Packad? - Naej, knappast!

Halv dag kvar till helg! Fantastiskt skönt. Trots att den här veckan gått hyffsat fort går det emellanåt väääldigt långsamt. Men, som sagt nu är det inte långt kvar. Hoppas på att planerna för imorgon slår in. Skulle vara så himla kul och mysigt. Skratta och snacka det är vi bra på Emma, så jag hoppas det blir av. Annars finns det ju ett antal tusen dagar kvar i livet!

Körde Body Pump nu ikväll, känner mig helt mör. Ont överallt, redan! Fatta hur jag kommer att känna mig imorgon när jag antagligen kommer att rulla upp ur sängen. Kul var det, man känner verkligen att musklerna jobbar men när man väl står där kan jag inte för mitt liv förstå varför jag utsätter mig för den smärtan. Jag tänkte på helgen och försökte motivera mig att om jag inte gör det här nu är jag inte värd helgen. Gick riktigt bra! Dock förstår jag inte varför jag, varje gång vi ska byta vikter, måste kolla på alla andra och jämföra så att jag inte helt totalt gör bort mig (enligt mig själv alltså). Jag vet ju att jag inte är världens smalaste eller mest vältränade, men eftersom jag är lite större har jag det inprintat i huvudet att alla tror att jag klarar hur tunga vikter som helst. Helt sjukt egentligen när man tänker på det, varför ska jag bry mig om vad alla andra möjligtvis skulle tänka om mig? JAG är ju där för att träna MIN kropp, och inte för att det ska se bra ut inför andra. Får nog ta och försöka lägga ner det!

Måste sätta igång med packningen nu inför helgen. Har inte ens packat upp efter semestern än, så jag vet knappt vad som är rent och smutsigt. Full fart är det som gäller, för det finns en hel del att göra plus packningen!

Big spender

Hur mycket säger verkligen ens kläder och sätt att klä sig om en? Jag funderade över det idag när jag tog en vända på stan och tittade både i affärer och på folk. Tänkte knappt på vad jag tog på mig innan jag lämnade lägenheten idag, och kom på mig själv att jag inte riktigt trivdes i kläderna jag hade på mig. De var inte jag idag och kom därför på vad andra tror om mig när jag har på mig det jag hade idag. Det var inget märkvärdigt. Bara kjol och t-shirt, men såg rätt lamt ut. Det är ju assvårt att hänga med i alla trender som kommer och går. Sedan jag började jobba känner jag inte att jag har tid att ha koll på vad som är inne hela tiden. Inte för att jag är en modeslav, ALDRIG! Jag kör mitt lilla egna race blandat med vad som är aktuellt, tror jag. Ena dagen sneakers, baggy-jeans och hoodtröja, andra dagen tight kjol och blus. Det finns inget konsekvent alls i mina klädval förutom att det är JAG. Jag har börjat inse vad som klär mig och inte, och tur är väl det för det finns mååånga som inte har koll. Jag förstår att man gillar mode, för det gör jag med men kläder blir alltid som snyggast och modernast när man plockar dem ur butiken utefter ens egen personlighet och smak. Alltså, de som köper de senaste hela tiden måste ju ha garderober som är helt oändligt stora och ha massor av tid att titta ut dem också. Är det nu jag börjar bli gammal och tappar stil, när tiden för update tryter? Usch, snälla hjälp mig!

Vändan på stan resulterade i lite shoppande. Köpte nytt snyggt duschdraperi med rosa rosor. Mitt badrum är liksom i någon ljusblå ton och det är ju inte supersnyggt att matcha med svart eller fortsätta med blått. Vill ju inte ha ett helt blått imperium därinne. Rosor blev det. Det piggar upp eftersom det inte finns något fönster.


Ett diskställ som jag har levt utan i två månader har nu landat i lägenheten. Och till mig själv blev det lite Clinique-krämer. Har bara hört gott om dem så nu tänkte jag också prova på.

Jaha, två dagar kvar till helg. Det var värst vad tiden har flytit på snabbt. Ska kika runt på tavlor till vardagsrummet, måste verkligen bekläda mina tomma vita väggar.

 

Besvikna folk

Vill man att tiden ska rusa fram för att man längtar efter något eller ska tiden gå i princip den hastighet som den alltid gör? På samma gång som jag vill att det är helg redan imorgon och att den varar till nästa måndag (alltså i 5 dagar) så vill jag inte att mitt liv bara ska flyga fram utan att jag knappt hinner reflektera över det. Jag klagar alltid över att tiden går så fort. Senast i helgen hörde jag även det från minst tre av mina kompisar. Varför ska vi då hela tiden önska att helgen, någon aktivitet eller ett besök kommer tidigare än vad den/det egentligen gör? Om vi inte har tiden innan att längta så skulle vi ju aldrig kunna njuta när det vi längtat efter väl inträffar. Därför känner jag att jag nog ska försöka sluta önska att tiden går snabbare och njuta mer av livet. Fylla det med saker som utgör, som jag skrev igår, lite "milstolpar". Ta till vara på tiden. Många har sagt det innan mig men jag måste nog hela tiden påminna mig om att jag bara lever en gång. Det är så lätt att glömma och skjuta upp saker till nästa dag, och sen står man där med tusen saker att göra och då tycker man ofta att tiden går för snabbt. Att göra det man ska på utsatt tid, njuta av ledig tid och längta för att sedan få NJUTA!


Skynda långsamt & Njut av livet!
(Låter kanske lite klyschigt men ack så viktigt!)

Mellan de stunder jag har funderat på detta har även lite jobb, tränande och inhandlande av mat skett. På jobbet är det fortfarande fruktansvärt lugnt. Jag jobbar väl i maklig takt för att inte sitta sysslolös, skönt med mjukstart. Efter jobbet gick jag på mitt favoritpass - Afro! Det är så himla kul. Så annorlunda och man blir helt galet svettig, fast det gäller ju att ta i. Gjorde supergod sushi till middag. Lite kulturkrock, kul att testa annat. Kanske fick lite mersmak efter lördagens peruanska nationaldagsfirande.

Måste fräscha till mig nu. Tisdagar = TV-kväll! Grymt! Dags att krypa ner i myskläder.


Sommaren 2009 i lite bilder


Jag o Kakan i Norrpan.  Molla, Sus o Kattis i Sthlm.


Alen vid slottet.      Pauline på Allsång på Skansen.


Mia & David snurrar på Liseberg.  Alen mäkta nöjd över Bruno.


Syrran och jag skojar på Tidö Slott.


Dåliga lökar


                                 Tillbaka till verkligheten OCH ensamheten!

Yes, det är sant. Jag är tillbaka i Norrköping för jobbet satte igång idag igen. Bara efter två timmar kändes det inte ens som om jag hade haft någon semester alls. Det tog mig i princip hela dagen att gå genom alla mail jag hade fått. De var bara 45st men vilka långa och informationsrika sedan. Fanns en del att sätta tänderna i. Massa siffror och en del klargöranden har gjorts under dagen. Känner mig helt slut i huvudet. Är ju inte van vid att gympa hjärnan så här mycket. Kämpade i alla fall genom dagen med en halvtimmes övertid. Ska hålla det resten av veckan för att kunna sticka tidigare på fredag. En halvtimme per dag gör ju två timmar tidigare på fredag! Sjyrre!

Hade fått full lön dessutom eftersom vår lön i juli grundas på tidrapporteringen för juni, så det blir inte förrän nästa månad som jag får mindre pengar. Det var ju kul att upptäcka för då kan jag spara ytterligare pengar för att överleva september ut.

Undrar vad man ska räkna ner till nu. Helgen, helgen i Halmstad, Coldplay, weekend utomlands i höst eller Pink? Känns i alla fall skönt att ha några milstolpar under hösten. Så har ni några som jag kan hänga med på så säg till. Behöver lite aktiviteter att hålla huvudet fokuserat på så att jag inte går under här.

Bestämde även lite löst att sticka iväg till Rom över en helg i höst. Nu ska bara datum hittas så bokar vi! Orkar inte stanna i Sverige hela året heller. Ok, jag har varit i Köpenhamn och ska till Oslo men det räknas inte. Blev ju ingen resa utomlands så det finns ju lite pengar att spendera.

Jag har varit dålig på att lägga upp bilder under semestern, vilket beror på att killens dator inte vill läsa mitt minneskort. Men det kommer några under kvällen.

Ska fortsätta mumsa på min spaghetti och köttfärssås nu. Blir alltid lika god med mammas recept! Ni som har smakat förstår vad jag menar.



Tidö-li-dooo

Hopp, så var man här igen. Blev en ganska lugn dag igår. Fick bilen städad och snygg. Putsade tom fälgarna och de svarta listerna utanpå bilen, inte illa så nu är det bara att köra genom biltvätten någon dag. Fast jag vet inte riktigt om jag vågar. Har nog bara gjort det en gång med pappa och då var jag typ 10 år och tyckte redan då att det var läskigt. Undrar om jag skulle våga göra det själv? Kanske är lika bra att vänta på sällskap som har lite koll. Fick nämligen informationen om att man inte får tvätta sin bil på gatan i Västerås. Varför är det information som man aldrig har fått förut? Alla gör ju det, iaf i villaområden och det är ju trots allt väldigt dåligt för naturen.

Sedan blev det en tripp ut till Tidö Slott med syrran. Lång längre ut än vad jag hade trott men mysigt var det. Lummigt och så luktade det sådär härligt sommar. Vi gick genom Leksaksmuseet som de hade där ute. Vi började dock i fel ände vilket gjorde att vi råkade gå in gratis. Inne på slottsgården samlades vi senare för att gå en guidad tur genom salarna inne i slottet men efter att ha fått mycket och intressant information om slottet i stort och dess historia skulle vi gå in och då fick vi stå kvar ute för vi hade inte köpt biljett. SÅ vi har iaf fått en massa information helt gratis och det är ju inte helt dumt när det är lite ont om cash i kassan.

Killen och jag hade sedan middag med våra systrar. Mycket skratt och flams blev det, och inte minst god mat. Grillad fläskfilé, färska majskolvar och grönsaker i ugn. Mums!

Imorrn ska jag fixa naglarna också så att de blir snygga tills jobbet börjar igen! Det jobbiga är bara att jag ska dit kl 10   imorgonbitti. Inte fullt så roligt! Men men, snyggt kommer det bli.

Nu ska jag kolla om syrran är vaken!

Walk a day in my shoes

Ja, egentligen förstår jag inte varför jag uppdaterar här. Nu när jag är ledig funderar jag knappt över djupare saker utan bara lever i nuet. Självklart har ju några funderingar kommit upp. Hösten har jag väl funderat över typ tre gånger, men inte mer. Känner inte att jag har energi för att gympa hjärnan och mina känslor med det. Jag är ledig och då får min hjärna också slappna av. Annars så kan man ju inte säga att man har vilat upp sig.

Nu är det inte långt  kvar till jobbet börjar igen. Har inte så mycket emot det, fast det finns en sak som kommer att vara grymt tråkigt och göra att tiden går så himla långsamt första veckan. Ingen av de andra produktcheferna kommer att vara där utan bara vår marknadsassistent och hon kommer att ha häcken full. Jag kommer alltså knappt ha någon att prata med. Suck! Men men ska väl inte ta ut något i förskott. Känns ju helt onödigt. Nu ska jag njuta av mina sista dagar som ledig.

Gårdagen var faktiskt helt ok. Tog en sväng på stan. Fixade lite nödvändiga grejor och sedan blev det lite onödigheter också. Jag som har klagat på att jag inte har haft shoppingsug på jättelänge kände igår att nu jäklar. Inte för att det blev så mycket men lite grann hamnade i påsar. Lite underkläder och ett par nya vita snygga Björn Borg sneakers. Så nu kan jag med gott samvete pensionera mina sneakers jag köpte förra hösten. Fast jag kommer inte slänga dem för det kan jag aldrig göra med ett par skor som inte är håliga och läcker in vatten när det regnar.

Fick finbesök igårkväll också. Blev bestämt väldigt sent men trevligt var det. Millan och Andreas tittade förbi på en fika. Blev en hel del prat och tittande på stand up-klipp på youtube. Har man inte sett Johan Glans när han gör Darth Vader (eller hur det stavas) bör man titta på det genast, så himla kul! Titta här Johan Glans

Nu ska jag hänga med syrran och städa bilen!


Hörs och syns!!!

Nada

Att vara ledig är väldigt skönt, man kan göra exakt vad man vill och inte behöva passa tider eller sitta instängd på ett kallt kontor. Man kan njuta av vädret, göra utflykter, upptäcka nya saker, åka utomlands, spela spel, titta på TV hur mycket och länge man vill. Alla dessa saker är väldigt najsa att göra när inte jobbet tränger på, men det finns ett STORT MEN med det här. Det är inte kul att göra allt det här själv. Jag har alltid haft någon att vara med hela tiden under varje lov, om det inte har varit min syster så är det någon av tjejerna som jag har skojat med. Men vad sjutton ska jag göra nu? Har ju inget att göra fram till klockan fyra (om man inte räknar de tvättmaskinerna jag har satt igång). Alla jobbar eller har fullt upp med sitt. Alla mina saker är i Norrköping så att åka hem till päronen gör varken till eller från, plus att jag bor hos killen där jag endast har mina kläder. Självklart får jag använda allt här men det är ju inte samma sak. Usch, den här veckan kommer ju att kännas helt värdelös.

Gårdagen fyllde jag med städning, TV-tittande, motionering, affärsgluttande och handling av mat. Fast om jag fortsätter i den takten kommer jag inte ha något kvar att göra på torsdag och fredag. Hmm, måste nog försöka komma på något att göra ganska snart!

Nu måste jag rädda täckena från att blåsa bort från balkongen.

rooolig helg

Kommer knappt ihåg när jag uppdaterade den här sidan senast men det har ju inte hänt uppseendeväckande mycket ändå. Fredagen spenderades vid poolen och sedan middag hos killens kompisar, himla trevligt med god mat. Värme, meloner och skratt, jösses satte nog i halsen ett x antal gånger. Tack för det Patrik och Carro!

Tidig morgon blev det i lördags för att kunna njuta av en dag på Liseberg. Åkte halv åtta och nådde nog målet vid tolv typ. Mulet men rätt varmt var det. Vi satte full fart mot alla karuseller och berg-och-dalbanor. Jag är ju inte så mycket för snurr snurr snurr, så jag åkte endast berg-och-dalbanor, men shit vad kul det är. Jag är lite chicken shit i början men när jag väl har åkt det kan jag bara le. Inte en enda kamera (i slutet av karusellerna) kunde jag tajma heller, såg mest döförskräckt ut varje gång. Men det ska väl synas att jag är med?

Vi åkte nån som hette Kanonen och det var nog den som var minst kommihågbar. Trots att det går från noll till 70km/h på två sekunder så kommer jag knappt ihåg den. Jag kan förklara varför. Det hela börjar med att man sitter i tåget inomhus och åker i kanske 15meter innan tåget kommer utomhus. Kan ju säga att det regnade rejält mycket, snarare öste ner men vi åkte ändå. Så vi skrek i typ 5 sekunder tills tåget kom utomhus och det enda som hördes var "bubbble pruhhh ahhhh", det strömmade in vatten i munnen och vi såg inte ett smack. Kändes som om vi åkte en mycket blötare variant av Floom Ride. Men vi bara skrattade! 

Mat på BK och sen lite spelande i spelhuset innan karusellerna intogs igen. En riktigt kul dag med en massa konstiga saker som hände. Var helt död igår så jag och killen hade en lugn och stillsam dag framför TVn. Middag hos päronen och sedan i säng eftersom killens semester är slut.

Ska försöka ta tag i dagen nu. Får se vad den har att erbjuda.

spontant

Jepp, spontant är ordet. Jag och killen drog till Stockholm igår. Blev en kort vandring på staden i ytterst få butiker. Ingen av oss orkade vidare värst länge. Plus att jag fortfarande inte har något större intresse för shopping just nu. En sen lunch när energinivån och blodsockret var nere på nästintill minus. Tog en vända ner mot gamla staden och lekte turister. Fotade slottet, flott som det är. Tog vägen vid vattnet till vad vi till en början trodde var Djurgården men som sedan visade sig vara Skeppsholmen, hur kan man ta så fel? Men Moderna Museet såg vi istället med dess konstiga skulpturer utanför. Tog hjälp av en karta och begav oss sedan mot Djurgården och Skansen, som var dagens mål. Ont i både ben och fötter hade jag då, inget kul alls men man måste stå ut när vi ska på Allsång på Skansen. Fint var vädret och glada var vi. Efter både glass, kanelbulle, öl, sockervadd, musiklyssnande och sjungande, alkoholfridrink samt en lång promenad genom staden tog vi bilen och styrde kosan mot Västerås igen. Kul, mysig och rolig dag var det. Intressant att vara spontan ibland. Bilder kommer senare när jag orkar lägga upp några. 

Första doppet i päronens pool blev det idag också, riktigt skönt! En annan hade ju redan invigt poolen under min födelsdagsfest, men inget hindrade för ett andra dopp. Sol, bad och slappande bestod denna dag av. Plus lite nagelfixande igen. Gjorde dem hos ägaren av salongen och så himla mycket grymmare blev det. Är otroligt nöjd. Förstår inte att han den andra får vara kvar. Undrar om jag någonsin kommer att vilja ta bort dem? Vande mig väldigt snabbt vid dem och kvinnlig känner jag mig. Mmmm.

Får se vad morgondagen bjuder på. Antagligen en sväng till Kvicksund för bad och sol om vädret tillåter. 

Glöm inte att washa facet och brasha teetharna! Gonatt! 

di doo dam dam dam

Fest igår för en av mina äldsta och bästa vänner. Nu är vi en till som har gått in i 25-årsträsket. Nejdå, träsk är det väl inte men jag kan ju inte gömma att man känner sig lite äldre. Det var precis som två tjejer som är två år äldre än mig sa, "Efter 25 måste man återhämta sig efter en kväll ute i minst två dagar, det är helt sjukt hur det ändrades över en natt." Och jag är rädd för att jag måste hålla med, eller så är det pojkvänsgrejen som har gjort det. Har lugnat ner mig lite och att festa känns inte lika hett längre, dock kan jag ta en rejäl omgång då och då. Det är dessa två-tre festdagarna per vecka som inte existerar längre. Tur är väl det för plånboken om inte annat, levern är nog rätt glad också efter alla år som student.

För gå helt emot det jag precis skrev så var det ju mycket rolig fest igår och ikväll tror jag att det lutar åt en riktig utgång. Igår var ju trots allt bara en hemmafest. Tänkte ta det lugnt men det bli lite mer öl och cider än väntat, kom inte hem förrän halv tre.

Fixade ju naglarna på salong i måndags och jag är redan besviken. De har börjat lostna i kanterna efter bara 5 dagar!!! Ska man gå tillbaka och klaga på sånt eller kommer de bara säga att det helt och hållet beror på hur jag har skött dem? Fick i alla fall tips om en annan salong att gå till, hörde även att killen som gjorde mina hade haft fler kunder som inte var helt nöjda. Men men, man lär av sina erfarenheter (eller misstag).

Ska ut och röra på fläsket nu, måste börja aktivera mig mer!

tiden tickar

Har inte hunnit och kunnat uppdatera här på ett tag men tänkte nu informera vad som har hänt de senaste dagarna.

Sjukt rolig och härlig helg med Linkan-tjejerna. Middag och förfest hos Malin G, utgång på F12, träffade gamla klasskompisar, massa skratt åt sextips-böcker. Det var typ hela fredagen men med en hel bunt med roliga stunder och knasiga diskussioner. Sen frukost, matinhandlande, tripp till Sigtuna, bad, skratt, hoppande på studsmatta, skalande av rabarber, "grillmaster" samt ett oändligt antal olika samtalsämnen. Lördagen i ett nötskal. Alltid lika kul att hänga med tjejerna. Känns knappt som att vi har varit ifrån varandra i knappt ett halvår. Tiden går fort och mycket händer.

Firade syrran i söndags (två dagar för sent) och åt middag med familjen. Det var längesen och kändes väldigt "hemma hemma", måste bli fler gånger den här semestern. Träffade Emma igår kväll, blev bjuden på mycketgoood middag. Vi pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord. Hoppas på att trippen till Sthlm blir av nästa vecka, måste ju bränna de sparade pengarna på något. Varför inte med henne och våra boys?

Utlandsresa ser långt långt borta ut. Alldeles för dyrt och tiden går. Vi har det rätt nice här på hemmaplan med vänner och skoj som händer. Förhoppningsvis blir det en tur till Liseberg också, absolut inget spikat än.

Har tom gått och fixat mina naglar för första gången. Så nu är de långa och fina, och svåra att hantera. Väldigt ovant, men frutansvärt snyggt. Dessa kommer jag nog inte ta bort i första taget.

O nu regnar det IGEN! Blir nog film och TV-kväll.

Soooo loooong

Får alldeles strax besök av världens bästa Kakan. Maj gaaad va kul det ska bli. Middag på staden och bara en massa skitsnack. Måste ju komma ikapp! Lite sådär väder men jag hoppas det håller uppe nu resten av kvällen. Varmt är det i alla fall, eller ska man säga äckligt fuktigt?

Det lär inte bli så mycket uppdateringar framöver. Varför? Jo, jag ska lämna ensamma Norrpan i tre veckor och umgås med nära och kära. Ska bli riktigt naaajs! Och eftersom jag inte är i Norrpan så kommer jag inte ha någon tid till att sitta vid datorn och knappa varje dag, fast någon gång kanske det blir ändå. Händer det något magnifikt så måste jag ju dokumentera det.

En dag kvar att jobba och den är inte ens full. Har fika vid tio (typ ledig), ett möte vid elva (inte så ansträngande) och sen ska det stängas ner på mitt kontor innan jag sticker hem strax efter lunch. Inte behöver jag jobba så mycket imorrn, plus att jag har slutfört allt jag ska och kan ha färdigt innan V.A.C.A.T.I.O.N. Sen är det brum brum till el stockholmo!

Mors i kors! 

Tjockt

Fullt upp idag. Verkar som att jobbarkompisarna har börjat förstå att jag är en resurs som de kan utnyttja. Börjar få alltmer att göra. Kul kul, för det värsta jag vet är att sitta sysslolös. Jag kan göra det någon dag men sen blir jag less på det. Det är lite som att vara ledig. Jag kan vara helt ledig, utan att göra ett jota, i typ två dagar sen måste jag börja aktivera mig. Jag kan inte bara sitta still och glo, eller njuta som en del skulle kalla det.

Såg en bilolycka idag, eller kallar man det MC-olycka när en bil kör på en motorcykelförare? Vad vet jag, men en sådan såg jag i alla fall. Såg fruktansvärt läskigt ut. Killen som körde MC blev helt sönderskrapad på armarna och benen. Dum som han var åkte han ju i T-shirt och jeans, dock med hjälm. Nu är ju hans sommar förstörd, den som knappt har börjat. Stackarn!

Har fixat och försökt göra fint så mycket som jag har kunnat och hunnit, eftersom jag får besök imorgon. Ska bli så kul att umgås m Kakan igen. Va ett bra tag sen sist. Har även tagit middag och cider med några jobbarkompisar, en liten sommar-get-together. För nu är det bara två dagar kvar till lååångledigt!

RSS 2.0