag till.

På söndag ska jag försöka ta mig en cykeltur ut till nya kontoret för att se hur jobbigt det är och lång tid det tar. Har även funderat på om man kanske skulle ta med sig springskorna någon dag för att springa hem, men jag tror nog att det är lite overkill. Kommer med största sannolikhet inte att ske.

Tvätt, städning, uppröjning, taveluppsättning, byte av lakan, diskning och matlagning är vad jag har ägnat kvällen till. Det är ju inte för inte man känner sig som en hemmafru.


Var inne i "Style by Tyra" butiken för första gången idag och då blev den här snygga ringen inköpt. Jättefin butik hade de fått till! Köpte även en liten grej till syrran och ett ljust läppglans till mig själv. Ska prova det imorrn. Tänk att det redan är fredag igen... wihooo!

Ett steg längre


Idag slängde jag äntligen det här på lådan. Efter allt trassel fram och tillbaka under sommaren med att inte vara registrerade på det ena och det andra så har jag äntligen fått in alla mina poäng och kan ta ut min examen. Fatta vad skönt! Tyvärr så är ju handläggningstiden 6-8 veckor så jag lär ju snällt sitta och vänta på posten varje dag. Diplomet och alla papper kommer tydligen som rekommenderat brev - det är fina grejor det här minsann!

När jag väl får diplom och alltihopa så ska det banne mig ramas in och infinna sig på mitt kontor. Om frisörer och skönhetsalonger kan ha sina gesällbrev på väggen så kan jag ha mitt diplom på väggen. Jag har slitit så hårt för den här examen så nu j-klar!

Ahhhhhh!

Det blev middag ute idag. Varken jag eller...

2011-08-24_20_42 (MMS)

Det blev middag ute idag. Varken jag eller killen hittade någon film vi tyckte var värd att se på bio så det fick bli Saliga Munkens plocktallrik med ett glas rött. Så gott så gott och trevligt sällskap. Killen tog stekt fläsk och när han väl fick tallriken kom kommentaren "vadå vad är det här? det här är ju bacon!" och jag svarade "ja, du beställde ju stekt fläsk. vad trodde du?" han svarar "jag hade ju inte en aning om vad jag beställde". Det verkade iaf tyckts om eftersom tallriken blev sopren. Nu är det högtid att inta skönhetssömnen, godnatt på er!


Fullt upp minsann!

Jisses, vilken dag. Hur mycket som helst att göra på jobbet. Igår var det ganska lugnt men idag är det stress stress stress. Produkter som inte kommer in i lager vilket gör att kunderna surnar till, dokument som försvinner pga serverbyte, siffror som inte stämmer och mail som aldrig kommer fram. Låter härligt va?

Ikväll blir det iaf lugnare. Jag och killen har funderat på att käka ute och gå på bio. Jag har sån träningsvärk i rygg och magmusklerna efter Zumban igår så idag blir det vilodag. Frågan är vilken film vi ska se på bio. Någon som har något tips? Bridesmaides har jag redan blivit tjingad på med tjejkompisar så den går inte, Captain America såg vi i Kroatien och sen var det bara dåliga filmer kvar. Eller jag kan tänka mig Smurfarna men vetisjutton om den är rolig (?)


Rolig, någon som har sett?


Damernas och russin är just nu vad som gäl...

2011-08-23_21_14 (MMS)

Damernas och russin är just nu vad som gäller. Killen kollar på fotboll, tror det är malmö-zagreb. Kroat som han är så måste han ju se så då ägnar jag mig åt lite inspirerande läsning. Körde Zumba idag och herregud vad stel jag har blivit under sommaren. Måste se till att skaka mer rumpa på krogen ;)


Sommaren 2011

SAMMANFATTNING AV SOMMAREN 2011! (lånad från jhh.blogg.se)
Del 1
Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Jag såg Iron Maiden och var i Grekland. 
Vilka länder besökte du?
Grekland och Kroatien.
Är det något du saknade under sommaren 2011 som du vill ha sommaren 2012?
Lite bättre väder (jag får gnälla på det, jag är svensk!) och semester tillsammans med min kille. 

Vilket datum från sommaren 2011 kommer du alltid att minnas?
Har inget speciellt datum men min och killens födelsedagsfest med Vilda västern tema var riktigt lyckad.
Största misstaget?
Inget vad jag kan komma på.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Hmm, inte varit sjuk men jag har skadat mig eller jag halkade ju på klipporna på Åstol för drygt en vecka sen och skar upp både händer, tår och knän. Så det får väl räknas. 

Bästa köpet?
Jag har faktiskt inte köpt så mycket i sommar så den här blir svår. Men jag får säga Greklandsresan med Kakan i början av sommaren, just för att jag inte har gjort en sådan minisemester förut innan sommaren kom på allvar till Sverige. Det ska göras om!
Sommarens väder?
Sisådär måste jag nog säga. Tajmade helt fel.
Vad spenderade du mest pengar på?
Resor.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få umgås och bo hemma hos mamma o pappa i ca 2 veckor gjorde mig riktigt glad. Det var längesen sist.
Sommarens låt?
Veronica Maggios "Jag kommer"
Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Jag var nog gladare om jag får bedömma själv.

Del 2

Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med min kille. 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat över att jag inte tränade lika mycket. 
Hur tillbringade du midsommarafton?
Tillsammans med härliga vänner hos en av deras föräldrars sommarstuga i Öregrund. 

Sommarens favoritprogram på tv?
Som alltid, "So you think you can dance".
Böcker du läst den här sommaren?
Har inte blivit så många men några: "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" - Jonas Jonasson, "En flickfotografs bekännelser" - Bingo Rimér, "Laura flickan från havet" - Carolina Gynning och "Blonde" - Joyce Carol Oates (som jag fortfarande håller på och tragglar mig genom). 
Största musikaliska upptäckten denna sommar?
Adele tror jag, hennes nya skiva är grymt bra.

Något du önskade och fick?
Bra väder under GBG-helgen när vi såg Iron Maiden och gick på Liseberg.
Något du önskade dig men inte fick?
Handlar mest om väder det här men men, vädret i Kroatien önskade jag hade varit bättre än vad det var.
Vad gjorde du första dagen på sommarlovet/semestern?
Stack till GBG för att gå på konsert.

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Att få spendera hela min semester med min kille som var tvungen att jobba.
Hur skulle du beskriva din klädstil sommaren 2011?
Shorts med stort S, färgglada toppar och långklänningar.
Sommarens hetaste?
Min kille i badshorts! Ha! 
Sommarens bästa tillfälle?
Det finns många men ska jag välja något så tror jag att det blir en av dagarna på stranden i Kroatien.


Ibland kan man undra


Ibland man man undra hur de som skapade finska språket tänkte. Inte kan det har varit svenskar iaf. Herregud, k*kkaka... ikväll ska vi iaf äta det här med kassler. Mycket enkel och kanske inte den bästa middagen men jag orkade inte laga mat idag (killen är ju som en utomjording i köket så inget hopp där).


Cool brud

Jag läser ärligt talat inte många bloggar men de jag läser har jag liksom fastnat för på ett eller annat sätt; typ känner personen i fråga, inspirerande, får tips om mode och sånt, personen är känd så det är lite kul att se om de har samma liv som vi övriga dödliga och så har vi de där som liksom har allt det här och är bara häftiga personligheter. Carolina Gynning tycker jag är en tuff brud och henne har jag nämnt förut men min senaste favorit är Josephine Bornebusch. Hon är såååå coool. Hon skriver så himla humoristiskt och enkelt. Bara sådär klockrent liksom... kolla om ni har lust!

p.s hon är ju inte så ful heller! tänk att få vara så där vacker... mmm! d.s

Händelserikt som sagt var

Det blev ingen slappar söndag igår heller. När jag låg i sängen på morgonen trodde jag nog att det skulle bli det men icke. Det ena avlöste det andra. För att göra dagen lite kort:
- frukost hemma
- fika hos killens föräldrar
- 9-hålsrunda på golfbanan med killen och pappa
- lunch hemma hos mamma o pappa
- fika hos killen syster
- 1mil runt Björnön m Madde o Lars
- 2 h körning till Norrpan med tvärnit för två rådjur som fick för sig att hoppa ut på vägen mitt framför min bil. De var så sjukt stora också, förstå att krocka med dem. Så var det broöppning i Kvicksund och sedan var det vägarbete så vi blev omledda in i Kungsör. Herregud, tror aldrig så mycket har hänt på en och samma resa.

Känns som att veckan kommer att bli ganska mycket lugnare. Här kommer lite bilder från lördagens kräftskiva hos mamma o pappa (ursäkta kvaliteten men min kamera har fått spel tror jag):

Syrran hjälper sin kille på med utstyrselsen. Han tyckte nog vi var lite väl tokiga.

Pappa med sin nya kamera, fast stilen han hade när han tog kort tar nog priset. Vi skrattade o skrattade!

Killen pratar för fullt med mamma därav det konstiga ansiktsuttrycket.

Ibland går det långsammare hem till norrpa...

2011-08-21_20_05 (MMS)

Ibland går det långsammare hem till norrpan än vanligt. Med tanke på hur många gånger vi åker den här sträckan på ett så är vi väldigt sällan med om broöppning. Sjukt lång tid tar det också o kön bakåt är lång. Ett stort lastfartyg kör nu genom, riktigt coolt! Har för övrigt haft en mycket händelserik söndag för omväxlings skull :-) Mer om det imorrn tror jag. Ha en trevlig söndagskväll!


Här vankas det kräftskiva!

2011-08-20_18_03 (MMS)

Här vankas det kräftskiva!


Fika hos mamma o pappa med syrran o hennes...

2011-08-20_17_20 (MMS)

Fika hos mamma o pappa med syrran o hennes kille. Så just nu är det engelska för hela slanten eftersom han är från London. Så kul att få träna lite. Efter lunch med Emma o lite shopping är dagen nästan gjord, hur kul som helst som vanligt! Ikväll är det kräftskiva o sen inflyttningfest hos Zandra. Det kommer bli en grym kväll!


Nytt kontor

Vi stack iväg en kortis till det nya kontoret som vi bygger en liten bit utanför Norrköping. Det är så sjukt fräscht och stort! Allt är sprillans nytt och ljust. Kommer bli grymt bra. Mitt lilla skyffe jag har idag ligger ordentligt i lä jämfört med mitt nya rum.

Jag i mitt nya fina omöblerade rum. Idag har jag inte ett fönster ut så det här med två fönster (även om vädret inte alltid är på topp) blir verkligen ett lyft.

En del av vårt stooooora lager. Helt sjukt hur stort det är! Det här kommer bli grymt! Här kommer ALLA våra produkter stå, och det är ju inte särskilt få direkt. Coolt!

Augustifestivalen är i full blom här i sta...

2011-08-18_18_42 (MMS)

Augustifestivalen är i full blom här i stan. Jättemycket folk på stan. Lite kul att se och inte vara veta att det faktiskt är lite folk som bor här. Jag skippade träning idag. Benen är så ömma så det kan nog va en bra idé att vila lite. Tog en vända på stan istället och köpte lite nytt till hösten. Ska ha på mig det imorrn så det får bli en bild då.


Tänt var det här!

Jag och killen åkte faktiskt till spåret efter jobbet och tog en springrunda. Han körde såklart milen medan jag klarade mig runt på 8,8km. Känner att det räcker faktiskt. Jag höll ändå på att spy typ tre gånger och sprang fel en gång i nedförsbacke vilket gjorde att det var en förj-vla uppförsbacke att springa uppför igen. Efter den kom typ första kräkattacken men jag klarade mig. Nöjd är jag iaf. Kanske inte världens bästa tid men motion har jag fått.


Vid tio ikväll var det fyrverkerier vid Strömmen så vi tog cyklarna och åkte ner. Det varar ju typ bara i någon minut men det är väldigt vackert. Känns nästan som nyårsafton. Tror att fyrverkerierna är typ öppningen av Augustifestivalen här i stan plus att de typ är någon tävling i SM.

Nu är det dags för sängen!

Kvällens goa middag! Hemmagjord "Kyckling ...

shot_13136101149 (MMS)

Kvällens goa middag! Hemmagjord "Kyckling röd curry" är så sjukt gott. Efter att vår kock på jobbet visade hur man gör på riktigt så blir den här grytan helt fantastisk. Snabbt och enkelt dessutom, me like!


Jag+knivar=skador

2011-08-16_15_22 (MMS)

Jag+knivar=skador


App-tips

En av tjejerna som jag träffade i helgen tipsade mig om en app som jag helt har blivit fast i. Word Fued heter den och det är som alfapet i telefonen där du spelar mot varandra.

Det funkar så här: Jag lägger ett ord på spelplanen och sedan har motspelaren 3 dygn på sig att lägga sitt, och så håller man på och jagar poäng. Hur kul som helst! Och det är ju grymt smidigt sätt att spela mot någon eftersom man inte har pressen att sitta med telefonen hela tiden plus att man kan spela med flera samtidigt. Jag har t ex fyra spel igång nu med fyra vänner. Skoj skoj!

Det får bli mitt tips för dagen!

Jobbgolf

Jahapp då drar vi strax iväg och spela golf med jobbet då. Det blåser ganska friskt ute och molnen hänger tunga. Får väl ser hur bra det kommer att gå. Jag har ju även en skadad hand men det är inget jag ska fokusera för mycket på. Handen ska lindas med gasbinda för här ska SPELAS!


MY LOVE!


Åstol

Helgen har varit grymt härlig. Vi hade sån tur med vädret i lördags så att det är löjligt. Strålande sol så det blev ju självklart bad och sol på klipporna. Det var så kul att träffa alla igen. Vi ses ju ganska sällan egentligen. Eller vi är ju lite uppdelade i mindre grupper som ses oftare. Vi har spelat spel, ätit gott, snackat en massa, njutit av lugnet och härjat runt lite också (haha!).

Utsikten från balkongen!

Sol och bad. Det var de där fula havstulpanerna jag sedan ramlade och slog mig gul och blå på. Snorhalt var vad det var. Höger hand ser ut som den har blivit snittad med rakblad, vänster knä är blågrönt och repat av de där vassingarna tillsammans med andra knät och foten. Usch, ingen rolig historia!

Lunch på balkongen. Smörgås med lax, ägg och avokado. Mums!


Full njutning på klipporna!

Idag till på onsdag är det säljkonferens på jobbet så nu lär jag sätta igång med förberedelser.

Tjillivippen!

På väg hem i regnet. Det börjar verkligen ...

2011-08-14_17_21 (MMS)

På väg hem i regnet. Det börjar verkligen kännas som hösten är på intåg. Igår var nog årets sista dopp och solning. Imorrn är det verkligheten som gäller igen så tack alla tjejer och framför allt Kattis för den här härliga helgen!


Dags för middag efter en omgång Bezzerwizzer.

2011-08-13_19_32 (MMS)

Dags för middag efter en omgång Bezzerwizzer.


Att vakna upp till den här utsikten är ju ...

2011-08-13_11_27 (MMS)

Att vakna upp till den här utsikten är ju inte så dumt. Lite svalt i luften men vi ska ner till havet nu o sola lite. Får väl se om det även blir ett sista dopp också. Ha det gott!


Tjejerna nästa!

Googlar man på Göteborg så får man upp denna bland de första bilderna:

En klassisk bild över Avenyn med Poseidon i förgrunden. Men nu är det ju så här att hit ska vi inte riktigt, eller ja till GBG ska vi men inte till innerstan. Vi ska hit (vilket också är en av de första bilderna som dyker upp när Åstol googlas):

Inte för att jag vet om det här är så det ser ut men google säger att det här är Åstol, så då väljer jag att intala mig att det här är hamnen på Åstol innan någon har visat mig motsatsen.

Så j-kla gött ska va la ha det iaf! Tre timmar kvar sen drar jag!


Vill bort med kärleken


Jag hoppas innerligt att jag och killen kan hitta en helg som är ledig då vi kan använda den här uppskattade födelsedagspresenten. Vi hade lite att välja mellan men vi har mest funderat på att boka in en helg i Sunne med dagspa och trerättersmiddag efteråt. Skulle vara jättehärligt!


Bara promenad

Jag hade tänkt att helt skita i att röra på mig nu ikväll men efter att killen ringt vid kl 17 och meddelat att han skulle köra AW del 2 idag så blev jag själv. Så jag satte på mig skorna och tog en promenad iaf. Det är ganska rogivande att bara gå och lyssna på en ljudbok även om jag kan tycka att Gynnings bok är sisådär för tillfället, meeen den kan ju växa.


(Bild lånad från tasteline)

Nu ska jag titta till min middag vilket är kokta rödbettor med fetaost. Så gott så gott, men det tar ju evigheter att få de genomkokta.

Inte färdigpluggad riktigt än


Jag som i våras lämnade in min allra sista poäng för att få ut min examen och mitt diplom från Linköpings Universitet har nu anmält mig till en grundkurs i Bosniska/Kroatiska/Serbiska inför hösten. För de som inte vet så pratar min kille och hans familj kroatiska och det vore ju kul att framför allt kunna prata lite med hans mormor. Inte för att jag tror att jag kommer kunna prata flytande efter den här kursen men jag kanske kommer att förstå lite iaf.

Jag har ju läst både engelska och franska innan på hög nivå, men jag vetisjutton om jag kommer ha någon nytta av det alltså. Det här kommer nog få bli att starta om från noll. Jag vet ju redan nu att det knappt finns ett enda ord som är likt några av de språken jag har läst innan. Tur att jag har killen som kan hjälpa mig.

Lektionstillfällena är en gång i veckan och vardera två timmar och kostar 925kr. Helt överkomligt. Jag tycker det är kul med språk, och att lära sig ett till kommer ju blir sjukt kul!


Jag invigde min fina födelsedagspresent un...

2011-08-10_19_49 (MMS)

Jag invigde min fina födelsedagspresent under raska promenaden. Mycket skön och praktisk, men framför allt fin och fräsch. Löparjackan alltså! Tog typ 1,5h att gå runt men då fick jag två samtal av Kakan o Lena under tiden vilket nog gjorde att det tog lite längre tid. Skönt var det iaf att komma ut. Nu blir det kokt ägg, macka och TV!


Nedladdning pågår

Jag väntar på att min ljudbok ska ladda klart så att jag kan sticka ut och power walka. Jag vill ju bränna fett och då är ju raska promenader bättre än att springa så nu ska det bli 1 mil i skogen...

...om bara ljudboken kunde ladda klart någon gång. Fick en ljudbok gratis av en kollega via appen/programmet Storytel. Verkar vara en riktigt smart app. Blir nog fler böcker framöver. Iaf så tänkte jag prova på Gynnings senaste bok "Laura flickan från havet". Den har väl fått ganska spridda skurar vad gäller kritik, men va sjutton - jag ska ge den en chans så återkommer jag med mina åsikter efteråt.


Oh yes! Utvilad I am!

Fy s-tan va skönt, jag har fått sova som en stock i natt! Jag somnade någon gång innan elva och det har jag inte gjort på aslänge. Jag brukar somna strax innan tolv i vanliga fall. Killen väckte mig dock lite när han kom och la sig men jag somnade nog om lika fort igen. Ahhh, känner mig som en ny människa!

Idag är helt vanlig arbetsdag som avslutas med ett träningspass i eftermiddag. Frågan är bara om jag ska springa i spåret eller om det blir en vända till gymmet. Känner nu att jag nog borde bränna lite fett istället för att pumpa muskler så det blir nog spåret om gud inte kommer på att dränka oss i lite mer vatten.

O på fredag ska jag till Götet för att dejta mina gamla tjejer från Linkan. Kommer att bli så kul! Längtar redan!

Alla goa tjejer när vi åkte RIB-båt i Stockholm för typ 2-3 år sen!

Vi har haft avtackningsmiddag för chefen s...

2011-08-09_21_59 (MMS)

Vi har haft avtackningsmiddag för chefen som slutar imorrn så nu ligger jag i sängen i hopp om att kunna somna tidigare ikväll. Kunde ju knappt sova natten till idag så det vore ju gött om det blev några fler timmar inatt. Finns inte så mycket mer att uppdatera med så här på kvällskvisten. Kvällen var mycket trevlig m många skratt och en del citat fr framför allt Nilecity - så himla roligt!


Träningspepp!


Nu har jag kittat mig lite till inför den härliga hösten med träning. Jag har fått ett antal kommentarer utav killen på min gamla vattenflaska som luktade skunk så nu tog jag tag i saken och köpte en ny fräsch. Min andra har jag nog haft i typ 4 år kanske. Självklart har jag diskat den men till slut hjälper inte det längre.

Jag behövde även en snygg påse/väska att ha grejorna i och det tycker jag att jag lyckades med att hittta. Syns kanske inte så bra på bilden men påsen är mörklila. En riktig favoritfärg! Båda är förresten köpta på Stadium för 49kr st.

Jag har knappt sovit inatt. Förstår inte vad som händer med mig. Natten till förra måndagen (innan jag skulle börja jobba igen alltså) sov jag lika dåligt som jag gjorde i natt. Jag låg säkert och vred och vände på mig i 3 timmar. Jag var liksom inte ens trött. Så himla jobbigt. Har knappt varit med om det tidigare, eller jo kanske någon gång så där innan någon tenta. Hoppas på att det blir bättre i natt för annars kommer jag gå runt som en zombie den här veckan!

Mot gymmet! Aerobics står på schemat.

2011-08-08_17_04 (MMS)

Mot gymmet! Aerobics står på schemat.


Mmmm


Jag har liksom gått och blivit lite smått förtjust i de här skorna. Inte alls bra med tanke på prislappen, men jag skulle så gärna vilja ha ett par.
Tory Burch Ballerina heter dem och kostar typ allt från 600kr och uppåt.


Helgen

Vilken kväll det blev i lördags. Vi hade det riktigt trevligt, eller jag tyckte iaf det. Som sagt var så var det ju killen som bjöd på middag men det slutade självklart med att jag stod i köket ändå. Men va sjutton, man får väl ställa upp när han typ är dyslektiker i köket. Teriyakispett med limesås och ugnsrostade grönsaker blev det. Mums!

Teriyakispett med limesås

Lånad bild från arla.se
Efter middag blev det mycket snack och sedan ner på stan för att hänga en sväng på Cirkus. Mycket trevlig dag som slutade med att jag nog inte riktigt hade plana skor på mig.

Igår sov vi ända till halv ett. Det har jag inte gjort på år och dar, men skönt och välbehövligt var det. Efter städning och diskning gick vi över till killens föräldrar och tittade på bilder från deras semester i Kroatien. Vi ska helt klart stanna åtminstone 10 dagar i Kroatien nästa sommar. 7 dagar är för lite! Efter mat hemma hos dem stack vi till Norrpan för att jobba idag. Så nu kör vi igen!


Här har vi haft golflektion med pappa. Det...

2011-08-06_13_20 (MMS)

Här har vi haft golflektion med pappa. Det är alltid lika lärorikt! Killen har fått en hel del att tänka på nybörjare som han är. Nu svider handen mysigt och handling står på schemat. Ikväll ska vi ha middagsgäster och killen är kock. Ha, lär nog sluta m att jag står vid spisen om jag känner honom rätt.


Beeeee, be, be, be, be, be, beeeeee....


Här har vi köpt B-vitamin för att vara lite mer mån om mitt hår och naglar. Sen hjälper de där små B:na följande:

B-vitamin höjer och underlättar ämnesomsättningen samt stärker nervceller och muskler. De används i cellproduktionen, och är bra för hår, hud och naglar.

Så bättre kan det ju inte bli. Det stod även någonstans att det hjälper hjärnan att jobba och kan hjälpa personer med mindre minnesförlust. Det kan nog hjälpa mig för jag tycker att jag på senare tid tappar alltför många ord och inte kommer ihåg vad saker och ting heter. Eller är det ett ålderstecken, redan?!


Lycklig!

- Det är FREDAG!
- Jag ska på en jättemysig middag ikväll.
- Vädret är superfint för typ femte dagen i rad.
- Vi ska ha tio-fika.
- Jag har en "good-hair-day".
- Det är sista arbetsdagen när jag måste sitta ensam på min avdelning.
- Vi har skaffat Spotify Premium så nu kan jag lyssna på musik igen!
- Jag har grymma vänner!


Annars går min hjärna på högvarv för att fundera ut vad exakt jag vill ha som min andra tatuering. Jag har flera olika saker som jag skulle vilja ha så det är lite svårt att bestämma sig. Jag är väldigt mycket inne på att fixa lite noter och en G-klav, det är så fint plus att musik är liksom A och O i mitt liv. Vad skulle jag göra utan den liksom?


FATAL ERROR! Vi fixade bredband här hemma ...

FATAL ERROR! Vi fixade bredband här hemma idag och tror ni att det funkar? Nope! Fattar ingenting. Blir så trött på det. Varken jag eller killen är ju riktiga datanördar så vi får väl så snällt vänta in att kundtjänst öppnar imorrn bitti. Vi har iaf åstadkommit ett träningspass idag. Fick håll efter BARA 15min på bandet och talar vi inte om lite ont i sidan utan verkligen kramp i hela magen. Sådant håll har jag banne mig inte haft på år och dar! Vi tittar på "Goodmorning Vietnam" så jag ska väl fortsätta med det nu :)


Höstnytt


Kappa 499kr, H&M.
Den här jackan skulle vara så snygg till hösten.
Men frågan är om den skulle passa med min bruna väska. Vad tycker folket?


Fäst

Killen slutade redan halv fem igår så vi stack iväg och badade igen. Så himla fint väder så vi båda två la träningsskorna på hyllan (igen!). Vi åkte till samma sjö som i tisdags men vi åkte en annan väg dit igår vilket gjorde att vi hamnade på den sidan där det var sol. Det blev en riktigt mysig kväll.

Så himla fint! Här satt vi och snackade om vad som hänt under dagen och lite om framtiden.

Jag badade på en gång. Det var jätteskönt i vattnet.

Killen dröjde dock lite längre. Han är så himla kräsen.

Några små aborrar gjorde oss sällskap i det fina klara vattnet. (kanske svårt att se fisken för killen slängde i en pinne innan så det är typ det enda man ser)

I bilen dit kläckte killen sin idé om att han skulle plocka blåbär. Jag trodde han skämtade först, men icke. Han halade upp en burk och så började vi.

Några fler blåbär än så här blev det faktiskt. Tror vi samlade ihop typ 2 liter på en halvtimme max. Killen tyckte att jag skulle göra blåbärspaj. Så vi får väl se om det blir så!

Jag hade ju inte de bästa kläderna för att plocka bären men jag körde på ändå. Det resulterade dock i att jag hade en fästing på låret när jag kom hem men killen var snäll och hjälpte mig att få bort den. Usch va de krypen är äckliga!

Det blåa guldet!

2011-08-03_19_43 (MMS)

Det blåa guldet!


Kvällsdopp


Den här bilden är från igår kväll när vi var och badade vid sjön Skiren. Är den inte underbar så säg, näst intill magisk! Känns som att det enda som fattas är några älvor som dansar fram. 

Det var så synd att jag inte hade med mig min riktiga kamera för den här är tagen med mobilen, men jag tycker den blev ganska bra ändå. Det var så härligt där ute vid sjön. Vi funderar på att sticka dit idag med.

När man gör sådana där grejor sent en sommarkväll så förlänger man verkligen semestern. Det känns liksom inte som att man har börjat jobba ordentligt igen. Det gäller att ta till vara på alla fina soldagar!

På tal om att ta tillvara så bokade jag tågresa till GBG nästa helg för att träffa alla underbara tjejer från Linkan. Vi ska ut till en av tjejernas sommarställe på Åstol över helgen. Kommer bli jättehärligt. Måste boka in mer sådana där tripper för snart är höstmörkret här och det vill vi ju inte ska komma för tidigt!


Vi ska bada!

2011-08-02_19_39 (MMS)

Vi ska bada!


Hoppa över

Idag struntar jag i allt vad träning heter och lägger mig och solar istället med en bra bok i handen. Kan ju inte låta ett sådant här bra väder bara slinka mellan fingrarna heller. Ut i solen. Sen hoppas jag på att killen kan komma från jobbet lite tidigare så vi kan sticka iväg och bada ikväll. Har fått guidning till ett bra badställe som jag tänkte prova på.

Blonde av Joyce Carol Oates, en riktig mastodontbok men den ska jag ta mig genom. 870 sidor med liten text. Ganska "lugn" bok men riktigt intressant. Känns som om en dokumentär från TV typ och det gillar jag.


En dagens...

...uppdatering.

- Jag kunde faktiskt sova i natt fast att jag hade svårt att somna. Jag går liksom på någon helt galen energi för tillfället vilket gör att jag knappt är trött.

- Är slut i benen efter ett mördarpass av aerobics igår. Bästa passledaren är tillbaka så nu blir det aerobics varje måndag framöver. Hon hade tydligen varit mamma-ledig, och det syntes inte ett smack. Lika smal och glad som vanligt.

- Mina långa naglar är nu ett minne blott. Efter att förstärkning har börjat släppa så har varenda nagel gått av.

- Jag fick massor gjort hemma igår. Tvättning, dammsugning, upp med grejor på vinden, inviga nya hyllan, diskning och avtorkning. Förstå att jag är nöjd! Ikväll ska det sättas upp tavlor på väggarna i sovrummet.

- Jag är inte lika ensam på jobbet idag. Vi är hela tre stycken idag, faktiskt en fler än vad jag hade trott. Iom det så känner jag ju att killen skulle kunna ha fått matlådan imorse för jag lär nog åka iväg någonstans (om jag har dålig karaktär).

- Att ligga vid en strand och sola lockar något enormt nu. Sitter och tittar efter badplatser runtom Norrpan. Kanske skulle ta ett kvällsdopp någonstans?!

.... och nu blir det kafferast!


Min nya älskling! Den här superfina skinnv...

2011-08-01_19_16 (MMS)

Min nya älskling! Den här superfina skinnväskan fick jag av killen min när vi var i Kroatien. Den kommer att bli perfekt till hösten! (nu måste jag bara hitta en snygg höstjacka att ha till)


Pula - Kroatien

Här kommer ett bildregn från vår vecka i Pula, Kroatien. Bilderna är riktigt dåliga. Förstår inte vad som har hänt med min kamera. Den har blivit riktigt dålig bara över en natt typ.














Ensamt

Det var ju inte lite ensamt att jobba idag. Det är helt tomt på marknadsavdelningen. Jag fick iaf reda på att en till kollega kommer hit och jobbar imorgon och på onsdag så då är inte de dagarna helt ensamma. Jag lyssnar på radio och försöker koncentrera mig och det går ju sådär. Massor att göra men jag vet inte var jag ska börja. Suck!

RSS 2.0