Kvällsfika blir det nu. Vi åt lax till mid...

2012-04-30_22_13 (MMS)

Kvällsfika blir det nu. Vi åt lax till middag och styrde sedan kosan mot Folkparken för lite brastittande. Jisses vad folk det var. Stor brasa, manskör sjungandes vårsånger, karuseller för de små, sockervadd, varmkorv, ballonger och en himla omgång med fyrverkerier bjöds det på. Ett ordentligt firande. Den här stan är riktigt duktiga på att skämma bort sina invånare, I like!


Jag har ju ledig dag idag, så jag började ...

2012-04-30_14_09 (MMS)

Jag har ju ledig dag idag, så jag började m frukost o tidningsläsande, tvättade en maskin, stack till gymmet o nu tänkte jag göra stan lite tills killen slutar halv fyra. Ikväll ska vi se på majbrasa i Folkparken. Trevlig Valborgsmässoafton!


Dagens


Jo men så här ser man ut idag alltså. Kör lite svart/vitt.

Känner mig faktiskt pigg och alert idag. Tror att det beror på att det är fredag, vi får besök i helgen och att jag är ledig på måndag vilket gör att det blir 4 (!) dagar ledigt. Jisses va nice, det behöver jag!

Sen är det väl en sak till. Klänning till bröllopet som vi ska på i juni är klirrad. Tredje beställda klänningen gillt. Den satt som en smäck och var jättefin, så jag är så nöjd så nöjd. Nu är det sko-, väsk- och sjalletande kvar men det är nog inte riktigt lika svårt.

Jag är sjukt träningstaggad också. När man ser att det ger resultat så får man ju sån himla mersmak, gaah! Så igår slog jag till på ett par springbyxor i vindmaterial. Vet egentligen inte varför men tänkte att det kunde vara bra att ha när det är lite kyligare ute och sen med underställ under i vinter om jag får för mig att åka längdskidor (för det har jag bestämt mig för att skaffa mig snart).

Nu kör vi fredag!!!


Träning


Igår efter träningen var jag ganska mör faktiskt. Körde ju som sagt var Functional/Body Toning. Alltså jag har sagt det förut men det är grymt bra träning. Vill man bli uthållig och ha smidiga muskler så är det bäst. Sen tycker jag ju om Box men det är lite svårt att hitta någon att slåss med när man bor i en stad där man knappt känner någon förutom de man jobbar med.

Imorrn bär det av till Köpenhamn för nordiskt möte - upp tidigt och hem sent. Det kommer att bli en lååång dag. Men jag har inte varit där på ett tag så man får stå ut.

Jag längtar fortfarande till helgen. Jag hoppas på besök! :)


Det här med helg

Vad i helsike händer med helgerna nu för tiden? Ju äldre jag blir desto fortare går de. Det finns ju inte en dag som jag nu förtiden känner att den gick långsamt. Argh!

Får man säga en sån sak som.... jag längtar till helgen, trots att det är måndag?

Vi hann ju iofs med ganska mycket den här helgen som var, typ: promenad, köpte cevapcici från bosniska köttaffären, en sväng på stan, glo på TV, tvätta, städa, rensa i städskåpet, sy gardinkappa, borra upp gardinfästen, springa och inte minst sova. Ganska nöjd ändå men det går ändå för fort!

Jaja, ny vecka och nya bekymmer! Ikväll är det Body Toning igen, jag är alltså en krum tant imorgon!

Sooo long!

Vackert


Den är fina skålen fick jag av kära Kakan när hon var på besök. Den är så vacker. Jag funderar på om jag skulle se om jag kunde hitta fler! Har tänkt att använda dem till smycken. Tror att den är köpt på Åhléns så det får nog bli en sväng på stan i helgen :)

Den här skålen löste även en sak för mig. Nu vet jag vilken accentfärg jag (vi) ska ha i sovrummet - nämligen svagt turkost. Det kommer bli så fint tillsammans med det svarta, gråa och vita vi har just nu. Det gäller bara att hitta lite saker som har den färgen. Typ en lampa, någon tavla och lite lakan.


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten
© UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp,
polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Premiär-rus


Wohoohohohohohohoooo! Igår premiärsprang jag för året.

Känner mig fett nöjd! Killen visade mig hur nära det var till spåret och hur man springer dit så jag begav mig ut. Killens runda som han visade var ca 5 km vilket jag tyckte var lagom att börja med men jag sprang o sprang o sprang o förstod tillslut att det här var längre än 5km. Det blev 6,7 km, inte på någon pangtid direkt men jag är nöjd att jag tog mig runt och faktiskt orkade utan att dö. Så nu är det bara att fortsätta. Ska nog ta en runda i helgen också, fettet på låren måste bort :)


Kom på en sak, jag ska nog ta och börja kalla killen för sambo istället för det är ju vad vi är. Lite vuxnare och låter bättre.


Afrikanskt

Jag tinade grytbit av nötbog igår till middag men tappade helt fantasin till vad jag skulle laga av det. Jag lagar aldrig nötkött förutom nötfärs. Jag googlade runt lite men hittade typ bara Boeuf Bourguignon som tar 2 h att laga. Men så ringde jag SOS inom matlagning, a.k.a. mamma, och bad om hjälp. Hon tipsar om ett recept på en afrikansk gryta som vi har ätit många gånger hemma men jag har nog aldrig provat att tillaga det.

Jätteenkelt och supergott! Nötkött, curry, en gul lök, buljong, vitvinsvinäger, kokos, jordnötter, äpple och en skvätt mango chutney. Grytan blev så fruktig och fräsch, för att vara en nötgryta alltså.


Ser kanske inte så fräscht ut men så gott så gott. Vi hade naanbröd till men idag till lunch blir det sugarsnaps. Hett tips om man vill prova något nytt!


Träningspasset igår har satt sina spår idag kan jag ju säga. Herregud, vilken träningsvärk jag har överallt. Passet igår var tufft. Jag har ju inte kört på över en månad vilket kändes. Armar och mage var det inget fel på men ben och rygg, jisses (!), jag bara skakade. Tån klarade sig helt ok även om det värkte till då och då. Men som sagt, aerobics och zumba får nog vänta ett tag till tyvärr. Jag får köra body toning istället! Yeay!


Idag ska jag köra mitt första pass sen jag...

2012-04-16_17_56 (MMS)

Idag ska jag köra mitt första pass sen jag gjorde illa tån. Tänkte börja med body toning så det blir inte så mycket hoppa omkring för det tror jag inte att den klarar av än. Om man får vara lite ego så måste jag säga att jag nog har blivit lite krallig, I like! Pepp pepp, nu kör vi!


Resultat

Helgens moderata mattletande slutade i att vi faktiskt hittade en till vardagsrummet. Vi är ju i behov av betydligt fler mattor men vi börjar så här så länge. Mycket nöjda är vi iaf.

Mattan kommer ifrån Mattbolaget och heter Colourful.

Nu börjar det se färgglatt ut, precis som vi vill ha det. Mattans färger passade perfekt med färgerna på kuddarna, och så är den i ull vilket gör att man kan använda båda sidorna, den är slitstark och lätt att dammsuga. Skulle aldrig köpa mig en ryamatta igen, det tar ju evigheter att dammsuga rent en sådan.

Så, nu ska jag ta tag i den här veckan också!

Lagom söndagssliten ska jag, med killen så...

2012-04-15_17_20 (MMS)

Lagom söndagssliten ska jag, med killen så klart, röra mig mot Norrköping igen. Idag har jag köpt gardinstång till köket och en finfin matta till vardagsrummet medan killen dömde handboll. Hann även m en fika hos mamma o pappa. Nehepp, då kör vi då!


Jag har skaffat mig sällskap i köket. En l...

2012-04-12_19_16 (MMS)

Jag har skaffat mig sällskap i köket. En liten radio perfekt för matlagningsdans! Skulle gärna vilja ha en Ipal men de pengarna tycker jag är lite onödigt så jag fyndade den här på Claes Olsson för 149kr istället. Funkar alldeles utmärkt!


Motivationen tryter

Jag har som sagt var ingen motivation alls till att skriva här för tillfället. Det händer inget storartat i mitt liv just nu så vad ska man då skriva. Jag försöker liksom bara ta till vara på tiden man har på kvällarna till att pyssla lite i lägenheten, umgås med killen och träna . Däremot är det ju kul att följa alla andra som verkar ha all världens tid till att hela tiden uppdatera sina bloggar. Jag är imponerad! Hur orkar folk?

Tanken har slagit mig; är det värt att lägga ner så mycket tid på en blogg, hur länge förväntar sig folk att den här bloggrejen kommer att hålla i sig? 2, 5, 10 år till?

Nej, slut snickesnackat tillbaka till klänningsletandet till bröllopet i juni.

Påskledigt

Jag har varken orkat eller brytt mig om den här bloggen medan påsken gick förbi. Orka sitta inne och skriva en massa här när man kan göra annat kul.

Jag hade ju besök av Karin torsd-lörd förra veckan. Vi tog en sväng till Kolmården för att titta på lite djur. Vädret var hemskt dåligt (=snökaos) men vi trotsade det och stack dit ändå. Vi hade riktigt kul. Skönt att slippa stångas med tusen andra. Här är några av våra nyfunna vänner:

Här är Reidar (nr 2 från vänster) och Gudrun (nr 4 från vänster). Mycket mysiga djur som mest slemmade.

Det här är Bua och Sanoi (om jag inte missminner mig, de var ju inte så pratsamma) som tränar benlyft.

Dessa två visste inte ens själva vad de hette men söta var dem och lät som små gnälliga hamstrar. För den som inte ser är det två surikater.

Här sitter Maggan & Co. Fantastiskt trevliga var dem. Pratade på som sjutton och gestikulerade vilt. Någon sa något om att de ville ha äpplen.

Det här är delfinerna Pichi och Vicky. Sjukt duktiga var dem. Showen var inte helt inövad men grym ändå!

Och så har vi den farligaste av dem alla. Jisses vad stora de var. Vet dock inte om det här var den största men coola var dem!

Påskfirandet har varit jättemysigt med både killens och mina föräldrar/familjer. Lite mer sånt vore inte helt fel!

Så nu är det dags för jobb igen. Skulle ju vilja vara ledig resten av veckan också. Har inget speciellt inplanerat utan det är bara vardag vardag vardag... Vädret är urtråkigt också och ska vara så hela veckan, vad har man gjort för att förtjäna det?


Påskpynt! Jag är ganska nöjd över årets på...

2012-04-05_16_22 (MMS)

Påskpynt! Jag är ganska nöjd över årets påskpynt för mer blir det inte. Kanske att jag hittar den lilla träkycklingen jag hade förra året och ställer fram den. Annars fixar jag fint i lght för idag kommer Kakan. Vi ska ut o käka ikväll och sen imorrn får vi se vad vi hittar på. Jag tänkte mig först Kolmården men vädret ser ju ruggigt dåligt ut Nu blire kaffe innan dammsugaren sätts igång.


Less


Jag längtar verkligen bara efter ledighet just nu. För mycket att göra under för lång tid är inte optimalt. Jag känner mig mer död än levande när jag kommer hem på kvällarna. O varje dag när jag kommer hem får jag åka runt och leta parkering i typ 10min, sisådär kul när man är trött och hungrig. Det är bara tur att ingen har riggat en mikrofon i min bil, haha.

Jag var iaf på första delen av hälsokontrollen som vi brukar få göra via jobbet idag. Idag togs urinprov, blodprov, EKG, längd, vikt och pulsen mättes. Frisk som en nötkärna säger de första resultaten. Blodprovets resultat kommer nästa vecka. Jag hade sjukt låg puls tyckte sjuksköterskan också vilket var bra. Jag hade 100/50 och med tanke på att jag ändå tränar 2-3 ggr i veckan så var det bra enligt henne, mig sa det ingenting. Sen visade vågen mindre än för ett år sedan så jag var glad när jag kom därifrån.

Åhhh, på torsdag kommer Kakan min. Tjoho va kul det kommer bli :)

Bilder

Så, nu har äntligen killen fått fram bilder även om de inte ser lika bra ut på datorn som de gjorde i kameran. Jag är faktiskt sämst på att ta bilder med en systemkamera, haha. Men men, här kommer lite bilder iaf. Ni får ha överseende med både kvalitet och städning i lägenheten. Vi är ju inte klara med uppackningen än.

Mysiga sittplatsen i köket.

Köket sett från fönstret.

En del av hallen sett från lilla rummet. Vi har inte hunnit sätta upp några lampor så det blev lite mörkt.

Lilla lilla toaletten, enda nackdelen med den här lägenheten. Men man kan ju inte få allt. Nya toasitsen är iaf på plats. Mycket fräschare!

Matplatsen med alldeles för liten duk, haha.

Lilla rummet. Ser typ ut som vardagsrummet i förra lägenheten. Alla möbler har ju liksom flyttat in dit.

Sovrummet

De fina garderoberna.

Jaa, så här bor alltså vi och som killen sa idag när jag kom hem:
"Jag vill inget annat än att bara vara hemma hela tiden. Jag längtar efter att få komma hem när jag är på jobbet och vill knappt åka till Västerås i helgen, haha".


Ny träning

Fast att jag lider av en riktigt ond tå så gick jag och köpte mig ett par nya träningsskor. Mina gamla har jag haft i typ 3 år så det var dags att fixa ett par nya som jag inte halkar snett i hela tiden. Så de här blev det:

Nike Lunar (nånting) 3+, 1 100kr men kostade nu 590kr på Intersport.

Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska behålla dem eller inte. Jag har ju lite svårt att prova högerskon men vänsterskon sitter jätteskönt. Får se, har ju 30 dagar på mig att fundera.

Jag hade tänkt att lägga upp bilder på lägenheten idag och jag har faktiskt tagit en hel del bilder men killen har lite problem att få kameran och datorn att fungera. Några svordomar och slag med knytnäven i soffan har det blivit så här långt, får väl se om jag kan få tag i några bilder idag eller om jag får lov att lägga upp dem imorgon.

Vi har gjort staden idag. Vi bestämde oss för att byta toasitsen för den som fanns där var en ganska sliten vit en så nu har vi bytt till en snygg matt svart. Vilken skillnad det blev, får visa bilder senare om någon är intresserad av att se. Köpte även två vita kuddar till soffan och en fin trasmatta till köket i marinblått och naturvitt. Snyggt och fräscht blev det.

Då var det väl dags att börja ladda inför jobbdag imorgon!


Godmorgon söndag!

2012-04-01_10_04 (MMS)

Åhh, så härligt med sol. Jag cyklade iväg o köpte ägg och bagels medan killen sov så nu ska vi njuta av den här söndagsfrukosten.


RSS 2.0