Näst näst sista

Seg dag på jobbet. Har ju ingen motivation, jag vill ju bara hem och ha kul med kompisar! Sen skiter sig allt på jobbet dessutom vilket gör att man liksom inte orkar bry sig till slut. Det nya affärssystem kan ju dra till varmare trakter för här fungerar det iaf inte. Lagom less är allihopa.

Körde afro efter jobbet. My god! Jag hade precis börjat få träningsvärk från body pump-passet igår och sen bestämde jag för att träna idag också eftersom det var så länge sen sist. Kanske skulle ha skippat det idag. Jag kunde knappt börja på varken rygg eller benen, och för de som vet så är inte afro då man står rakt upp direkt. Jag grinade ganska illa men jag tog mig genom det.

Vi körde ett mini-julbord till middag med sill, sillsallad, potatis, prinskorv och skinkmacka. Alldeles lagom för två pers. Så nu är jag proppmätt!

Skulle ha hjälpt killens syrra med korrekturläsning men jag orkar bara inte idag. Dålig Lisa, fy!

Väntar

Man kanske skulle skriva något här men jag har bara inte orkat eller haft lust de senaste dagarna. Jag har nog haft den härligaste julen på länge. Vi har tagit det så lugnt och skönt. Ätit gott, umgåtts, skrattat och pratat om både ditten och datten. Blev tyvärr inget sällskapsspelande men det har vi ju gott om tid på oss att göra framöver. Tråkigt bara att mamma är så bestämd på att det är tråkigt, förutom TP då eftersom hon vinner varje gång ;)

Jag har fått massor med fina julklappar. Riktigt fina lakan till sovrummet, en GPS (!), träningskläder, parfym, smycken, handdukar, prylar till lägenheten, film, kläder, hörlurar... ja massor! Fast just nu väntar jag på att mina fina WESC hörlurar ska komma. Fick fel modell så vi skickade tillbaka dem. Förhoppningsvis får jag de nya till helgen.

Fanns ju massor med olika färgkombinationer men jag vill ha några som är lite mer diskreta. Så snygga!
Annars är jag tillbaka på jobbet. Dagens timmar gick riktigt segt så jag hoppas morgondagen och torsdagen går lite snabbare. Sen är det ju dags för att åka hem igen till Vässan för ett härligt nyårsfirande i goda vänners lag.

Körde body pump idag. Har inte varit på gymmet på nästan två veckor och ännu längre sen jag körde body pump. Jag känner redan nu att morgondagen kommer att bli tuff. Är totalt utpumpad efter dagens pass, men det brände härligt i alla muskler.
Tjing tjing!


Snart är det jul

Jisses, nu är det inte många dagar kvar. Jag har verkligen gått ner på halvvarv. Gör bara det som MÅSTE göras innan jul, orkar inte stressa för att sedan försöka lugna ner sig och njuta av julen. Nej, i år ska jag var lugn och trivsam redan från början :)

Igår va jag och killen på stan för att julklappsshoppa. Slutade med att jag hittade de sista julklapparna och han hittade sina första. Ja, bättre sent än aldrig kanske ;) Är helt ok nöjd med mina julklappar i år. Nu är det bara att hoppas på att de som ska få dem också blir glada.

Imorgon bär det hem mot Västerås, det betyder: bara en dag kvar innan 5 dagars ledigt! Yeees!!! Eftersom vi har konferens efter nyår precis så måste man jobba i mellandagarna, suger totalt men vad ska man göra. Det ska iaf bli riktigt mysigt att komma hem och hjälpa till, för det lär nog behövas. Syrran rapporterade att det inte bara finns ugnsbakade pepparkakor hemma utan även två brungräddade från Egypten - dags att börja smörja in sig i "brun-utan-sol" för att inte se ut som ett lakan på julkorten.

Vi fick en jättefin julklapp av företaget i dag, kolla!

Champagne och två champagneglas, superbra!

Måste nog börja packa och komma på vad jag ska ha på mig i helgen som kommer.

Kvar i soffan

Lite bättre känner jag mig idag. Har inte alls samma illamående-känsla men jag är lååångt ifrån hundra. Gud vad man tar friska dagar för givet. Just nu känns det väldigt segt.

Jag tog mig faktiskt en lånsam och försiktig promenad till ICA-affären 5min bort. Fast det tog nog en kvart att ta sig dit. Illamåendet satt verkligen i halsen, blä!

Igår fick jag som sagt var inte i mig mycket. Jag gjorde mannagrynsgröt i tanken om att det nog borde vara något jag skulle kunna få i mig. Fick i mig två skedar sen höll jag på att få upp det igen, ingen hit.

Förstår inte riktigt vad som är felet på mig men mamma sa något om att jag antagligen har fått en släng av vinterkräksjukan. Jag har aldrig fått det förut och jag är rätt försonad från allt vad heter magsjuka, men inte den här gången alltså.

Tur att det finns en hel del att se på TV :) Mitt sällskap till kl 21 ikväll när killen kommer hem igen. Jag hoppas inte att jag smittar bara.

Tänk om jag kommer att må illa ändå till fredag??? Ahhhhhhh!

Soffliggande

Vilken dag! Har inte gjort ett jota, förutom att glo på TV, äta lite yoghurt, druckit vatten och sovit. Förstår inte riktigt varför jag mår så dåligt. Eller SÅ dåligt är det väl inte men det kliar i halsen, huvudet bankar så fort jag går och magen är ett orosmoln. Någon som känner till symptomen?

Jag hoppas innerligt att jag mår bättre imorgon. Jag har blivit utbjuden av Lotta på jobbet till henne för att åka pulka efter deras hästar. Hur kul låter inte det då? Jag MÅSTE må bättre imorrn. Fast jag har knappt ätit något idag, typ två tallrikar yoghurt det är det enda. Och inte är jag hungrig heller. Så energinivån är ju inte på topp direkt. Men men, jag ska försöka få i mig något nu till middag.

Sådana här dagar önskar man innerligt att man inte var ensam :(

Blä! Skulle ha varit I skidbacken just nu ...

2010-12-18_10_04 (MMS)

Blä! Skulle ha varit I skidbacken just nu men jag mår inte på topp. Det kliar I halsen och har ont I huvudet. Har inte varit sjuk på länge så någon gång kommer det väl. Får se vad jag orkar göra med dagen. Ska nog fortsätta glo på tv och måla naglarna.


Sitter på tåget från köpenhamn och underhå...

2010-12-15_21_12 (MMS)

Sitter på tåget från köpenhamn och underhåller mig med Mamma Mia. Har nog sett den typ 10ggr men den funkar lika bra för det :) är framme vid halv elva. Känner mig riktigt mör I både huvud och kropp. Ska bli skönt att komma hem till killen.


Sticks n' Sushi

Herre j-vlar va grym restaurang vi precis har varit på. I went to sushi-heaven and got back just a second ago! På tolfte våningen i Tivoli hotell ligger nog den grymmaste japanska restaurangen i Köpenhamn, Sticks n' Sushi. Jag har nog käkat för tre personer, MEN är som vanligt inte propp proppmätt utan helt ok mätt men ändå MÄTT. Äh, ni som gillar sushi fattar vad jag menar. Jag kunde tyvärr inte ta något kort på det vi åt men chefen gjorde så jag ska se till att få den bilden. Ni kommer att förstå vad jag menar. Grymt proffsigt upplagt och helt underbara smaker.

Hittade den här bilden från deras hemsida. Detta var precis vad vi åt och det var upplagt på precis samma sätt. Den här tallriken var för två personer plus att vi åt edamame-bönor och tempura-räkor till förrätt. Gissa att vi var mätta, vi åt inte ens upp allt. Helgrym restaurang. Kanske lite höga priser vid en första titt men efter att ha ätit maten var den helt klart värd det! :)

Annars har dagens möte gått bra. Imorgon är det möte hela dagen och sedan är det hemfärd vid sju. Förhoppningsvis så krånglar inte tågen, MEN "ta i trä". Jag kommer att bli galen om tågen inte går som de ska imorgon!!! Jag vill hem till min kille <3

NU dags för dusch och sedan bums i säng!


Börjar bli lite trötter

Är tillbaka på hotellrummet efter middag på staden. Hotellrummet ser precis ut som Scandic vid Filmstaden i Västerås, med andra ord rätt skabbigt. Har bott på ett x antal olika hotell sedan jag började jobba. Man har börjat bli lite kritisk och petig. Det här rummet har inte det här och det här och det här. Men, jag ska inte ropa hej än. Hotellet bedöms alltid på frukosten, helt klart! Kan köra en update imorgon när jag vet hur frukosten var :)

Hittade mitt första alternativ till nyårsklänning idag. Till halva priset dessutom! Klockrent att åka till Köpenhamn och sen så hänger den bara där.

Har haft ett riktigt bra möte idag, känns kanon. Det är alltid lite spänt och nervöst innan leverantörsmöten. Man ska presentera en marknadsplan som man har jobbat med ganska länge och så vet man inte hur den ska tas emot. Den här gången gick det riktigt bra, såå skönt!

Nu ska jag glutta på TV, värma mig med en dusch och sedan krypa ner till en tidig kväll. Måste sova ikapp det jag missade inatt (om man nu kan göra sånt).

Lucia

Gick upp vid fem imorse för att ta flyget mot Köpenhamn. Mycket härligt att gå upp så tidigt när man bara har legat och vänt och vridit på sig heeeeeela natten. Var 30 min har jag nog tittat på klockan och sedan försökt räkna ut hur många minuter det är kvar tills att jag var tvungen att gå upp. Helt otroligt att man måste göra så, varför? Detta resulterar ju i att jag är dödstrött redan.

När jag kom till flygplatsen imorse hann jag knappt checka in innan ett mycket fint Lucia-tåg kom. Först trodde jag att jag drömde. Hörde svaga röster av Santa Lucia, men efter en liten stund skymtade jag även ljusen. Ett nätt litet tåg på 10 tjejor sjöng några sånger och gick sedan vidare. Riktigt mysigt måste jag säga, vilken start på dagen :)

Hann inte ta någon bild av tåget, så denna får duga!
Trevlig Lucia på er! (eller vad man säger)


Redovisning av min härliga dag

Killen var på handbollsmatsch i Stockholm, mamma och pappa var/är i Egypten. Alltså åkte jag ut till deras hus. Tog mig en lång och härlig promenad i det ginstrande vinterlandskapet. Så härligt, det bet i kinderna och solen värmde gott. Sånt här väder älskar jag, då är det härligt med vinter.

Är inte det här härligt så säg!

Gick mot affären och köpte lite ingredienser för julgodis. Har inte haft så mycket tid för sånt tidigare år men nu så. Kul var det. Snodde två recept på alltommat.se (tycker det är viktigt att visa varifrån man tar recepten, inte snyggt att sno och visa som sina egna) och körde igång. Det blev:

Skulle ha varit Lingonkola men lilla butik ute hos mina föräldrar hade inga så det fick bli röda vinbär, men de blev lika goda för det! Mums!

Avslutade dagen med en mysig fika hos killens syster och sedan färd mot Norrpan. Dags att hoppa i säng. Flyget mot Köpenhamn går 06.20 imorrn, sisådär laddad måste jag säga. Ska stanna där till på onsdag, finns ju roligare saker så här inpå jul. Men men, jobbet kallar!

Sov sött!

Här kokas det julgodis! :)

2010-12-12_14_48 (MMS)

Här kokas det julgodis! :)


Bon anniversaire maman!


Grattis mamma på födelsedagen!!!
Ringde henne precis nere i Hurghada. Det verkade inte gå någon nöd på henne direkt. 26 grader varmt och strålande sol, låter ju inte helt fel. De skulle äta italienskt ikväll och sen skulle hon få en överraskning av hotellet i hotellbaren. Undrar vad det kan vara? Säkert en glasstårta med något fyrverkeri i :)

Här blir det istället en lugn hemmakväll. Säkert med Idol-final och en film. Eller så är det en öl på stan som står på schemat, har inte en aning.

Har suttit hemma i killens lägenhet i Vässan och jobbat idag. Jag får aldrig uppfattningen att jag varit inne hela dagen när jag är på jobbet men den här dagen har det känts som att jag typ varit inlåst. Konstigt det där!

Kanske skulle byta lite kläder och fräscha till sig innan killen ska hämtas på stationen. Imorgon är det shoppingrunda på stan som gäller med Mia och Madde. Ska bli riktigt trevligt, kanske tom smider lite planer inför nyår. Vem vet?! ;)


Ont

Var hos tandläkaren imorse. Jag har aldrig varit rädd för tandläkaren men å andra sidan kan jag ju inte påstå att det är det skönaste att vara med om.

Status efter tandläkaren:
- Jättefina tänder
- Inga hål
- Ytterst lite tandsten. Jag = skitnöjd!
- Jag borstar för hårt, dags att byta till en mjuk borste istället för en hård. Ooops! Fick reda på att jag borstar ALLDELES för hårt (vilket jag tycker är skönt för då känns det som att det blir rent ordentligt). Egentligen borstar jag fram tandhalsarna och gör att tandköttet knuffas bort och det kommer aldrig ner över tanden igen. Tandhalsen har inte heller den emalj som resten av tänderna har så det är lättare att få hål och skada tänderna.
- Måste använda plackers minst 2ggr i veckan.
- Skölja med Flux en gång i veckan

Summasumarum, en helt ok genomgång av tänderna. Det var mycket värt att komma till en tandhygienist istället för en tandläkare. En tandläkare tittar ju gärna på tänderna och hur de sitter om man biter korrekt och att de växer åt det håll som är bäst. En tandhygienist tittar på hela munhålan och kommer med en hel del tips, hur bra som helst. Fick en massa tips om hur jag ska borsta tänderna och hur jag ska använda plackers. Nu ska mitt tandkött må lika bra som mina tänder :)

Hon polerade, skrapade tandsten och körde runt med plackers så nu har jag SJUKT ont käkarna, eller typ mellan tänderna och tandköttet. Helt sjukt vad ont det kan göra att få det skinande rent.

Nyårsklänning

Det här är enligt mig "to die for"...

"Ida Sjöstedt" 1700kr, någon som har några kronor över till mig?


Lyllos

Idag åkte mina älskade föräldrar till Egypten, eller mer precist Hurghada. Gud så skönt de kommer att ha det! Hoppas bara att hajarna inte kommer dit. De är så värda att åka lite på semester. Trodde dock aldrig att de skulle ta sig till Egypten men visst man kan ändra sig J

Är faktiskt riktigt avis, jag vill också ha sol och värme. Tänk om jag kunde få en resa i julklapp till något varmt och häftigt land…. Åhhh så härligt!
Hurghada
Ser ju inte helt fel ut, eller??


Hemkommen från utekväll med jobbet. Nu låt...

2010-12-08_12_07 (MMS)

Hemkommen från utekväll med jobbet. Nu låter det som värsta utgången men icke. Lite glögg och pepparkakor hos en av tjejerna och sedan middag och öl på O'learys. Riktigt trevligt att hänga lite utanför arbetstid. Denna gång var nämligen några av herrarna med tom. Förresten, kanske skulle köpa nya bindor, eller? Vem köper sånt här?


Åh vad vackert!

Kom hem för en liten stund sen från julkonserten. Jag hade förstått det som att min jobbarkompis skulle sjunga med hennes kör men detta var ju betydligt mer påkostat. Inte för att nedgradera henne och kören men inte hade jag en aning om att det skulle vara solister med. Andreas Landegren på piano och dragspel, Göran Fristorp på gitarr och solo, Anna-Lotta Larsson solist. Kanske inte är de mest moderna sångarna men de sjunger riktigt vackert. Det blev sååå stämningsfullt. Jag och killen satt och mös i kyrkobänken.

"Jul, jul strålande jul..."
Ahhh, me like :)


Julkonsert

Ikväll ska jag och killen på julkonsert i S:t Olai Kyrka här i Norrpan. En arbetskamrat ska sjunga så då tänkte jag att vi måste gå och lyssna. Det kommer bli så himla fint. Julmusik i kyrka är så himla pampigt! Längtar nästan redan...

Hit ska vi idag!

"Stilla natt, heliga natt, allt är frid stjärnan blid..."


Slut på intresse

Har haft en helt ok helg, alltså om man slår ut vad vi har gjort så är den ok. Att köra bil fram och tillbaka till Halmstad på en helg är inte tipp topp men jag gjorde det ändå. Känner fortfarande av rädslan att sitta bredvid när det går undan på motorvägar, krocken förra sommaren släpper liksom inte. Sen hade vi en jättetrevlig middag med släkten i lördags eftermiddag/kväll. Vi saknade bara en person, vilket var en av mina kusiner. Han är i Rwanda och gör någon grej för "Läkare utan gränser", coolt måste jag säga.

Syrrans kille kom tom hit från London. Lika trevlig som vanligt men galet vad han sover, hihi! Vi fyra; alltså jag, killen, syrran och hennes kille, gick ut efter middagen med släkten för att ta en öl. Vi hamnade tillslut på Mårtenssons, helt ok ställe. Såg ut som Bishop men hette "The fox and anchor", däremot uruslig service.

Somnade ganska tidigt igår så trött är jag inte idag, nu har jag bara helt tappat intresset. Det mesta går på rutin, inte alls bra när jag ska skriva marknadsplaner och vara kreativ. Behöver mer ledighet!!! :)

Hemma igen, thank god!

Gud så skönt att vara hemma igen. Stack iväg vid kvart i sju imorse och väglaget var ju inte direkt det bästa, herregud! Upp till Nyköping var det väl ok men sen jisses, snöyra kan man ju säga. Nej, det var skönt att äntligen komma hem.

"Kvinnor i Tiden" var helt ok. Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar men jag hade nog tänkt mig att det skulle vara mer lärorikt. Det var kul att lyssna på föredragare som tittade på kvinnor och jämställdhet från olika perspektiv. Det allra bästa, som jag absolut inte trodde skulle bli favoriten, var PeGe Wettsjö (konsult av något slag tror jag) och UllaBritt Berglund (präst). De var helt kanon! Däremot var jag så himla trött så jag somnade till under en föreläsare.

Fredrik Lindström pratade om den mänskliga faktorn som har en negativ underton fast att det egentligen inte borde ha det, många skratt blev det.
Nu sitter jag här i min ensamhet och tittar på "På spåret" och "Idol" om vartannat. Killen är på julfest och har det trevligt, men jag är så himla trött så det blir nog en tidig kväll. Ska ju köra till Halmstad imorgon för att fira farmor som fyller 90 år. Det lär ju ta ett tag eftersom vädret är som det är och jag har bara ABS-bromsar, ingen antisladd här heller.

Ska ha på mig min nya klänning som jag köpte förra helgen på Åhléns. En mörkblå klänning i plysch eller sammet (vad säger man?). Till det blir det mönstrade strumpbyxor och högklackat, så fint så :)

"Kvinnor i Tiden"

"Sveriges mest efterfrågade konferens för kvinnor i arbetslivet - en inspirations dag i särklass!"


Oh yes, ska bli riktigt kul att åka till Stockholm imorrn och gå på det här. Jag har ju tom sponsrat eventen i GBG och Malmö med Bottlegreen så då måste jag ju gå och kolla på vad det handlar om. Följande personer ska prata:

Föreläsare i Stockholm den 3 december:
Lisa Nilsson - en av sveriges främsta sångerskor
Gudrun Schyman - politiker
Fredrik Lindström - språkvetare och programledare
Lotta Snickare - jämställdhetsföreläsare och författare
UllaBritt Berglund - präst och författare
Mikael Tornving - dagens konferencier

Jag har inte särskilt mycket över för Gudrun Schyman men hon är säkert intressant som föreläsare. Snickrar nog ihop en liten resumé imorrnkväll om jag orkar :)


Cornelis

Killen och jag var ju som sagt på bio igår och såg "Cornelis". Jag hade inga förväntningar över huvudtaget med killen hade det. Han sa redan innan att han skulle bli riktigt besviken om filmen var dålig, medan jag bara hummade lite och sa att jag inte hunnit tänka på filmen alls.

Han som spelar Cornelis Vreeswijk gör det RIKTIGT bra. Jag och killen var rörande överens om det. Till en början störde jag mig lite på att man faktiskt hör att han bryter lite på norska, men han blev bättre och bättre på uttalet sen. Om jag tänker tillbaka på filmen så är det faktiskt inte alls många repliker som man kan tänka sig under 1h 40min.

Inte för att jag levde på den tiden han var poppis men skildringen av hans liv var riktigt bra. Inte alltför tung och inte alltför detaljerad. Alldeles lagom djup blev den. Det allra bästa med filmen var nog att man fick se i vilket stadie han var i livet när han skrev låtarna, vilka låtarna handlade om och vad de var baserade på. Intressant man med en pusslig bakgrund och som nog fick utstå en del törnar.

Jag har alltid tyckt om Cornelis Vreeswijks musik, kanske inte en av favoriterna men hans texter är stencoola. Så jag rekommenderar den här filmen varmt om man tycker om kulturella filmer eller har en relation till Cornelis.

Utmanad!

Blev utmanad av Emma för ett tag sen att göra följande punktlista:

4 saker jag gjort idag:

hälsat på killen på jobbet
sett "Cornelis" på bio
hämtat ut julklappar från posten
käkat god lunch på "Fräcka Fröken"

4 saker jag ser på tv:

Ensam Mamma Söker
Så mycket bättre
Nyheterna
Vänner

4 saker jag längtar efter:

julledigt, först och främst
fira nyår med vännerna
fast jobb
lugnare tillvaro

4 personer jag utmanar:
Mia, syrran, Linda L., Angie

RSS 2.0