Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Börjar måndagen genom att sno en text från Petra Tungården som jag tycker är så klockren. Jag skulle inte kunnat beskriva det bättre själv. Håller med i varenda ord. Hennes blogg är ball och innehåller mycket bra grejor från tillfälle till tillfälle. Hennes blogg hittar man här!
 
Läs och begrunda :)

"SPATSERA STOLT NAKEN

I flera års tid har jag periodvist försökt att gå ner i vikt. Ofta för att snärja en karl, men aldrig för mig egen skull. I slutet på sommaren 2011 slöt jag fred med min kropp och bestämde mig för att börja älska den precis som den är. Några månader senare när jag knappt kom in i duschen bestämde jag mig för att göra en påkostad renovering av kroppen. Möblera om, spika upp saker som förfallit och stärka vissa väggar. Inte för någon annan, utan enbart för min egen skull.

 

Hela livet har människor beskrivit mig med orden ”hon, den blonda med stora bröst”.  Som jag nämnde så har jag en extremt liten dusch hemma och innan jag satte igång med träningen på allvar så var jag tvungen att lyfta in ett bröst i taget i duschkabinen för att ens komma in, till mäns stora förtjusning. Idag, några månader senare ekar mina bh:ar tomt och det ryms nästan två nävar luft i de gamla kuporna. Nu glider jag in i duschen lika lätt som playboyen Mike ”The Situation” från skandalsåpan Jersey Shore. 

 

Mitt levebröd har i många års tid varit mina fylliga kurvor. Mitt lockbete och signalement på ankdammen Stureplan. Ibland tror jag att jag gömt mig bakom dem. Att de blev en del av min identitet. Vad vore jag utan mina stora bröst? Eller breda höfter.

 

Under åren som gått har jag provat diverse dieter, gått från intensiva träningsperioder till att inte träna alls.

 

Jag minns för flera år sedan när min pappa satte ner foten och sa nej. Vi befann oss ute på vårt landställe på Djurö, två timmar bort från närmsta Statoil. Jag ville ha godis, men pappa vägrade köra mig. Jag satte bestämt på mig gummistövlarna och gick i två och en halv timme i piskande spöregn för en enda chokladkaka.

 

Innan tränade jag för att jag måste, idag tränar jag för att JAG vill.

 

Vad ditt mål än må vara, så kommer du aldrig nå det om du inte älskar dig själv precis som du är. För du som person kommer inte att förändras med kilona du går ner. Förändras idag till den du vill bli – med eller utan några kilon extra. För powern sitter inte i vad vikten på vågen visar, den finns i ditt inre.

 

Utmana dig själv! Våga spatsera stolt naken. Nästa gång du ligger med din pojkvän, får ett hemsläp eller träffar killen du dejtar – sträck på ryggen, var stolt över din kropp (kort, lång, kurvig som smal). Göm dig inte! Släck för i helskotta inte lampan! Släng av dig underkläderna och spatsera stolt NAKEN, gärna med alla lampor tända och riktade mot dig. Jag garanterar om inte annat ett mycket bättre sexliv!

 

För flera år sedan träffade jag en kille som hade fräknar över hela kroppen. Han hatade dem, medan jag älskade varje liten fläck. Jag brukade ligga och rita stjärntecken med fingret på hans bröst. Det är det jag minns starkast från vår tid – det han själv hatade. Ingen minns en perfekt kropp utan defekter, för det är de små detaljerna vi vill och alltid kommer att minnas. Ha det alltid i bakhuvudet – du är fantastisk som du är, för att du är just DU."


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0