Summerat

Oj, vad ska man säga. Dagen har verkligen varit S-K-I-T. Allt på jobbet har kört ihop sig och har bildat världens nystan med massa olika ändar att dra i och lösa upp. Hoppas det kan klarna lite bättre och mer imorgon.

OBS! Detta inlägg kommer att bli långt. Sluta läsa här om du mot förmodan inte orkar med att läsa typ ett A4. Tihii!

Fredag
Dagen började tidigt. Stack hemifrån vid fem för att köra till flyget som gick kl 7.00. Men skönt är väl det eftersom vi fick nästan hela dagen i Roma. Blir alltid lika skraj när jag flyger. Tycker inte alls om att inte kunna ha koll på situationen, utan vara flera tusen meter upp i luften. Usch o blä, tur att man har en kramvänlig pojkvän. Dagen kom igång vid halv ett när vi efter en lååång promenad ner på stan (eftersom hotellet låg mycket längre bort än vad vi hade tänkt oss) tog oss en lunch vid Piazza della Repubblica. Killen sa något om att det torget varit med i "Änglar och Demoner", vad vet jag, jag somnade efter 10 minuter in i filmen. Efter lite godisshoppande tog vi oss till Colosseo. Riktigt majestätiskt! Gick ett varv runt och inspekterade den enorma byggnaden. Sedan blev det en lång promenix till Pantheon, ännu en häftig byggnad. Förstås fylld av massa turister men men, vi var ju också där (och turister). Piazza Navona med alla målare på mitten av torget och mysiga restauranger längs husen var riktigt härligt, kändes verkligen som utomlands. Blev pizza-middag på en närliggande restaurang. Försökte kasta en slant i Fontana di Trevi, första kastet hamnande dock framåt vilket inte alls var åt meningen men på andra försöket gick det vägen.
 
Lördag
Lite ömma i fötterna och trötta i benen tog vi faktiskt bussen ner på stan. Kostade bara 1 euro, billigt (fast hädanefter sket vi i att betala, italienarna gjorde uppenbart det så varför skulle vi inte göra det?). Quirinale, Spanska Trappan, Fontana di Trevi, Piazza del Popolo och lite shopping var dagens agenda. Mycket gående och mycket sevärt, orden bara försvann, kunde knappt beskriva allt. Adjektiven var alla använda. Killen shoppade så det rykte om det, jag var mer skeptisk till saker. Hittade en superbra skoaffär men de skorna jag hittade fanns såklart inte i min storlek. Typiskt! Blev iaf en väska. Lunch på i en liten gränd på ett modernt fik. Hittade en riktigt mysig restaurang med gatumusikanter där vi åt middag.
 
Söndag
Hade hört att det fanns ett ställe där det var marknad varje söndag förmiddag.Kom dit rätt sent men marknade höll på fortfarande. Tror att vi båda två förväntade oss lite mer av en marknad med frukt, grönt, kläder, blommor och mat. Men ICKE. Här var det grejor av olika kvalitet och stil. Mycket krimkrams och trash. Påminde lite om Rocklunda-marknaden, men det fanns några guldkorn. Vissa sålda begagnade apparater och second hand kläder. Fanns massa fina klänningar och dräkter, men tyvärr inget bås för ombyte så det fick jag skippa. Tog ett bra tag att gå genom alla stånd av fejkväskor, sjalar, trosor, skor, CD-skivor, kretskort, TV-spel, gamla telefoner, delar till dockor, gardiner, stekpannor m.m.
 
Nu, just precis här började dygnet med knasigheter! Hamnade på en restaurang och beställde pasta med tomatsås och salami. Tog en halvtimme och två påminnelser för att få maten (efter att alla andra på restaurangen fått sin såklart, trots att de hade kommit efter oss). Som plåster på såren fick vi lite ricottaost och mer bröd. Fick tillslut maten (efter att ha väntat i tio minuter till). Såklart var det fel, så vi klagade igen men godkände det ändå. Servitören såg så himla vilsen ut plus att svetten riktigt droppade om honom och då var inte ens placet fullsatt. Kom därifrån 30min senare än tänkt men med lite käk i magen begav vi oss mot Vatikanen med några stopp för sevärdheter på vägen. Vädret började klarna upp efter lite regn på morgonen. Fick några väldigt fina utsiktsvyer över Rom. Hade "lite" problem att hitta till Vatikanen, tror nog inte att vi kom från rätt håll. Vi beslutade oss för att fråga några killar i orangea tröjor som gick förbi hur vi skulle ta oss dit. Visade sig att killarna var amerikanska studenter som var på väg till Vatikanen och de visade oss snällt vägen, vilken gick genom ett enormt parkeringshus. Vatikanen var riktigt mäktig!!! Ännu häftigare blev det nog när världens åskväder drog förbi med blixt och dunder.
 
Middagen åts på ett jätteromantiskt ställe med utsikt över en upplyst fontän. Åt lite ost, charkuterier och avslutade med en tiramisu. Världens bästa kväll! Har nog aldrig varit med om en mer romantisk kväll, åhhhh... Kunde inte bli bättre (eller sämre)! För sämre blev den. Kom hem, gick och lade oss. Pyschh sa det och vatten började droppa från air conditioningen (?). Fick lov att byta rum halv ett på natten. Kul jul! Svinkallt rum och upp tidigt. Tog bussen till tågstationen, blev på-skrikna av en kille vilket betydde att turen till flygplatsen var kirrad. Var rätt rädda för att komma försent men vi klarade det. Visade sig ändå att planet var försenat en halvtimme, vilket tillslut blev 1,5h. Tur att vi inte hade någon tid att passa i Nyköping. Kom hem tillslut hela och rena. Alltid skönt att komma hem men den här gången var det vemodigt, kändes som om vi kunde ha stannat en vecka till! Killen åkte hem sent igår kväll med väskan full av minnen och ting.

Summasumarum: HÄRLIGT, MÄKTIGT & HELT UNDERBART!

Ciao!

Kommentarer
Postat av: carolina

vilken fin "kyss"-bild ni fåt till där då!! MYS! aircondition är farligt, våran fastnade på 16 (!!!!!) grader en natt. köldskador! häftigt att se vatikanen =) kulturella ni är... ;)

2009-09-15 @ 22:17:09
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Jugo

"fin kyss-bild". du måste skoja carro?!? ;)



jag kysser ju inte ens, jag skrattar! kolla på min blogg, den är finare! hehehe (reklam)



bra summering babe. jag saknar dock "marcello - marcello" delen och clownen som var fucking rolig! Och dina första ord som du sa när du satte din fot i vatikanen. DÄR HAR NI MINNEN!

2009-09-15 @ 23:16:42
URL: http://alenjugo.blogg.se/
Postat av: Emma

Ni verkar ha haft det toppen! :)



ska kolla upp lite tåg dedn 3-4 okt...!



kram!



ps. ska försöka att inte jobba ihjäl mig..

2009-09-16 @ 20:55:25
URL: http://lifeasemmaknowit.blogg.se/
Postat av: elli

VEM har klippt Alen Lisa?

Ta Lund som nsta stad. Vi har ju en enorm, gigantiskt enorm, helt dödnch enorm domkyrka.. Jättespännande tycker alla turister.



Dessutom går man alltid vilse i denna staden, så den känns väldigt stor. Jag ska visa er, ch inte bli ett sånt drunk-ass som sist. Lovar. Hälsa Alen det. Han är ju helt otroligt svår att få tag på!



Jag väntar!

2009-09-17 @ 23:51:30
URL: http://elinbollismalmqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0